the big city here we come...

Inte för att gislaved är så jäkla stort, men va fan ska man skriva för att få er intresserade av inläggen =o)

Idag blire en tur till gislaved dåva...ska till apoteket och köpa upp ett lager eftersom anderstorp behagar stänga sitt apotek över semestern....

suck och stön  image51  måste ju ha lite ågrenpille så man orkar med det här vädret...

vi hörs senare / pyyret

sjuhäradsfestivalen.....

jag kommer att informera mer här senare...men nu bär det snart iväg till sjuhäradsfestivalen med ungdomarna...klockan är nu 4.59 på morgonen....

say no more ... say no more

I´ll be back
kram pyyret          


värnamo by wednesday..

Idag vart det shopping i värnamo me systrarna karlsson/dahlin och kids...second hand...hittade nada. Eko...hittade shorts och linne till Markus och sen hittade Josefine hur superduper-snygga tallrikar till mej som stämmer in i mitt kök så det bara skriker.......det vart med typ lite gammeldags kornflakesreklam-bilder pårom....dom måste ses!! Jag ska ta kort pårom imorgon och lägga ut här...SÅ snygga varom.

Sen var vi på smålänningen i bredaryd där hittade jag påslakanset á 99 kronor styck så det blev två och sen köpte jag dra-på lakan...(nej suss ...inte sätta-på-lakan =o) ) och lite duschtvål och spray och rak-kräm och bröd blev det där dådåva (som syster eva brukar säga)

så nu är man ganska trött i hela kroppen....
Imorgon ska man upp vid typ fem på morgonen för att jag och syster yvonn ska skjutsa Emil-Emelie och Lollo till sjuhäradsfestivalen........

så natt natt sov gott
kram / pyyret

Now I´m Back...

Hej igen alla glada semesterfirare och hard working people...

Nu är jag här igen, har haft lite semester från bloggandet i några dagar eftersom Markus (sonen i huset) bröt armen och sen kom min syster från Hallstavik hit och hälsa på med sina kids... Josefin och Adam. Vill ni se hur dom ser ut? eller såg ut för ett tag sen... här kommer dom, kidsen alltså...

            fick visst inte in någon bild på jossan men det kommer senare...Adam in action fick jag med iaf.
Dom ska stanna här ett par veckor typ. Och det är ju alltid trevligt när man får långväga besök....Nu vet inte jag vad jag har gjort dom senaste dagarna förutom att handla, vara ute och gå ,städa, laga mat, vara social, tvätta och hänga ut tvätt med mera...dom vardagliga sysslorna alltså. Inga sensationer som har hänt vad jag kan påminna mej om iaf.
Men en sak är då säker.....Det är SÅ JÄKLA SKÖNT ATT SLIPPA JOBBET !! Men det hade väl dom som har mer än 2 i IQ redan räknat ut eller?

Och Suss .... jag riktigt ser hur du njuter när du går på ditt jobb och tittar ut och ser att det bara öööööööser ner regn nu när jag har ledigt....Tur att du har öron som stoppar det stora leendet du har klistrat fast i fejan =o)

Men jag är ju så snäll så jag kommer att bjuda ner dig på en ciderkväll ändå du....HA SÅ DET SÅ!!

Själv tänkte jag bjuda in mej själv och systrarna till Tina på en cider/drink-kväll.... Om hon nu inte går och blir sjuk igen som hon blev nu när vi skulle dit och FIKA....ja just det ja....fikat har jag ju oxå gjort dom senaste dagarna...glömde det men det hör ju till mina vardagssysslor så ingen skada skedd där då inte.

Johanna Bergenholtz.....GUD va trevligt att få snacka med dig igen....asaroligt att du har en blogg "over there" så man kan få höra va som händer och sker i den STORA världen...hihi....Hoppas att du finner något slags roande av att läsa min blogg också, och jag hoppas att du fick min namnsdagshälsning på din blogg? Jag la in din blogg som länk på min sida om det inte gjorde något?

Det var länge sen jag träffade din farmor och farfar....supertrevliga människor....saknar dom lite, har inte sett dom så mycket sen din far flydde till Värnamo...men hälsa dom så gott. Och hälsa din käre lillebror me....

Nu ska jag bara kolla min mail och se va sara-vännen har skickat till mej... Hon ska ju oxå ut och bli stor i världen...Irland blire för hennes del (lite avis är man ju alltid =o)   ) 

Mina hårbollar till hundar vill visst ha lite käk och sen fåre bli rundan runt kvarteret så dom kan göra ifrån sig ordentligt...

Ha det godis alla sötsaker....vi hörs och kanske vi ses...
Kramar från en som saknar sooolen....har inget att fly rakt in i nu då ju...!!!!

byby my friends/pyyret   

nej tina

jag SKA skriva ett inlägg ikväll......har bara haft lite semester..hehe
kram pårej

Suss i lull(ig)

Hej Suss!

När ska vi ta ciderkvällen? jag törstar ihjäl hehehe....
ring mej näru har torkat ut....

kram kram puss på kinden...

Pyyretimage54   ps det går ju bra med vin med om det är så att du känner för det i stället....din gamla gazel(l)...hihihi...

hälsa hasse och dom andra kidsen...=o)

ja se den ungdomen!!

Har inte kunnat skriva här på några dagar för jag har suttit på Halmstads lasarett hela onsdagen och halva torsdagen. Min käre son åkte ner med en kompis till Skummeslöv för att bo hos kompisens mamma. Åker ner på måndag eftermiddag och på tisdag kväll ärom ute och spelar fotboll. OCH VAD HÄNDER DÅ?! Jo min kära son ramlar över fotbollen på någe vis och tar emot sig med handen, den ryker av på underarmen på TVÅ ställen! Både övre och undre benet går av helt och hållet. Armen vrider sig totalt åt fel håll och ser ut som ett U...Hujedamej sånt barn han är....;o)
Men jag säger bara en sak....TUR ATT DET GICK BRA ÄNDÅ! Huvudsaken är ju att han klarade sig och att dom kunde rätta till armen, men det tog dom 3 1/2 timme att operera den så att det blev bra.

Man är ju alltid lite hönsmamma när det väl gäller, så efter massa telefonsamtal från halmstad på tisdag kväll och natt, så väckte jag "gubben" redan vid sex dan efter och sa att vi måste göra oss i ordning så att vi kan åka ner och hämta hem Markus. TRODDE VI JA!! Vi visste inte då att det var så allvarligt som det var....

Men idag har vi fått hämta hem honom tack och lov. Har aldrig sett någon så "lullig" som han var på uppvaket igår, det var nästan så det va lite skoj i allt det tråkiga hehe... Han var törstig så han sa att  han kan göra som i bondfilmen och ta dropp-påsen och tömma den på direkten....Och det sa han och lät som han var sketfull....

Men när man har blivit nersövd i tre timmar drygt och fått lokalbedövning och morfin så kan man inte bli annat än på kanelen tror jag...¨Så är läget just nurå. och jag orkar inte skriva mer idag...har vart lite mycket nurå....

men hoppas att alla har det bra och sköt om er...

Tack Johanna för din kommentar...det var kul att du ville höra av dig...hoppas du mår bra och trivs i Washington ...bland alla andra kändisar =o)
kram pårej och hälsa familjen i gislaved också...

nu ska jag ta hand om min sjukling och sen blire sussa kudden....
kram kram kram/pyyret

här kommer den äntligen...

Min receptkategori är äntligen här...här kommer det första recepten på mina äppelsnitt som jag fått av en supersnäll kund på jobbet!

2-3 äpplen
1msk socker
1 tsk kanel

Skala äpplena och ta bort kärnhusen, skär i tunna klyftor. Blanda runt i en skål med sockret och kanelen.

2 ägg
1 3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
50 gr  smör
1 dl vatten

vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Smält matfettet på svag värme, häll i det kalla vattnet och tillsätt blandningen under omrörning. Häll smeten i en väl smord form (ca 20x30cm) stick ner äppelklyftorna i smeten. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har fått fin färg och känns färdig när du provar med en sticka.

skär kakan i rutor och server varm med vaniljglass eller vaniljsås eller kan du även servera den kall till en god kopp kaffe eller te.

Hoppas det smakar! / pyyret

ps!

TACK SNÄLLA JENNY SÅ MYCKET FÖR ATT DU DRAR MED OSS LITE ÖVERALLT!! Det är såååååååå trevligt såååååååååå..... Hoppas att du står ut med oss lite till *smile*

kram pårej och tack än en gång ! image53    Det är väl så här det ska se ut när vi har semester eller ??!! Här ser ni hela gänget hihihihihi!

kram igen vi hörs/pyyret

nu kan man sova gott!

Litet inlägg här igen om vad jag hittade på smålänningen i Bredaryd. För det första hittade jag ännu ett par panellängder som  jag bara var TVUNGEN att köpa. Dom gick i gräddvitt och turkos och brunt, och sen hittade jag mitt verkliga fynd (tror jag iaf. =o)  ) nämligen två bäddmadrasser som var typ 4-5 cm höga och med dragkedja i så man kan ta av och tvätta överdragen, och dom kostade inte mer än 699:- för två stycken. Visst vare ett fynd?!?!

Sen blev det som vanligt lite putsmedel och grytlappar och grytvantar. Hittade även bestick i typ hårdplast som man kan diska och använda måååånga gånger, det var en tesked, en matsked, en gaffel och en kniv och dom gick på hela 10:- / förpackning. En och annan kryddmix till kall sås fick ja med i kassen också. Ja annars vare nog inte så mycke mer som jag fyndade dåååvaaa!

Men madrasserna vart det bästa, nu kanske jag äntligen kan sova en hel natt igen utan att vakna och vrida och vända på mig hela tiden. GÖTT!!

Imorgon dyker min äldsta storasyster upp med sina kids. Dom åker från Hallsta vid sex på morgonen tror jag och är här i anderstorp vid typ tresnåret. Så jag tänkte ta upp lite vildsvinsfärs och göra köttbullar imorgon så dom får lite käk närom kommer och har rest så lång väg. Alltid gott med mat när man har kommit fram och lugnat ner sig lite, Sen får det bli kaffe efter det.

Ikväll får det bli Midsomer för min del, är själv ikväll "gubben" är och hjälper någon stackare, och Emme är på "the big" scoutlägret i Kristianstad och Marre är i skummeslöv hos en kompis.
Men jag är ju inte så ensam som jag tror kom jag på nu! Jag har ju alltid Lundell att hålla i handen när åskan går och jag är själv hemma. *ler stort*.
image52  mitt lilla fynd och jag har det så trivsamt sååååå !! =o)^^

Jag har ju faktiskt Hells Kitchen också som man inte får missa....Jag tror att Heather vinner till slut iaf. Hon verkar ha mest pejl på läget i båda köken, spelar ingen roll om hon är med grabsen eller the ladies.

Annars fåre bli lite mer dator senare under kvällen. Man kan ju sitta hur länge som helst och bara "googla" runt på allt och alla...hehe!

Very well -  cykelställ nu äre nog dags och käka lite kvälle! Det ska bli fylld fransk tebaguett yammi yammi.
vi syns och hörs kanske en annan dag!
liten klapp på kinden får ni idag/ pyyret

då vare dags igen!

Idag blire en shoppingtur till smålänningen i bredaryd. Får se om man hittar något där eller inte, iaf. ska jag ta en god fika. Dom har gott kaffe och goda mackor...yammi yammi!

Återkommer med en rapport om hur det har gått och vad vi har hittat.

Ajöken ajöken så här på morgonkröken...

kram/pyyret

ooooohh what a day !!

Ojojoj...vilken start på semestern man fick. Molnfritt och sol hela långa dagen. Helt otroligt vilken röta man kan ha dååååå!!
Idag vaknade jag med ett stooooort leende på läpparna, solen sken och man var ledig, äntligen! Vilken underbart härlig känsla. Det går inte att beskriv i ord alltså. Satt i lugn och ro och käkade frulle och läste tidningen. Sen tvätta jag lite och hängde ut nu när det äntligen vart väder till det. Sen cyklade jag och syster Anneli och Jenny fram för att fixa så syrran kan få ett leg. Och sen blev det så att vi hamnade på Berndts konditori av någon konstig anledning hehe...
Där blev det kaffe och ostfralla och ett jäkla tjötande och skrattande. Vi fick sällskap av Katta, Jossan och Freddie också, väldans trevligt tyckte jag. Sen en tur in på pewes skoaffär och sen Hemköp. Fort som fasen hem och koka nypotatis till middag och till det serverades det skinka och gräslök och alla tillbehör som hör till.

La mej på locket lite sen och vilade en halvtimme typ. Syrran messade och störde och sa att jag skulle komma upp till henne för Jenny hade bränt en skiva till mej med Fall out boy. Ska lägga i den sen och lyssna och se om jag godkänner den hehe. Efter det flockades vi hemma hos mig,där blev det en cider för min del och öl för Jennys och syrrans del. Till kaffet sen vart det då äppelsnitt och vaniljglass (IGEN!!) 
mummamumma....

Till kvällsmat har jag käkat stekt nypotatis och ostkorv. Och till det drack jag min hemmagjorda citronsaft, som jag gjorde i ordning igår och hällde upp idag på morgonen.

JAAAA, det har väl i stort sett vart det va jag har pysslat med idag. Inge sensationer direkt, men semester äre....

Nu ska vi bänka oss och se på Hells kitchen..... mmmmm!!

Tack och bock - ögonlock!!
kraaaaaaaaaaaaaaaaaamar er alla/pyyret

åååååhhhhh yes yes yes!!

image47 ÄNTLIGEN vare dags för lite finsk yoga!! Kanske inte ska ta i så allvarligt som dom gör på bilden, man är ju nybörjare på den sortens yoga hehe (eller?)  =o)

Men som ni ser blir man i alla fall avslappnad som bara den. Det ser ju inte så bekvämt ut men va fan det ska ju inte vara bekvämt att motionera hahaha! Ser ut som om en av dom har kommit in i fas 2 av den finska yogan, nämligen stretchingen. Den andra har nog kommit in i fas 3 som är koma,eller som vissa av oss säger "black out" hihi.
Ja det finns så mycket nytt inom motionen, ja säger då det.

image48  På jobbet är det väl ingen som kommer att sakna mej tror jag, och jag kommer inte att sakna jobbet, men kanske vissa arbetskamrater som typ sara =o)
Kanske är det några polare som saknat mej, eftersom vi inte har setts på ett tag. Ja man vet ju aldrig. Får väl göra nåt åt saken isf.

Igår när jag gick ut från dörren på jobbet så kändes det som att ha blivit helt tillfredsställd sexuellt...hehehe...kan inte förklara det på något annat vis, för den känslan är (var) något väldigt speciellt och underbart härligt. Ja ni som har varit med om det vet ju vad jag pratar om i bägge bemärkelserna eller hur?

image49  Nu ska jag bara ta det lugnt och inte svara ens i telefonen om det ringer och särskilt inte om det är från jobbet. Klar jag svarar om jag känner för det och om det är rätt person som ringer och om jag är hemma. Men det ska inte bli mer än nödvändigt ska ni veta.
Ni ser ju hur min telefonsvarare ser ut, inte mycket till energi där inte, men man får väl ladda batterierna nu under sommaren.  Ska ta en dag i taget och sen ska jag verkligen försöka få upp ett "trallegolv" jämte trappan på framsidan Är så trött på att rensa rabatter och blomsterland så jag gör hellre så här och får en bra uteplats i stället.
image50  Den här mannen kommer jag att umgås med mycket under semestern också. Ja inte personligen men genom böcker musik och konst. Jag gjorde ett riktigt fynd på bokbörsen! Fick tag i en bok om Ulf Lundell skriven av Jens Petersson. Den finns bara i begränsat antal och finns bara att köpa på antikvariat. Fick den för knappt sexhundra spänn och den är värd nästan det dubbla. TJJOOOOHOOO !! Va glad jag blev och jag har redan börjat lapa i mej av texten och berättelsen om Ulf. Här får man reda på mycket som inte har skrivits tidigare och mer om familjen. Den är värd sina pengar måste jag säga, och vissa kommer att bli avis det vet jag redan några som är hehe.... sorry att ni inte fick den innan mig. Man ska ju ha tur någon gång eller hur? Den heter förresten "Full fart genom evigheten" Författaren har åkt med Ulf på turnéer runt om i sverige och har på väldigt nära håll följt hur skivor och böcker har kommit till. Han avslutar boken med en intervju med Ulf själv. En av Ulf ungdomsvänner har tagit dom flesta bilderna som är med i boken och man får även se bilder på hans familj i dom yngre åren. Som sagt var en bok värd sitt pris !

image51  den här dikten var gullig också tycker jag hittade den på nätet för länge sen... visst äre en dikt som rör...snyft hehe!

Nu ska jag inte skriva mer för tillfället för jag har tvätt som väntar på att få bli uthängd. Men vi hörs och ses snart här igen hoppas jag.... jag har ju iaf. mina stadiga läsare som vågar kommentera mej hela tiden, det är jättekul tycker jag. Synd att inte fler orkar eller vågar säga något....
Tack iaf.
Kramar alla som läser ändå /
Håll er i styyret/kramar från pyyret

sara-vännen

Tack gode gud att sara jobbade idag med....det gick som en dans hela eftermiddagen...THANK YOU SO MUCH SARA!.Du är guld värd.... synd att du inte jobbar sista dagen med med dårå...=o(

Behöver inte säga mer.... Och solen skiner och snart äre semester...

skriver mer imorgon..

kram och hare godis / pyyret

scary....

idag är det fredagen den 13 !! hujedamej....

Tänk inte påre....som vissa skulle säga...men hur lätt äre och låta bli? image45 tänk om jag står för nära grillen på jobbet? då kan det kanske se ut som så här nästan, om jag inte kan hålla inne med gasen hehe!

Nä så galet skare nog inte bli, jag jobbar ju med sara-vännen idag såre ska nog bli både bra och kul hoppas jag!
Har inte laddat för jobb direkt än, men tror inte att det behövs heller, ska tare lugnt och stilla idag och imorgon, sen har jag seeeeemeeeester. Punkt Slut!

Men det vet väl alla vid det här laget eller?
image46 ja jag vet att denna bilden slank in här igår också men den är så söt...och så här vill man väl hare på semestern...

kram så länge / pyyret

Tack och bock

ögonlock......!!

Tack igen suss för denna fantastiska resa till gislaved idag....Att du bara orkar stå ut med mej och mitt shoppande hehe....Men en tur till systemet tackar man ju aldrig nej till =o)

Syster Anneli tackar nog också för att hon äntligen kom iväg och fick ta sina kort, nu kan ju hon oxå snart handla själv på bolaget hahaha.....När hon har fått sitt leg, för ingen tror ju att hon har fyllt tjugo än... *fnissar lite bara* . Men ett leg är ju alltid bra att ha i alla lägen...i vissa äre bra att ha TVÅ *asg*.....

Hoppas att du njöt av mina äppelsnitt och vaniljglass, jag tycker jag lyckades ganska bra denna gången med....
VISST TUSAN !! Jag skulle ju lägga upp en recept-kategori här ju...måste jag sätta igång med snart...

Annars hare varit lugn dag idag tycker jag. Inga mirakel och inga katastrofer heller för den delen...

Imorgon är det dags att släpa sig till jobbet igen....lååååååååång suuuuck!! ska jobba imorgon eftermiddag och lördag eftermiddag....sen är jag en äkta semesterfirare............tttjjjjjjjjooooooooooohoooooooo!!

GRYMT skönt kommer det att bli.....har aldrig känts bättre att få semester som detta året...
HAAAAAALLEEEEELUUUUJAAAAA!!image44

Och idag fick jag veta att min kära syster och hennes kids kommer hit och hälsar på iaf. Dom hade inte tänkt det först men ångrade sig och kommer ....KUL PÅ HJUL tycker jag....Men nu ska jag fickparkera arslet i ett soffhörn som är ledigt från fötter och hårbollar...sen blire sussa gott på kudden...

Och Jenny ! Det blev ingen fika ALLS ju...för att du inte kunde juuuu....jag hade tänkt att vi kunde tagit en fika hos mig istället men det kom inte så långt...kanske imorrn eller på lörda eller på sönda eller på månda eller på tisda.......................................................................................hihihi!! DÅ ÄR VI JU LEEEEEEDIGA !!

Vill hälsa alla glada och goa vänner i gislaved också....Mina gamla skojfriska jobbarkompisar Marlene Ann-sophie och Ubbe....ha en bra sommar och hoppas verkligen vi kan träffas någon dag eller kväll eller nåt sånt...!!

Och Magnus wherever you are....HAVE A VERY VERY VERY NICE HOLLIDAY....!! STOR KRAM TILL DIG!
och hälsa din käresta !

Er andra ser jag ju kanske till och från under semestern....
Eva Rönnis isf. kram och kram igen pårej....hoppas du får en bra semester du med...

nu ska jag fickparkera som sagt var...

snipp snapp snut så va inlägget slut....
kram/pyyret

ut på turné...hihi

Jaha så var man ute på turné igen me suss.... igår vart vi i göteborg och körde hennes sambo till flygplatsen i götet....inte landvetter men säve.... Resan gick väl över förväntan eller va säger du suss?
- GÖR OM RUTT !! Hihihi..
- Håll vänster, håll vänster fortsätt hålla vänster....

hahahaha...riktigt roligt att komma ut i bushen och vidga sina vyer med gps !  =o)

Att det sen höll på att regna hela jäkla dagen var ju inte kul....men tack för en trevlig resa och gott sällskap iaf.
Synd att vi missade Willys på vägen hem .... tänkte på joel då som är så glad i att gå och handla....han måste ha blivit superbesviken på oss ;)

Annars gjorde jag inte så mycket mer igår, Anneli och Jenny kom förbi så jag gjorde lite mos och pannbiff te jenny eftersom den stackaren inte hade ätit någon mat på hela dagen usch och fy pårej Jenny!

Idag blire fullt ös...först har jag varit och handlat sen nu ska jag te banken. Efter det ska jag göra tacopaj en som ska vara färdig te middag och en som jag förbereder te kvällen eftersom jag har fått efterfrågan på just tacopaj av emil som nog tyckte den var god sist dårå...

Sen i eftermiddag vet ja inte om Suss dyker upp och tar en kopp? GÖR DU DET SUSS?
Isf. ska jag försöka hinna med att göra fler äppelsnittar tills dess....och en tur med dammsugaren skulle inte skada idag heller...hundarna har nog fått fnatt för dom fäller som bara den.

Men nu ska jag trampa ner till lilla nordea och se om jag kan fixa en inbetalning åt "gubben"...

ha det gosigt.......vi hörs och hörs och hörs ...

kramisar/pyyret

Grattis...

image43red roses                     


GRATTIS SYSTER EVA PÅ FÖDELSEDAGEN...HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRA....!!! ett fång kramar fåru oxå....vi syns och  hörs....ha en underbar födelsedag....

kram kram / lillasyster pyyret

mycket blire....

Idag ska jag och syster Anneli cykla till stora staden gislaved för att handla lite....måste hitta något fint te gubben me eftersom vi firar 25 år idag....Förlovning asså!

Men det ska nog ordna sig....Därför känns det som om jag har lite brådis just nu, ska se om jag inte kan skriva lite här senare ikväll eller imorgon bitti....

Ikväll blire Hestraviken .....

Kram på er så länge....

pyyret

ps! suss vi hörs väl om morgondagen? ds!

min paj.....

image42   ja så här ser den ut min paj.... jag hann inte ta bilden innan gamarna hade varit framme så ni får tare för va de är.... hade varit finare att få med hela pajen kanske, men jag får väl se det som så att den måste ha varit god iaf.

Det tyckte åtminstone jag att den var.....mumsi mumsi

kram kram...pyyret

coolt...

Kunde inte göra annat än att kalla mej för cool igårå....jag frostade nämligen av frysen i köket och den var till hälften fylld med bara is ska ni veta.
image40 Det är inte min frys som är på bilden men det felade inte mycket på att den såg likadan ut. Usch och fy farao va det var slitigt att rensa den på is. Det gick åt många grytor med varmvatten tro mej....MEN nu är det gjort och det kommer att dröja minst ett halvår till innan det händer igen. GÖTTIGT!!!!!!!!!!!

Vad annars gjorde jag igår? JO, jag bakade faktiskt oxå. En kaka på långpanna ...äppelsnittar hette dom nog tror jag...mumsiga blev dom iaf. Dom var goda både att äta som dom var eller ljumna med vaniljsås..eller som vi hade kesella vanilj.

Annars hände det inte så mycket mer igår...lite latmask vare i mig igår me...

Idag har jag inte heller ansträngt mej till det yttersta precis. Jag har varit och handlat på jobbet lite mat och så. Sen lagade vi mat och käkade, sen vart det fika hos söster Anneli.

Och nu tänkte jag att jag skulle baka en bärpaj...har tagit upp bären redan så dom är upptinade så jag kommer nog inte undan med den i eftermiddag eller kväll äre ju snart. image41     Vet inte om den kommer att se ut precis så här, men något liknande kanske.... jag ska inte ha blåbär på min iaf. Det får bli hallon och björnbär....

Jag har ju en vecka kvar att jobba innan min semester börjar..... får se om man står ut så länge, men jag har glidarvecka denna veckan så det ska nog gå....

Ha det godis alla gooooa snubbar.....
Tack och Haj......hallonpaj!
Pyyret

hej hopp i lingonskogen

för det är väl där ni är alla semesterfirare...för inte fasen är ni och handlar iaf. Det vart dödslugnt idag efter klockan tre typ...
tur att vi stänger tidigare på sommaren i charken. Och vi har till och med stängt på lördagar i charken över sommaren....

Just nu är jag bara så pissigt trött så det är inte sant ...lyssnar på Ravels "Bolero".... mmmmm godis för öronen och sen kan man tänka på annat med när man hör den ....vissa vet och viss vet inte...hehe!

Pissigt trött är väl rätta ordet oxå förresten kan man bli annat i detta pissväder?  Och jag är på ett riktigt pisshumör oxå för den delen....Tror ni kanske att det är de däringa hormonerna igen kanske? Jag kan väl åtminstone få skylla på dom?!! Nu har jag bara en vecka kvar att jobba och det kommer att bli ungefär varannan dag. Måndag sju till sex onsdag elva till fyyyyyrha....och fredag ett till sex och lördag tolv till sex...

SEN ÄR DET SEMESTER yyyyyyyyyyyyiiiiiiiiiihhhhhhaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen säger jag bara.... sen hur mycket sol jag får känns inte så viktig just nu,(men det kommer att kännas viktigt sen) bara jag får vara ledig....(jag och suss har tänkt gardera oss med solarie isf.)

Eller är det så som en kille brukade säga att "VIT MAN SKA VARA VIT"? Är vi inte ämnade att vara bruna vi oxå? isf. är det någonting för jämo eller vem ska man ta upp det med? Är det diskriminering?
Nej trodde väl inte det. Tur att det finns solarier...

Hoppas vi får lite sol irl. ändå... man laddar ju batterierna på ett annat sätt, men sen känner man sig faktiskt piggare av att vara brun tycker jag? Vad tycker ni? Man känner sig mer utvilad och lugn det är säkert än om man stiger upp på morgonen och ser något som är så vitt så man smälter in i kakelplattorna i bakgrunden, vet inte om det är dom mörka fogarna man ser eller om det är det svarta under ögonen man har missat att ta bort kvällen innan.... Nej tacka vet jag när man får vara brun och lycklig....

En lycklig man/kvinna ska man vara och man ska älska livet när det är som bäst.....
Och det är det ju när man är en lycklig dåre som jag är.... jag är åtminstone lycklig cirka en gång om året ungefär... Ni kan ju fundera på när det är. för det är inget som jag talar högt om...(klurigt va?) hehe...

Jag ser i alla fall fram emot den här semestern mer än någon annan jag någonsin har haft....ska bli så förbaskat underbart härligt att det är inte sant.....Hoppas jag får träffa dom vänner och människor som jag hoppas på att få träffa merå....inte säkert men man kan ju alltid hoppas....

Jag vill träffa så många som möjligt för det är vänner och människor som gör mej lycklig...och som får mej att känna mej värdefull på alla sätt och vis.. vissa träffar jag ju redan kontinuerligt om man säger så, men vissa ser jag typ bara någon gång om året och det är för lite tycker jag egentligen, men alla har ju sina intressen och sina egna familjer nurå så det är bara att bita i det sura äpplet och inse att så här kommer det att vara. Åtminstone tills deras barn är stora (större) och dom har mer tid för sig själva. För det är så jag har det nu när våra barn är stora och sköter sig själva...

Men nu ska jag inte lägga ner mer tid här för jag är inte på humör längre....
Det blir bara pannkaka av allt isf.

Det får bli lite friidrott på tv istället .... det är sköj att se tycker jag...och speedway är spännande oxå...
hockey och handboll är oxå helt okej, men däremot fotboll är inget som jag har lärt mig att gilla än...

vi hörs när vi ses eller tvärt om...

kram på er alla och sköt om er... mycket godis och gotter / pyyret

jag vill ha åska..

Ja faktiskt så vill jag det så att det kan rensa upp i luften, man får ju snart astma-attack á la bauta....
Idag har jag jobbat mellan nio och halv-ett...lite lagom,men eftersom jag egentligen skulle varit ledig så tyckte jag att det får räcka med dom timmarna... Sen vart det hem och äta lite...fläskfilé - potatissallad och grönsallad och bröd. Inte tokigt alls. Sen kom Suss hit för vi skulle iväg och fika naturligtvis, på coffea blev det denna gången.... varsin cafe latte (big one) och varsitt wienerpekan....momsi momsi...

Efter det blev det lite shopping igen, på ICA (herregud va jag börjar handla överallt!) och sen bar det iväg till arvids. Köpte lite mer svarta lådor där som man bara knäpper ihop. Jag förvarar nämligen mina (våra) dvd-skivor och cd-skivor och playstationspel i såna lådor...helt suveränt bra ärom. Dom är mycket lättare att damma av än att stå och damma skiva för skiva...hehe....smarta jag =o)

Blev några pärmar också och en bok av Martina Haag, hennes tredje. Sen efter det blev det kaffe igen hemma hos mig (suck säger ni nog hehe) och lagom när suss hade åkt hem så kom Jenny och Anneli för vi kan ju inte missa vår torsdags-fika heller *ler stort*. Så det bar av till bernts igen, där blev det en räkmacka och en "bernts tånagel" (låter det äckligt? ) men det är faktiskt en toscakaka...

Och nu är jag på hemmaplan igen och har hunnit dammsuga en gång till för hundarna fäller som värsta granskogen i augusti....och inte nog med det så köpte jag ett ben till elvis idag som såg ut som en kyckling-klubba, och den SMULAR SÅ IN I HELVETE rent ut sagt....har haft framme hand-dammsugaren två gånger redan...ujujuj .. Blir nog inte att jag köper såna ben fler gånger...nope....

Nu ska jag dra mej neråt duschen och sen tar jag och planterar häcken i ena soffhörnan....vet inte om det är något att kika på idag...återstår att se. Annars blire musik ...

Upp och hoppa skaka rumpa.....
vi ses och hörs kram / pyyretimage39   på tal om rumpa...visst ären snygg..... målad av lundell själv...mums!

ja ä så trött påre...

skulle ju inte jobba imorgon men nu ska jag det iaf.  Det var sommarjobbare som inte tål alla nya baciller som vi har bland kunderna, det är som dagisbarnen när dom börjar efter lovet.

image38så här kommer jag att se ut första dagen på min semester.... eller kanske inte förresten...det är nog EFTER semestern jag kommer att se ut som hon gör här...i kroppsform iaf. hehe.....

Jag hoppas att jag hinner med att göra lite av det jag har planerat, och att jag hinner hälsa på lite gamla vänner som jag inte har fått prata av mej med eller fika med på nästan ett år...
Så bered er på ett besök av mej under veckorna 29-30-31-32
då kommer jag som ett skott när ni säger att fikat är klart...*ler*

Nu ska jag klämma i mej en cider....Det är faktiskt Suss fel att jag gör det så här en vanlig vardag...vi pratade i telefonen och hon börja tjöta om cider och jag hörde hur det pyste i bakgrunden....

mumma mumma ...måste hämta en nu och så ska jag parkera den stora i soffan framför teven...

hare godis alla hälsofreak och godisgrisar...

kram kram / Pyyret

halvblondin igen...

Jaha då var den pärsen över hehe.. slingorna blev JÄTTEBRA suss, jag lovar! Hade jag tyckt någe annat hade jag sagt det...vart helnöjd...TACK så hemskt mycket för hjälpen och hoppas att mutan räcker ett litet tag iaf.

Under tiden vi sysslade med slingor jag och suss, så passade min yngsta "hårboll" på att rensa godisburken som var på bordet, Elvis är en riktig gottegris... såre vart ut med honom på promenix direkt.... hoppas han mår liiiite dåligt så han lär sig en läxa, att man inte ska äta allt som står framme...

Jordgubbstårtan blev helt okej denna gången oxå tyckte jag. Syster Anneli och Jenny vart och inspekterade mina slingor så dom fick oxå smaka tårtan.

Nu ska jag läsa lite och sen blire Morden i Midsomer

klipp till mig...

Haaallllloooouuuuu !!

Idag är jag ledig! YYYYYYOOOOOOOHHHHHHHOOOOO !
Ska gå och be någon klippa till mig. Denna någon får bli min frisörska Monica, som var sååååå gullig och gav mej en tid fastän hon hade mycket att göra och egentligen skulle hon ha semester nurå. TACK MONICA !!

Sen ska ju då suss ge mej en omgång med starka medel, som typ ger ett resultat av ljusa slingor(förhoppningsvis iaf. =o)  )
Ni får väl se resultatet kanske här på sidan eller så ni som brukar umgås med en sån som mej får ju naturligtvis se resultatet irl.
OM jag nu vågar visa mej ute igen...hehe inget ont menat suss *big smile*

Helt underbar vecka har jag denna veckan. Ska BARA jobba imorgon mellan elva och fem och sen jobbar jag inte förrän fredag mellan ett och kvart över sex !!
HAAAALLELUUUJA !!

Men det är då absolut inget vackert väder att vara ledig i måste jag erkänna och tro det eller ej suss jag tycker faktiskt VÄLDIGT synd om dej som har din semester nu! Det är INTE roligt alls, jag har själv upplevt två såna semestrar efter varann skaru veta och det var ingen höjdare direkt vill jag lova.

Jag önskar dej all sol i världen just nu för det fullkomligt verkligen ÖSER ner och det verkar inte som om det skulle sluta på ett bra tag.

stephen lynch   så jag ger dej ett litet tips nu när du inte kan vara ute och sola... Han som är här på bilden Stephen Lynch MÅSTE du bara lyssna på!! Han finns på you tube om du söker där.... sååååååå rolig snubbe såre är inte sant. Man måste dock ha viss kunskap i engelska (och det har ju du det vet jag) eftersom han är en typ sjungande stand up så blire inge kul om man inte hajar skämten liksom hehe....

Men lyssna på honom helt OUTSTANDING är han absolut !! Tycker att alla ni som läser det här ska gå ut och kolla in honom på nätet....Syster Anneli har redan hört honom och hon tyckte nog med att han vart skojsig (eller hur Söstra mi?)

Jag fick lite bilder från min bästaste vän i Bosnien också för några dagar sen... vill ni se?
här kommer några nya och några gamla... sanela min vän  Här är hon....Sanela "den snälla" hehe!! med sin dotter som fyller tretton år...hipp hipp hurra hurra hurra hurra!! Grattis Medina på din födelsedag som säkert har varit för länge sen *ler*...men grattis ändå.

image36  här är hennes andra dotter (tjejen längs till vänster) Amila.... GUD va stora dom har blivit....

image37  det korter fick jag strax efter dom hade flyttat ner igen.... det är alltså två år sen som ni ser...det är sanela och hennes syster och sanelas barn Amila och Medina.... visst ser det härligt ut?

Tänkte att jag skulle försöka spara ihop lite pengar och åka ner och hälsa på henne...hade varit jätteroligt. Men jag har så mycket här hemma som jag måste lägga pengar på men det ska nog ordna sej till slut tror jag...

Längtar efter att få träffa henne igen, vi hade så roligt tillsammans och kunde prata om i princip allt.... SAKNAR DEJ SANELA !

Men nu ska vi inte bli sentimentala, jag måste dra mej ner till duschen nu och fixa så mitt hår inte är fööör skitigt när jag ska gå och klippa mig...

Ha det så gottigt allesammans...
vi syns kramisar på er/pyyret

yippiekaye mf...

yyiiiiihaaaaaa.......!! Idag har det skett ett mirakel...jag kommer till jobbet och arbetar några timmar och ska gå och kolla på schemat när Hilda börjar...OCH vad får jag se?

JO vi stänger klockan sex i charken !! Vi brukar göra det över sommaren, men vi har nog aldrig börjat så här tidigt redan vecka 27, men inte mej emot, blev jätteglad över att få komma hem en hel timme tidigare...Det gör supermycket den där timmen ska ni veta....OOOOOOOHHHHHH VA HÄRLIGT...

Är bara hemma på middag nu men var tvungen att skriva och berätta för alla semesterfirare och för alla som i vanliga fall slutar sina jobb redan vid fyra, att nu slutar jag redan klockan sex när jag jobbar kvällen.....hihihi =o)

Nu ska jag snarat tebaks te worket....

sillen och löken...ajöken...

kram och kram igen /Pyyret

finsk yoga ps! Suss du har väl inte provat på den finska yogan än ?? Får du inte göra förrän jag kan vara med hehe...eller ska vi se till så gubbarna testar den först?
DS! kram


lundell igen

image52  vet inte om jag har använt mig av denna bilden innan? Ni vet ju alla hur det är när man har typ minnesförlust light... Men i vilket fall som helst så vem skulle kunna låta bli att använda den? Den är väl för härlig alltså, tänk vilket liv och framför allt vilken semester man hade haft om man hade fått ligga sådär i solen och bara "lapa" och spinna .... SUSS !! Du kanske kan förklara hur det känns ;o) du som har haft en HEL vecka av din semester redan och SÅ fint väder du har haft sen det är ju helt sanslöst... du kommer ju att se ut som en pepparkaka innan din ledighet är över NOT !!!! hahahaha....
så går det när man mobbar andra... =)

Idag har jag jobbat en heldag igen, från halv tio till kvart över sex,vart färdig vid ca halv sju... ögonen ramlar ur sina hålor bara jag tänker på morgondagen....sju till sju...sju till sju..sju till sju...ekar det i skallen....( ja klart att det ekar när man inte har någe annat där säger ni va hehe)   men det är som någon sa bara att "bryta ihop och komma igen" ... tror det var Per Elofsson som sa så och ni vet ju hur det gick för honom... not so well...after all!

När min semester börjar ska jag ta första dagen och bara sitta i "grodan ro" och kväka ....ribbit ribbit...
sen ska jag kanske sätta igång och jobba med allt som ska göras hemma.... vill egentligen inte kalla det för semester när man är så dum att planera in en massa olika projekt så man nästan kräks på dom till slut. Sen blir man bara besviken när  man inte har hunnit med allt ändå...vi människor är allt bra konstiga ibland. Vissa av oss i alla fall.

Därför ska jag skriva ner en av mina favvodikter:

Blind mans undringar

Ibland tror jag
att jag vill krypa ner hos dej
och förklara för dej
hur innerligt jag vill nå dej
och alla andra omkring mej

Ibland vet jag
vad jag ville att vi gjorde
Bodde tillsammans
i en mindre stad
lärde känna våra nya människor
dom vi blivit

Låt oss tänka över saken
på varsitt håll

Jag förstår redan
att det skulle vara omöjligt

"Ulf Lundell"


image53   Här ser du suss att han visst är en konstnär ... eller ??

Vi som älskar livet .... vill ge så mycket av kärlek och vänlighet till alla att vi själva mår dåligt av det samtidigt som vi njuter... hur konstigt det än låter så är det så ! Det är så lite som kan göra en människa glad, men det kan vara ännu mindre som gör dom ledsna.

Han har skrivit en annan dikt som går så här:

Ömhet

Ömhet
älskling
jag begär inte så mycket mer
än just
ömhet
Det är inte så svårt
Det är bara att gå till hjärtat
det egna
och fråga
om det vill sänka sej ner till nivån
för lite ömhet
Alla torterar varann här på gatorna
Du ser det eller hur?
Ömheten
kommer sist
Den är för farlig
Den får folk att hastigt överge
sina roller
och bli barn igen
och ömkliga
och ömma
Ömhet
min vän
heter den vackraste gatan 
                                              "Ulf Lundell"


ja ja ... jag ska inte plåga er mer med mina konstigheter... ni orkar väl inte med mer av den här varan och särskilt inte när det är ulf lundell som är på tapeten.... så jag ska inte plåga er mer jag lovar...men tänkvärda ord är det

ha det så godis ni kan och ni som har haft EN HEL VECKAS SEMESTER REDAN.... lycka till med vädret *ler*


kram på alla och puss på vissa..../pyyret

jag ska bara...

ja ja jag ska skriva ett längre inlägg idag, JAG SKA BARA gå ut med dogsen först. Ja jag ska skriva mer här idag, JAG SKA BARA  äta något först. Jag lovar att skriva mer här sen, JAG SKA BARA duscha först

tror ni det blir någe mer i bloggen idag?

hehe...

kram vi syns här sen, JAG SKA BARA ......

/ pyyret

RSS 2.0