har inte glömt er..

Jag har varken glömt eller struntat i att blogga, det är bara så att dom här förbaskade människorna på telia har krånglat till det för mej eftersom jag har beställt nytt bredband ! skulle ha 24 i stället för 0,5 och då ska jag få nytt modem och det ena med det andra....... men den trådlösa rautern man skulle få på köpet var restad så då kunde dom inte skicka modemet heller eftersom att när man beställer på nätet så skickar dom hela paketet på en gång... och inte nog med det dom hade redan bytt station på vårt gamla modem så det funkar inte heller...tycker det är märkligt ....... men det är ju telia i ett nötskal egentligen.......eller?

så nu vet jag inte när jag kan skriva här nästa gång... jag har lånat syster annelis dator för att kunna betala räkningar och lite såna viktiga saker, passade då på att slänga in ett inlägg här så att ni har förståelse för mig att jag inte har uppdaterat er om mitt leverne på ett tag.......

men ha det så gott alla

vi hörs när jag har racerbredbandet färdigt......
klart slut för idag...

kram på er alla...

redan lördag kväll?!

Ujujuj....vad tiden går fort när man jobbar, det känns inte som om man har ledigt utan två veckor går ihop på något vis. Är ledig imorgon fast ändå inte, jag ska jobba extra åt Carro mellan halv-fyyyyrha och SEX ...japp så är det. Men det är ingen suck två och en halv timma ska jag nog klara av. Det var segt idag på jobbet eftersom det var Bredaryds marknad. Kunderna började inte droppa in förrän jag skulle stänga charken typ. (vi stänger den vid två på lördagar)

Men jag hade att göra ändå, jag diskade alla grejer som jag brukar diska på måndagarna när vi har storstädning i diskarna, så nu har jag det färdigt. GÖTT MOS!!

Hur är läget med alla er andra då? Det verkar som om jag har min lillla fan-club i kommentatorbåset...hehe...sara suss och jenny....finns det ingen annan som orkar slå in en lite kommentar? Ja, tina brukar ju fälla en och annan gliring oxå, men det är ju bara när jag säger att jag har handlat på Lidl...  =o)

Idag är min dotter på konsert i Huskvarna folkets park...The Ark och Melody club äre som spelar, så vi ska åka och hämta henne lite senare ikväll, för hon hade ingen skjuts hem. Men det ska nog gå bra.

Jag tycker att det borde bli någon vecka nu med BARA solsken, är SÅ trött på det eviga regnandet så det är inte sant...

nu ringer min syster från hallstavik, så jag avslutar här för kvällen....

vi hörs imorgon...

kram och tack för alla kramisar jag har fått, det värmde verkligen...tack och bock och puss på er alla...


snart är det tre år sen =(

Det är inte klokt vad tiden går fort, men inte bara när man har roligt utan även när man sörjer. Fast man sörjer nog aldrig färdigt sina föräldrars bortgång! Den 26/8 är det tre år sen min mamma gick bort hastigt och ca tre veckor efter det dog min pappa, han hade canser i magen. Han gav nog upp när inte mamma fanns kvar vid hans sida,det är trist när det blir så. Det känns fortfarande väldigt tomt efter dom eftersom dom bodde så nära oss, bara rakt över vägen, så vi träffades MINST en gång om dagen. Och mamma handlade alltid på jobbet så gott som varje dag. Pappa kom och hjälpte oss i trädgården och på vintern skottade han, eftersom han ville ha något att göra.

Snart är det tre år sedan redan som dom gick bort, det var den jobbigaste tiden i mitt liv hittills. Därför är man lite nere och ledsen nu, även efter så lång tid. Det kommer krypande utan att man tänker på det. Jag saknar dom jättemycket även om dom var jobbiga ibland så glömmer man sånt ganska snabbt och det goda överväger det tråkiga, det kommer lite tårar då och då när man tänker på dom.

Det är trist men det är ju också det verkliga livet och nu har man fått känna på hur det är i alla lägen, roliga som sorgliga... Det är något som inte går att beskriva förrän man har upplevt det själv.Det är barnafödslar och dödsfall av nära och kära som man har såna minnen från. Obeskrivbara!! Så ta vara på den tiden ni har med era föräldrar och er släkt för man vet aldrig när det händer. Och man ska försöka undvara att reta upp sig på små bagateller, för det kommer man att ångra sen. Det är bara slöseri med tid och känslor.

Nähä nu ska jag inte tråka ut er mer ...
Ikväll blir det Morse på tv för min del....
ska jobba imorgon så sängen lär locka ganska tidigt...

gå ut och var glad din jävel......
sköt om er.....
kram kram önskar jag och min Lundell.....hehe

Jag är sååååå trött....

Igår var det den jobbigaste dagen på fyra veckor. Jag började ju jobba igen och det var ingen rolig dag! Jag började vid sju på morgonen och slutade vid kvart över sju på kvällen.
Mina ben var stela som två björkstammar och försökte man ens att massera dom det minsta lilla så kändes det som om dom skulle gå av så ont gjorde det att börja jobba igen.

Det är inte som på Jannes tid heller för den delen, nu är det så att man har inte en susning om när chefen är där eller inte, åtminstone inte på sommarhalvåret, och inte sen heller för den delen för då är det jakt som gäller och då kan man behaga ta ledigt lite när det känns för det. Precis som nu när golfen är som störst, finns inte ett enda schema som säger att den och den veckan är chefen borta på semester!?!

Man börjar misströsta så in i den milda grad så man tappar sugen totalt. Men det visste ju dom flesta av er som läser min blogg att jag har tappat lusten för jobbet just nu, och jag är INTE ensam, den saken är klar!

Jag har tyckt att det har varit roligt att gå till jobbet i nästan 25 år (ibland har man ju tvekat men det har gått över lika fort) men idag ÄR det inte kul att gå till jobbet, så är det bara, PUNKT SLUT!!

Jag har sökt lite andra jobb,liksom frågat mej runt lite men det är ingen som har något ledigt än av dom jag har frågat iaf. Vi får väl se hur det utvecklar sig, men som det känns nu så är det inte bra, så mycket kan jag säga till er.

Idag har vi varit i Värnamo med Markus arm(ja han var med själv förstås, vi tog inte bara armen och gipset med oss hihi) Han fick gipsa om IGEN,men nu med ett kortare gips som bara gick strax under armbågen. Det såg ut att ha läkt ihop fint där dom hade nitat ihop snitten.

Sen åkte vi en sväng till Eko och gick runt o kolla lite och tog en fika,åkte sen via smålandstenar hem för "gubben" skulle hämta ett paket på shenker där.

När vi sen skulle vidare hem så körde vi över villstad, så att jag fick övningsköra lite till. Jag har bara kört en gång innan och då var vi i Reftele och vände. Det gick ganska bra idag med men man blir lite nervig när det är mer trafik, och en sak jag har lärt mej är att: Tänk aldrig tanken på att få motorstopp i korsningarna för då får man garanterat det!! Det fick jag erfara idag.eftersom man är lite mer nervös med bilar bakom och framför och hitan och ditan så tänker man att jaha nu får jag väl "kärringastopp" här med och mycket riktigt så fick jag det. Men det ordnade sig och det vet jag ju att det gör...

Är lite stolt över mej själv att jag bara vågar ta mej ut på vägarna över huvud taget och en stor eloge till min lilla gubbe som har nerverna med sig och vågar sitta bredvid och ha koll på allt!

Nu har vi precis ätit lite kvällsvard.
Våra små "ulltussar" har fått sin kvällspromenad.
så här ser dom ut om ni har missat dom.....

 det här är Ariel (allmänt kallad Ari eller tolvan) som sover i soffan vid teven

  och det här är Elvis(allmänt kallad Elvan) som sover på kökssoffan

det är mina små sötnosar det!!

Ha det gott nu ska jag duscha och sen blire midsomer-mord igen!

Ha det godis och krama varandra i trafiken (särskilt när jag är ute hehe)

ågren har kommit hit på besök..

Ja kan ni tänka er att när jag vaknade upp idag så hade ågren parkerat sig i min soffa... Jag hann inte slå upp mina blå förrän han var där.......mörk otäck och med ett brett flin på sina läppar.....Jag talar naturligtvis om ångesten inför att börja jobba efter semestern igen......

Och som alltid förr och varje måndag framöver så säger jag bara ........7-19,15
Det är min arbetsdag varje måndag....

Mer säger jag inte idag, ska gå och gräva ner mej under filten med allt vad böcker läsk och godis heter.......

Ha en underbar måndag alla ni som jobbar NORMALA tider.....

Be nice to meeeeee tomorrow!!

kram / pyyret

vart kommer allt ifrån?

Idag har jag städat !! Och jag ställer mej alltid samma fråga. Var kommer allt damm och all skit ifrån? Är det bara här som det ständigt ligger dammtussar utmed listerna och hundhår ska vi inte prata om! Jag dammsuger iaf. minst en gång i veckan och ändå så ser det aldrig riktigt rent ut tycker jag. Varför göri på detta viset?? vaffö då då?? Är det meningen att man ska slösa en tredjedel av sitt liv till att städa?

Nåväl, nu har jag iaf. gjort själva momentet så om det håller i en dag eller tre ... who cares?!

Något annat speciellt har inte hänt här hos mej, jag tog en promenad innan idag och tur var väl det för sen kom regnet ordentligt vill jag lova. Det är jätteäckligt väder tycker jag, det är så fuktigt och varmt i luften så kommer det ingen åska snart så vet jag inte hur man ska stå ut med det hela?

Min käre son har följt med en jägarpolare till Tyskland idag. Dom har inte ens kommit fram än och klockan är 15,41 pip! Dom körde härifrån strax innan nio idag på morgonen... får hoppas att det blir för jäkla sent inatt innan dom kommer tillbaka bara....

    Min son är ju inte så gammal så det som finns på bilden får han INTE ta in i sverige...eller ens köpa en enda.... men dom tog våran buss så det blir nog en del för chauffören i alla fall...hehe..

Hittade en annan rolig bild när jag googlade på öl.... tänk om det är sant? finns det verkligen sån här öl *ASG*
     vore ju himla användbart isf. öl på sprayflaska.... tänk alla raggare som inte har hittat sin deodoft! Den här är ju perfa för er....(skämtar lite) blink blink vink vink säg inge mer säg inge mer....

Nu till den stora händelsen för dagen....FIIIIIIIIIIKA !! Idag har vi bestämt oss för coffea, bara för att vi ska variera oss lite. Det blir vad jag vet än så länge bara jag och Anneli och Jenny och Jossa.... Eva skulle tvätta och Carola skulle iväg te sin käresta i Vetlanda och Agneta vet jag inte va hon skulle hitta på.
Men vi blir ju några stycken ändå och det blir säkert trevligt tror jag...

så nu ska jag bara ta mej en "raggardusch" tror jag och kamma igenom fjunen på skalpen...
sen bär det iväg mot nya kakdimensioner och kaffeplaneter......

ove och ut för den här gången....
I´ll be back and be a Pain In the Ass eller enkelt förkortat blire PIA......fyndigt fyndigt men inte sant hoppas jag...hehe
kram på er alla/pyyret

bara tre dagar kvar...

Nu är det snart nära..domedagen är här och med det menar jag att jobbet börjar igen. Den underbart härliga regniga semestern är över.
Fy för den lede........va trist.

Johanna !! Vi skulle verkligen behöva någon som du hos oss nu med lite fart och fläkt i och alltid med ett gott humör och trevlig mot kunderna....saknar dej på hemköp!

Just nu så är det jag som är yngst bland dom anställda om man inte räknar med chefens son... Kan ni tänka er det?? Jag som är 42 år i år och har jobbat i samma butik i snart 25 år är YNGST !!!!!  Låter inte det som en trist situation? Det klingar inte väl i mina öron iaf.

Vi om några skulle behöva få in lite nytt och ungt blod i butiken. Den näst yngsta efter mej är 52 år.........ja ni kan ju kanske räkna ut vilken medelålder vi har ungefär ........ näääääää dä ä inte kul !!  ;o/

Idag har jag inte gjort något speciellt förutom hushålls-sysslorna som måste göras vareviga dag. Jag har haft fikagäst idag med. Katarina var här och vi slog oss lösa på varsin strutglass och minimuffins som Emelie hade bakat.....ja det dög det med eller va tyckte du Kattis?
Och tack så hemsk mycket för hjälpen med datorn....du är en pärla =o)
Men det känns lite dumt för du får nästan alltid hjälpa oss med datorn och alla problem vi har med den....vi får ta en fika på bernts eller coffea såru slipper jobba varje gång du kommer hit...hehe !! Men tack iaf.

Fick ju lite tips om bloggsidor oxå...hehe ska studera vissa omgående....

Nu är det välan dags för mej att ta något för att fylla ut kvällsrynkorna som börjar dyka upp här och var.... får ju inte gå skrynklig heller!
Det blir hemmagjord pizza med ost salami och skinka paprika och lite annat smått och gott......

håll i styret kram från pyyret!!


    en sån här semester hade jag önskat mej....bad och sol !

plattan i botten.....wrooooooooom!!

Smördegsbakelser i våffeljärnet.

Baka härliga smördegsbottnar i våffeljärnet. Garnera med glass, vispgrädde eller vaniljkräm tillsammans med färska eller halvtinade frysta bär, färsk eller konserverad frukt.

Det enda du behöver tänka på är att ha djupfrysta smördegsplattor  hemma i frysen. Ta fram dem och låt dem tina något. Dela varje platta på mitten. Kavla ut den något. Lägg plattan i våffeljärnet några minuter tills den fått färg och är frasig. Garnera genast och servera......

snipp snapp snut så va bakelsen slut !

Gott och lätt..Gino !

Gino 4-6 portioner

200 gr vit blockchoklad
4-5 kiwi
1 liter färska jordgubbar (går i värsta fall med frysta med )
3 bananer

Tillbehör: Vaniljglass gärna smaksatt med krossad choklad

Sätt ugnen på 275 grader, enbart övervärme. Riv chokladen grovt. Skala och skiva kiwi och bananer. Dela jordgubbarna mitt itu. (man kan ta lite vad man har hemma typ ananas mango, skär dom i tärningar eller skivor)
Lägg frukten i ett jämt skikt på ett större ugnssäkert fat (eller några små) strö över chokladen.
Ställ in i övre delen av ugnen, gratinera i 1-2 minuter till chokladen har smält, obs! bränn den inte bara...
Servera genast med glass......

sluuuuuuuurp......va gott dä ä !!

kram kram och ät och njut..... / ´pyyret

japp...

Jag shoppade som värsta shopohollic....    NOT !!

Två flaskor sköljmedel, två flaskor shampoo....och hör och häpna Tina....JAG träffade Von Lidl IGEN !! Herrejemene och kussijä....glass,kaffe,pålägg,iste,läsk och gud vet allt va jag handla..hehehe..

Sen blev de inge mera.......

Idag har jag däremot varit och FIKAT !
Äntligen kom Sanela tillbaka till Sverige och hälsade på. GUUUUD va kul att träffas igen,måste jag säga...det var NÄSTAN som om vi inte hade varit ifrån varandra på två år...vi snackade och skojade som vanligt och hade hur kul och trevligt som helst......

Saknar henne redan....

men nu orkar jag inte skriva mer för idag....
hoppas ni nöjde er med detta......(okej ni blir aldrig nöjda ju =o)   )

recept inkommer imorgon i stället...måste leta upp något riktigt smarrigt...

hör kossorna råma......faller in i koma #o)
kram kram/pyyret

Long time no shopping (me suss...)

Men idag skare bli lite minishopping tror jag in the big city Gislaved....

Det blir väl lågprisbutikerna iaf. och det behövs fyllas på lite av varje faktiskt.
Jag återkommer med rapport senare och kanske ett o annat recept?!! va sägs om det då? =o)

Igår cyklade jag en sväng med den yngsta hårbollen, det gick över förväntan faktiskt. Liiiite tokigt blev det dock när han ville stanna och kissa och göra nummer två....fick hänga med när jag såg att han var på G att stanna och det var inte det lättaste eftersom han samtidigt ville fortsätta springa.
Och sen när vi kom hem så flåsade han som värsta sexförbrytaren,jag  trodde han skulle svimma av utmattning, och inte nog med det, han försökte ge mej jätteskuldkänslor också, för han la sej ner och började slicka sig på ena tassen, och då blev jag ju orolig att han hade skadat sej. Och det hade han faktiskt också gjort, ett litet sår vare som knappt blödde något, men jag förstår honom också. Han har ju inte sprungit på länge och jagat och så kommer jag och drar ut honom den varmaste dan på hela sommaren och ska tvinga honom och springa efter min cykel. Hur dum får man vara matte tänkte han nog !! Jag tror han drack nästan två skålar med vatten när vi kom hem igen, och som grädde på moset blev han så pissnödig efter ett tag att han inte kunde hålla tätt utan skvätte två pölar på hallgolvet, men det förlät jag honom ganska snabbt.

Men men jag hade en trött och lugn Elvis hemma i soffan sen iaf.
Han sov gott, och var lugn hela kvällen.



här ligger han på kökssoffan och gottar sig i solen... trötter borde han heta istället för elvis..

nu ska jag se om jag kan dra mej till hemköp för att handla lite pålägg, mer får det inte bli hehe!!

kram och på återhörande
pyyret

mera tvätt

Idag blir de mer tvättande och liiiiiite städande med, måste ta ett ordentligt tag och dammsuga och torka golven för det har blivit mycket skit som har kommit in nu när det har regnat så mycket.

Återkommer mer om dagen i kväll

Suss du är välkommen på kaffe i eftermiddag....

kram kram pyyret

chockerande goda chokladmuffins

chokladmuffinsar.....

2 ägg
2 1/2 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 gr smör el. margarin smält och låt svalna

blanda allt och klicka i formar....det blir cirkus femton - arton stycken
grädda i 200 grader i ca 10 minuter....

image31     dom ser inte riktigt ut så här...det blir lite mer av en kladdmuffins typ....

kram kram

mmmmmmm jordnötskakor....

Jordnötskakor

knappt 2 dl ljus sirap
-"-         1 dl socker
340 gr jordnötssmör (ej med bitar i) (1 brk)

smält allt på svag värme
blanda i 1 liter  krossade kellogs cornflakes eller rice crispies

bred ut smeten på en liten långpanna

smält 1 kaka blockchoklad med 2 msk olja, bred ut över smeten

låt stå kallt tills chokladen har stelnat, skär sen i rutor och njuuuuuuut av dom gooooooda kakorna. Det blir inga över om du inte fryser dom med en gång....I promise!!

må gott - slickepott

Yammi bärpaj..

Rör ihop :

3 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Häll i 175 gr smält smör eller margarin, tryck ut i pajform och förgrädda i ca 10 minuter 175 grader ska ugnen vara på...

Blanda ihop :

2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche

Häll ca 200-400 gr bär (färska eller frusna) i pajformen och häll över smeten. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader...

mumma för en gumma...

hare godis

kommentar till tacoreceptet

färsen ska naturligtvis stekas ihop med lök kryddor och vatten men det fattade väl ni va =o)

hare godis kram kram

tacopaj

här kommer ett recept på taco-paj som jag har fått av en polare...ni kanske redan har det men men här kommer det:


Pajdeg.
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gr margarin
1 1/2 dl mjölk

grädda pajdegen 10 minuter i 200 grader lägg sedan på fyllning 1 och sedan fyllning 2 och skjuts in i ugnen igen ca 10-15 minuter 200 grader

fyllning 1:

500 gr färs
1 gul lök
1 påse tacokryddor
1 dl vatten

fyllning 2:

2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 tomater i små bitar
2 dl riven ost
1 chilifrukt (här kör jag själv med en röd paprika)
vitpeppar


smaklig måltid

yammi yammi

förberedelse...

vill bara säga till er att ni kan förbereda er på ett nytt recept imorgon....eller kanske till och med flera stycken!!
beror på vilket humör jag är på...ska tvätta och hänga ut imorgon tänkte jag eftersom det ska bli fiiiiiiint väder igen.... jippie!!

Nu ska jag göra min kvällsmacka

men ha det godis alla

vi hörs och syns kanske

kram / pyyret

oki doki...

Nu ska jag försöka skärpa mej och inte hoppa över att skriva inläggen här, men det har varit såååå mycket nu!

Steg ett: Här kommer bilder på mina nya tallrikar som jag fyndade i värnamo.



Visst är dom fiiiina? Jag blev lite besviken dock, för dom hade haft både muggar och skålar i samma, men dom var redan slut....

Det har ju som sagt var varit full rulle här, med både armbrott och syskon med barn-besök och trädgårdsjobb och stugbygge etc. etc. Vet inte om jag har berättat det men vi håller på att bygga en stuga i Sandshult vid Illeråsasjön. Bygger från scratch gör vi också så det är myyyyyycket att göra. Igår var jag och "gubben" och Emelie ute och "pysslade" lite. Jag och Emme skurade plank som hade blivit lite missfärgade för dom hade legat ute i regnet lite för länge, och regn har vi ju haft gott om må jag säga.

Jag har förresten gjort flera fynd! Vi var ju på A6 i måndags och då hittade jag mat-tallrikar för 5 spänn styck och likaså djupa tallrikar för samma pris och muggarna till detta kostade endast 2 kronor styck !! Har ni hört vilka priser?? Man tror ju verkligen inte att det är sant att man kan hitta så billigt idag. MEN det gjorde JAG!! =o)

Idag har min kära syster och hennes barn åkt hem igen till Hallstavik. Mycket trist tycker jag! Det blir ju väldigt intensivt när dom är här, man säger att man ska göra de och de och de,,,,men man hinner inte med hälften av allt man vill göra när dom väl är här. Så synd så synd.....
Så jag tycker (och flera med mej) att det vore bättre om dom flyttade hit i stället...
Yvonn - Josefin - Adam
KOM HIT OCH BO HÄR HOS OSS I STÄLLET !! Ni skulle få det så bra så bra....I promise....
då kan vi ju spela minigolf när det väl blir fint väder och göra massa annat skojigt.....
Lägenhet här är inte svårt att skaffa och jobb finns om man bara vill jobba...så det så!!
     vi skulle kunna ha maskerad med hundarna t.ex. hihihi...

Nåväl...det där är ju ni som bestämmer men vi skulle tycka att det vore bra och roligt om ni kunde komma och bo här i lilla anderstorp.

Idag ska jag försöka bota min onda nacke och min huvudvärk. Jag har haft ont sen i onsdags, men det vill inte gå över riktigt. Ska följa med syster Anneli till banken sen med och se om hennes leg. har inkommit ....
Middagsmat vet jag som vanligt inte vare ska bli. Har inte planerat in det i mitt dagsshema än.

Vill gärna slänga ut en hälsning och en STOOOOOR kram till dej Jenny också.....Deppa inte ihop totalt nu, det finns bättre folk av det motsatta könet som är VÄRDIGA att få vara tillsammans med dej och som behandlar dej mänskligt,och inte sårar dej! Jag vet att du kommer att hinna "HONOM" så småningom, tro mej! kramkram pårej, vi finns här för dej om du behöver... vi kan säkert hitta på någe skoj såru har något annat att tänka på....hör av dej om det är något du behöver också så fixar vi det....
Du kan med glädje få ta över alla mina myggbett som jag har fått av att klippa häcken och skura plank...då kan du sitta och klia på dom och inte tänka på något annat ;o) .... skojar lite merej...

Nu ska jag iaf. ta mej en kopp kaffe innan söster Anneli kommer och så ska jag ta en fika bestående av två alvedon........

Ha det gott alla vänner....vi hörs och ses.......
kram / pyyret

sorry

ja jag vet att jag inte har skrivit här på flera flera dagar, men man har ju så mycket att göra på semestern =o)

Men jag ska skärpa mej jag lovar. Jag är inne på bloggen nu för jag tänkte lägga in en o annan länk till, så jag skriver mer senare ....JAG LOVAR !! KRAM KRAM

RSS 2.0