första kapitlet avslutat...

Nu är mitt första kapitel som arbetare avslutat och nu ska jag börja på nästa. Det känns lite overkligt men väldigt spännande och roligt. Dom verkar vilja ha min hjälp "over there" om man så säger, men dom har ju inte sett mig jobba än så dom kanske ångrar sig sen =o)

Jag fick en jättefin julorkidé av jobbarkompisarna, men av chefen fick jag inget, när jag sa att jag skulle gå hem igår så sa han ju naturligtvis tack för den här tiden och allt sånt och fick en kram och så, och då sa han att han hade ju hoppats att elisabet skulle hunnit dit med en blomma,,,,!! Kunde han inte tänkt på det innan då tycker man, men där har ni bossen i nötskal, allt i sista minuten.

Får väl se om jag får blomman senare, tyckte att dom kunde kommit bort med den själva sen men icke sa nicke.... Och SARA !!! Jag fick en bamsekram av Sebbe också...hehe...avis?

Jag ska ta det lite lugnt nu och sen sätta igång med första-advents-bestyren..... alla stakar ska ju fram som man har gömt undan........(akta dej gubben!) hihi....Och fönster ska putsas och dittan och dattan.....

Alex....Jag kommer på söndag det blir jättebra, jag är ju ledig fyra dagar nu, så det är lugnt.

Nu ska jag iväg till mitt forna jobb och rensa ur mitt skåp så jag inte lämnar några fula spår efter mig.... Ni som har sett min skåpsdörr vet vad jag har att ta väck.... alla mina fräcka vykort med mera......

Ha det godis så länge.........vi hörs och ses kanske"!
kram kram

tomorrow......

Hej hopp!!

är ganska trött och slö idag......så jag uppdaterar er om dom senaste dagarna imorgon...

ha det godis i  helgen...

kram kram

snart är det dags...

Snart får jag börja mitt nya jobb, det är bara nästan en vecka kvar tills jag slutar, sen börjar jag den 3/12. Det ska bli både spännande och kul. Hoppas bara som sagt var att dom blir nöjda med mej "där borta"!

Jag har redan fått mina helgscheman inför jul/nyår och trettonhelgerna. Det är mer än vad man kan säga om dom stackarna som jag jobbar med nu, dom har nog inte ens fått sina nya scheman som dom ska ha sen när jag har slutat.... lite annorlunda blir det ju eftersom en ska gå från kassan till charken och hon har inte varit där på ett tag så jag tycker nästan lite synd om henne  för att hon inte (vad jag vet) har fått några typ tider eller scheman what so ever!!  Även om man har varit där inne innan så är det inte så lätt att bara ta över och veta vad jag har gjort och inte gjort eller vad man ska göra och så, jag hade gärna hjälpt till med det men det finns ju ingen tid!! tycker att hon skulle fått chansen att vara där om inte en hel vecka så en halv iaf. för att komma in i rutinerna lite hos oss... Inte för att hon inte klarar av jobbet eller så neeeej hon är jätte-duktig, men alla har ju sina rutiner och vet vad dom ska göra och så.... ja ni hajar va jag menar.....

Hoppas att dom får reda på sina tider snart iaf. jag tycker synd om dom som får vänta in i det sista på både det och julschemat.........

Nu har kunderna börjat få höra att jag ska sluta med så vissa till och med gråter och många tycker det är synd för dom men roligt för mej och mååååånga säger så här........." Ja men då ses vi där borta för jag handlar där med" ....så jag får förhoppningsvis träffa mina gamla vänner på mitt nya jobb oxå......det låter ju trevligt tycker jag...

idag ska jag försöka ta det lite lugnt tänkte jag, det ska bli potatisgratäng och rostbiff till middag, sen tänkte jag baka en mjuk pepparkaka.....och ikväll hade jag planerat in att göra lite citronsaft, som ska stå över natten och dra till sig, så är det färdigt till imorgon bitti då är det bara att hälla upp på flaskor.

Imorgon blir det kul med, på kvällen ska ÄNTLIGEN jag och Sussilullan ut och shoppa lite på ventura design...ska bli spännande eftersom jag inte har kollat in läget där någon gång innan......spännande spännande......

Jag har bara varit ute på min morgonpromenad idag så jag får se om jag går en lite tur till sen i eftermiddag, tänkte ta en sväng förbi mitt blivande jobb och se om det kan ha kommit några kläder till mej för jag tror inte att varken personalen eller kunderna vill se mig gå runt UTAN dom !! Neeeee!! kallt hade de blivit då me juuuuuu....

Nu ska jag släppa ut mina små monster på en liten kissetur.......

men lite klokisar först kanske?

image63bara så ni vet vad jag kommer att kalla mina inköp på ventura för...fynd kanske =o)

kram kram ha det godis!!

ljusare tider......

Hallo hallo....

Nej jag vet, det är inte ljusare tider, men jag menar att det är tid för att tända massa ljus.....och visst är det mysigt? Jag kan ha hur många värmeljus som hels tända... det blir ett speciellt lugn över en när man sitter och har tänt en massa ljus runt omkring en.

Det är ju nästan mörkt redan vid halv-fyra här nu om det är lite molnigt och så......tiden går fort må jag säga. Snart är det dags för julen igen.

I år har jag varit lite förutseende och köpt lite klappar redan. Emelies och Markus är färdiga, kanske ska komplettera lite får se vad jag hittar och Marre fyller ju år i samma veva så födelsedagspresent ska han ju få oxå.
Idag har jag och Jenny och Anneli varit i gislaved och shoppat lite grand. Var på Rusta och fyllde på lite i tvål och schampo-förrådet. Köpte även lite julsaker där eftersom man inte kan låta bli när det nu står framskyltat så fint och vackert.

Jag har inte önskat mej något i julklapp själv för jag vet inte om det blir några i år eller inte...ibland blir det det och ibland inte det beror på om dom hittar något eller ej...men jag har ju varit förutseende även där så jag har klappat in några till mej själv oxå....hihi!!

ikväll blir det lite burk-tittande för min del, ska se Svensson Svensson och lite till......
Jag tyckte det var synd att jag inte hann med att träffa sara-vännen medans hon var hemma på besök. Nu är hon tillbaka på sin ö och gör Ballina osäkert igen.......watch out all irish boys - sara is back in town!  =o)

Tittade på idol igår med förresten.... Är det någon mer än jag som tycker att DANIEL ska vinna? Marie är bra också... men just nu är jag ett daniel-fan .... tycker att Andreas har vad som krävs oxå förutom scenvana och dans-moves... lite för stel och tillgjord tycker jag annars har han ju verkligen en röst som heter duga.....!
Har inte gillat Amanda innan heller,men igår var hon absolut helt okej tyckte jag. Det verkar som hon klarar av vissa låtar men inte andra.....Elvis verkar gå hem hos henne och passa hennes röst och stil...
men vad vet jag ? Jag är ju tyvärr inte med i juryn I ÅR!! Kanske nästa ?? vem vet....hahahahhaha.. jag hörde nog hur ni skrattade åt det.... nästan så ni kissade ner er va?!

Nu ska det iaf. bli lite mat för kvällen och sen blire mina två ögon och dumburken som ska umgås.......

klokt eller inte men här kommer de.....

image62mmmmmmmmm........visst är det sant iaf. när det gäller mig!

nästa inlägg inkommer när lusten faller på.......
typ imorgon......!

kramarna haglar över er ........sov gott och dröm sött.........

cheesus....!

Läste tidningen idag på morgonen och det var en het debatt om vilken dag som skulle vara ostkakans dag??!! Jamen, jag menar finns det verkligen inget viktigare i livet än att diskutera en sån sak?
Och varför ska det finnas så många olika dagar som ska vara speciella?
I så fall varför inte införa sillens dag -  äpplets dag - eller slå på stort och införa jordgubbstårtans dag! man kan ju hålla på i evigheters evigheter.....tar det ALDRIG slut på dumheterna?

Jag tror att vi snart firar dessa "historiska" dagar såsom kanelbullens dag mer än vi hedrar och firar våran egen nationaldag!! För den kan man ju inte fira ordentligt i sverige för då är man ju så gott som rasist..... Hur mycket ska vi stå ut med och hur mycket ska andra länders religion och kulturer få styra in sig i vårt land?

Man kan fundera ganska mycket på det tycker jag, inte för att jag har något som helst emot invandrare deras kultur jag har en av mina bästa vänner i bosnien .... men va jag vill veta är vad dom som kommer på alla dessa "speciella" dagar grundar sig på?

Inte är det något som vi kan vara stolta över eller som vi ska ha till minne av något........eller??

Va tycker ni?
Jag menar en dans runt midsommarstången idag är ju inte detsamma som när jag var liten.... nu är det ju inte tradition som det var då...inte på många ställen iaf.
Nej jag vet inte vart allt barkar hän om man säger så....det är ju inga säsonger längre heller med jul och midsommar, för nu finns julsakerna framme i butikerna i början av november och vissa ställen har asat fram tomtarna redan i slutet av oktober.....

Tacka vet jag förr i tiden.......Då skyltsöndagen var dagen då allt stod framme och innan dess hade butikerna papper framför sina skyltfönster så man inte kunde smygkika hur dom skulle skylta med sina julsaker.
Vi på Samuelsons pyntade hela butiken med girlanger, klockor, tomtar och julgran och adventsljusstakar och allt som hör därtill, och vi hade tipspromenad för kunderna som kunde vinna julskinka eller en kasse med mat om dom kunde gissa vikten på vad det nu kunde vara.........DET var julstäming det !!

Men ostkakans dag om vi nu ska tillbaka till den ... varför ha det just nu ? Har det verkligen något med Astrid Lindgren att göra? Okej hon bodde i småland och hon är ju verkligen värd att firas på alla vis men med en ostkakans dag på sin födelsedag?? Är det inte bättre att ha en Astrid Lindgren-dag isf?
DEN skulle man kunna ha på EMIL-dagen som också är hennes födelsedag......det hade jag kunnat gå med på.......jaja....är det ingen som har något roligare för sig än att bråka om en sån sak så får dom väl fortsätta med det tycker jag.... Jag lägger inte ner någon större energi på att fira den i alla fall. Jag firar hellre Astrid........

Här kommer astrid lindgren tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa..........!!

I morgon är det fredag igen och då ska jag fira att jag är ledig helgen....... Är det något värt att fira tycker ni?
Japp för mej  men jag tänker inte ta patent på ledig-lördag-dagen.......jag lovar!

lite mer visdomsord?

image61

nu ska vi se på vänner........

pyss och kräm......

girls girls girls....

Idag är det stora fika-dagen girls!!

vi ses ikväll........

suss du får väl följa med nästa torsdag om du kan....

kram kram

lilla huset på tvär(i)en...

    här är vårt lilla hus !! lite snö på taket har vi allt men inget i jämförelse med syster Eva i Pajala... dom har cirka 3 decimeter snö däruppe redan... så här ser det ut..       image60    jag har finjusterat bilden lite för den var lite mörkare än här...men det syns bättre så här.Visst ser det härligt ut?
bara man slipper skotta så ....myspysjul tror jag att dom får...!!

Idag har jag som sagt var jobbat till klockan halv-fem typ. Det var ganska lugnt idag på jobbet tyckte jag. Inte mycket folk alls måste jag säga. Men så är det väl innan julrushen sätter igång och nu är ju alla så gott som ute och köper vinterskor och vinterkläder för fulla muggar, julmaten kommer ju lite senare, men det är vissa som har börjat förbereda sig och köper färs och dylikt för att göra korv och köttbullar med mera.

Och Helen!! Va kul att du hittade hit oxå... tycker det är kul att läsa din blogg med,... hon är ju så söööööööööt Tilde lilla...mysigt med småbarn men allt lite jobb me dom oxå dom små liven. Va roligt ni ska ha det med första julen för tilde... hon blir väl inte bortskämd eller så av far och morföräldrar va =o)   !!?? hihi....

Idag har jag fixat så att vi har disney-chanel på vårt utbud i boxern... Vi är typ en disneyälskande familj faktiskt även  om vi är gamla och barnen är stora... ska bli kul att se nu till jul vad dom har att erbjuda för dom har väldigt fina julfilmer även otecknade sådana som är RIKTIGT bra...vi får väl se vad som bjuds...spännande spännande...

Fick mina julscheman idag med på mitt nya jobb och jag får jobba lite på julafton men bara till tolv så det är ingen suck....jag ställer gärna upp nu när dom har varit en man kort så länge, och för att dom var så snälla och väntade på mig för att jag inte kunde börja tidigare som dom hade velat....snällt så snällt och då är det inga problem alls för mig att ställa upp extra heller.....man får vad man ger som en del säger........och det är väl sant och riktigt.

Men nu ska jag faktiskt gå och se vad som erbjuds på televisionen idag... jag är ju en av många som kollar in "bonde söker fru" .... lite lättsam underhållning så här en onsdagkväll tycker jag... och är det inget mer att se på dom ordinarie kanalerna så har jag ju alltid DISNEY .........=o)

"ser ni stjärnan i det blå, allt ni önskar kan ni få"........

inga mer kloka ord för idag, den dosen har ni ju redan fått........

morsning korsning ha det gott!!
kram kram

what a different ....

Idag känner jag mej på bushumör, vet inte varför! Kanske för att jag ska börja nytt jobb och för att jag har släppt mitt gamla helt och hållet och allt känns bara bra ... så in i helskottas bra! Varför har man då inte gjort det här innan?
Jag tror för min egen del att det inte har hänt eftersom jag har trivts så jäkla bra på mitt jobb ända tills i somras typ, eller det har väl hängt lite löst till och från i två år men det värsta har varit det sista halvåret.

Men sen gjorde det mycket att jag fick erbjudande som jag inte kunde tacka nej till också, jag har ju iofs. lagt ut hintar till alla jag känner och inte känner att jag vill ha ett annat jobb, vilket som helst faktiskt. Och att jag då fick ett tips om detta som jag nu har tackat ja till gjorde ju att jag äntligen slog till. Men den historien kan ni ju redan ni som har stått ut och läst min blogg troget sen jag började.

Jag har klagat på allt och alla på jobbet, även på dom som inte förtjänat det, men så blir det ju när stämningen är så låg att man trampar på den hela tiden och ser hur den blir skitigare och skitigare ju längre tiden går. Inga upplyft och inga uppiggande kommentarer inget kred alls har man fått inte någon av oss tror jag och då kan det inte sluta mer än på ett sätt. Så är det ju bara och jag tycker lite synd om dom som är kvar, men hoppas nu att dom har insett vad som håller på att hända och att dom skärper till sig och tar hand om det som behövs ta hand om nämligen personalen.....

Men nu tillbaka till min bus-känsla. Jag känner verkligen för att göra något kul idag och busigt. Har ni några tips?
Känner mej allmänt glad för en gångs skull.... så akta er alla kunder jag kanske hittar på någe skumt hehehe....ne då, men ni kanske får en oväntad kram av mig om ni inte ser upp *fniss* =o)

Det är lite kallt idag tycker jag också, sitter här i min norska ulltröja och fryser om både händer och fötter...för att inte tala om min näsa! Den ser ut som en fyllosnok när jag blir kall......först är den lite röd sen övergår den  i alla regnbågens färger och stannar vid en lila-skimrande färg som ingen kan undvara att lägga märke till. Så ser ni mej med en näsa som ser ut som en ljungskog så har jag inte druckit i elva veckor utan jag bara fryser.....

Mina hundar däremot är alltid varma och sköna........om man skulle ta och göra ett par skor /:0).......muuuuaaahhhaaahaaa....nej nu var jag stygg och elak.... inte ska man göra skor av hundar inte.... ni trodde väl inte????!!!! nej jag tänkte väl det, ni känner ju mej ....

Jag har inte så mycket mer att berätta om idag, kanske återkommer ikväll om jag har någe busigt att berätta då kanske....

men ni slipper inte mina kloka ord..... här kommer nästa.........

image58

ja ja tolka det som ni vill!!

Det ligger något i det faktiskt......

frostiga kramar och puss på nästippen........


julen är snart här....

Hej hopp i lingonskogen alla blåbärsplockare och svampälskare..........

Inte för att det är någe väder eller årstid för att utföra något av dessa sysslor, men visst är det fint ute nu när snön ligger vit och fin på marken? Jag tycker att det ska få vara en så här fin vinter i år eftersom vi inte fick någon vidare sommar direkt.... En vit jul är vad jag önskar mig just nu. Det kommer väl att bli en ganska lugn jul i år eftersom vi inte behöver åka mer än till ett ställe, och det är till barnens farmor och farfar....Sen på kvällen kommer vi att vara här hemma hos oss, och kära söster Anneli ska komma hit oxå...Jenny är välkommen hon med om hon inte ska vara hos sina päron på kvällen....

Min dotter och hennes pojkvän kommer att vara i gislaved på kvällen, så det blir som sagt var en ovanlig jul i år, men säkert en mycket trevlig sådan ändå. Min syster yster i Pajala får vi väl ringa till och skicka upp någe roligt i julklapp till dom frostiga vännerna i mörkret.

Så här hemma blir det jag och gubben min och sonen och syster .... tänkte vi skulle göra någon god mat och smaska på, Anneli får väl göra sin berömda jansson, och sen blir det väl prinskorv köttbullar och allt annat som hör till. För att inte tala om glöggen........de bara måste vi ju ha förstås...

Nog pratat om julen.

Tiden börjar gå ganska fort nu tycker jag och det är typ bara två veckor kvar innan jag börjar mitt nya jobb. Jag slutar den 28/11 och är sen ledig i fyra dagar innan jag stormar in på _ _ _ ! hoppas att dom kommer att trivas med mig och att jag kommer att göra någon nytta nu bara. Men jag ångrar absolut ingenting, det gör jag inte. Det känns riktigt skönt att få byta ställe efter så många år. Ska jag byta jobb så ska jag göra det nu för sen är det nog för sent. Man blir ju inte yngre precis och utbildningen som krävs på de flesta yrken idag har jag inte lust att läsa in alls.

Så nytt jobb ska det bli den 3/12 och sen får man ta det därifrån och se hur det går.

Nu ska jag ut och mata det stora monstret i hundgården.

Ha det gott så länge och
Krama varandra i GRAFIKEN !!

Ett litet ord på vägen ?

image57

strålande tider - härliga tider...

Just precis... härliga tider har jag fått nu på mitt nya jobb. Helt otroligt bra är dom. Jag kommer att jobba typ 7-17
7-15, 7-15, 7-16.30,7-16 och varannan lörda till 13 men då är jag ledig onsdagen istället. Nu får jag ju bara visa att jag kan jobba oxå så dom vill ha kvar mej där. Men jag kommer att gå vid sidan om hela december så nånting ska väl gå in i mitt alzheimers light- huvud hoppas jag så jag kan klara av att vara själv där varannan onsdag. Håll tummarna för mej nu alla goa vänner!

Jag tänkte som så att jag ska ta ut mina två sista semesterdagar torsdan och fredan innan jag slutar så jag får lite ledigt och kan ladda till det nya jobbet med, låter det vettigt eller?
Det känns lite nervigt men mest kul att få börja där borta. Jag har berättat för en del av våra kunder oxå att jag ska sluta och börja på nytt ställe och en av dom började gråta... !! så gulliga dom är kunderna som tycker om mig och verkligen visar det oxå.... men det är nog mest dom äldre pensionärerna som kommer att sakna mej för det är dom som känner igen mig mest om man säger så, och som har handlat hos oss länge. Man känner dom verkligen som sina vänner och inte som kunder....men men, dom har lovat att hälsa på mig iaf och det låter ju trevligt tycker jag.

Igår gjorde jag inte så mycket heller... Min städning brann inne totalt eftersom jag har vart på nya jobbet och sen vart det brådis med mat och hundar och telefonsamtal som kom ivägen, men jag får väl ta igen det på torsdag eller till helgen....

Och förresten .... Alex! Jag jobbar till ett den 8/12 men ni kanske inte kommer så tidigt? Men det ordnar väl sig ändå kanske...

Nu ska jag iaf. slänga mej i duschen för jag börjar jobba klockan elva...hur dum tid är inte det att börja?!! sen jobbar jag till fem cirka.... så det är väl bäst att försöka och göra den sedvanliga make-overn som  aldrig lyckas, men som man alltid försöker med varje morgon.... men med jobbarkläder och keps på huvet så ser man ingen skillnad tror jag....

så här slutar jag nog för dagen ...kommer väl lite kloka ord som vanligt

puss på er...image56

RSS 2.0