Pee or not to pee....... that's the question !?

Ja det här med att rasta hunden, i det här fallet Elvis, är ju en fråga i sig om han verkligen behöver gå ut för att kissa eller inte !! Antingen är hanhundar väldigt sluga som lurar ut matte på en promenad bara för att komma ut, eller så är dom otroligt glömska och nyfikna. 

När vi väl kommer ut, javisst han pissar en liten liten skvätt i den första busken som kommer i närheten.... men va händer sen?! ?! ?! JO..... efter dom fem första dropparna, så äre som bortblåst att han två minuter innan han kom ut stod o hoppade, studsade, gnällde, och rusade fram och tillbaka mellan halldörren och mig, för att visa att här är jag fanimej så pissnödig så jag kan inte hålla mig längre.... finns inte tillstymmelse till att vilja kissa av sig.... Inte då !! 
 
Nu ska det sniffas på varenda litet löv, det ska kikas på varenda unge, bil, fåglar eller annat som rör på sig eller som gör ljud ifrån sig. Vi går en liten bit till, det fortsätts att sniffas och småkikas, men om jag vill fortsätta gå lite fortare så kommer han plötsligt på att oooooooj, jag skulle ju kissa här så jag får stanna ute en stund till och checka läget va som händer, så visst, lyft på benet och kissa några droppar till. Sen skuttar vi vidare till nästa händelse, han ser högt gräs därborta, det där måste jag undersöka, vad kan gömma sig i det? Jag drar iväg matte dit bort så får jag va ute lite till. Hmmmmm det luktar hund här :P Oj nån annan har kissat här, fasen jag måste oxå kissa lite så att dom märker att jag har varit här, och så att jag själv kommer ihåg att jag har varit här och inte drar dit matte igen på en stund, för det kan ju verka misstänksamt att jag vill kissa på samma ställe två gånger på en o samma tur !! 
 
Det blir många stop, många sniff, många "kolla-läget-stop" och sen när han märker att vi väl är på väg hem igen Dååååååå minsann blir vi "nummer2-nödiga" och måste nosa upp en väl vald plats att göra det på för i den här hundens rutiner duger det inte med vad som helst inte. Nä det ska helst vara ett ställe med högt gräs, mot en trädstam eller en stor tuva med gräs eller pinnar så att det säkert killar gott där bak när det lasten ska lossas av så att säga. 
 
Ja jag vet att jag har en knäpp hund, men vad är det för blåsa dom har som inte kan släppa allt på en gång utan det ska skvättas o tömmas en droppe hit o en droppe dit..... det där med revir kan dom väl skippa, det varar ju inte så länge ändå och då måste dom göra om hela proceduren igen... 
 
Och nu har jag en hund som står framför ytterdörren, gnyr lite sådär ynkligt och snurrar några varv för att återigen visa att här är det minsann kris allså...... eller är de dä ;) ;) ;) ?! ?! 
 
Ett citat "Tuppen väsnas mer än hönan som lägger ägg" / Joel Chandler Harris 
 
 
 
Carpe diem men göre lugnt :D !! 
Puss o kram från mig ! 

Snart semester.....

Ännu en dag har gått på jobbet, och jag närmar mig åter en semestervecka. Det ska bli så skööönt !! Det värsta är ju att desa lediga veckor går tusen gånger snabbare än vanliga arbetsveckor ....
Jag ska väl försöka ta mig ut till stugan och klippa gräset där och kanske måla altanen om vädret tillåter. Men det får bli ett par dagar hemma först så jag kan vagga in mig i avslappningsfasen, lägga jobbtankarna på hyllan, och bara ha det bra. Sen får det vara en-dag-i-taget-tid hela veckan ut. Kommer göra det som faller mig in, och det kan bli absolut vad som helst ;) ! 
 
Till skillnad från lägenheten kommer det att vara betydligt lugnare i stugan. Området här är inte vad det har varit måste jag säga. Men det är ju inget som man kan göra nåt åt direkt. Så jag kommer att lyssna på tystnaden extra mycket på semestern, när andan faller på. Det gäller ju att ta till vara på det man har och tycker om. Kan va svårt ibland, men jag gör så gott jag kan, för både mig själv och för andra. 
Och hoppas dom som blir "drabbade" märker det ;) :P ?! 
 
Just nu känns det som jag är inne i en sömnsjukeperiod, det slumras, snarkas, power-nappas titt som tätt. Det är nog ett under att jag kan jobba utan att somna på fikarasten hehe :P !! Kan inte sätta mig i en bil utan att gäspningar kommer som ett anfall..... Det är ju inte så att jag har svårt att få in luft i min stora trut, men nåt fel i maskineriet äre allt, kan de va så att luften går direkt ner till "badringen" o samlas där, det ser så ut i alla fall :P ..... 
Det är ju nåt jag måste ta tag i också, ja inte handgripligen ta tag i badringen förstås, det är inga svårigheter, men att ta tag i att bli av med den, det är där kruxet o joxet sitter. Mer promenixer och mer med "jucka-på-rumpan-ringen" fåre bli. Vem vet jag kanske sträcker mig så långt att jag till o med gör lite sit-ups ;) !! :O  !! 
 
Ja ja .... jag har ju i vilket fall som helst kommit så långt som att jag TÄNKER på det ;) 
 
 
Citat/
"Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare" 
/ Olle Wedholm

RSS 2.0