glapp...

Hej alla vänner...

Har ni inte gett upp den här bloggen än? I såna fall så får ni ursäkta mig att jag inte gjort något inlägg på ett tag. Jag har varit lite sjuk, och sen har jag haft lite annat att pyssla med, som med hus och sjuka hundar, för att nämna några exempel !

Det har inte hänt så speciellet mycket i mitt liv sen jag skrev här sist, mer än att jag höll på att bli påkörd av en ........... ska vi kalla honom för en... svart BMW ;)
En förare som inte har koll på läget utan är helt förblindad av brudar som är ute och går, och som har betongfot på gasen borde inte få vara ute i trafiken !! Jag ljuger inte om jag säger att det var 1 decimeter mellan mig och motorhuven.. jag kunde lägga hande på den, och hade inte jag tvärnitat med min treväxlade titan så hade det nog smällt ganska rejält... Även om han kom från en parkering, så hade  han farten uppe, foten hade tydligen fastnat i ett "gasen-i-botten-läge" och solglasögon på, dreglet rann ner på hakan honom och då tänkte jag att .... såna animals borde finnas på zoo inte på en parkeringsplats i Anderstorp.

Inte nog med detta, när jag sen kom hem för att bädda till min säng lite grand, bara så att det skulle se lite städat ut, eftersom jag alltid har dörren stängd dit och ingen går in där, så mååååste det ju vara bäddat och fint ! Nåväl, jag går fram till sängen...ska ta tag i täcket och Kraaaaaaaaas, kände nåt under min fot, oooooooooooopppssie daisy... där rök mina gamla glasögon !! Och dom som jag har när jag ska kolla på teven ... fan me!!

Tur i oturen så satt mina nya fina glas på min potatisnäsa så dom blev inte till bågar-tråd-och glasmos!

MEEEN som sagt var ... det har inte hänt så jättemycket sen jag skrev här sist ;)

puss o kram på er som tål att få de!
carpe diem, men göre lugnt!

   linser here I come :P !!

long time !!





På den här vägen vill jag vandra, en varm solig sommardag! Den tar aldrig slut den här vägen, det är livets väg mot framtiden. Jag tar ett steg i taget,njuter av varenda steg och ser mig själv gå iväg lyclig och leende!
Man gör väl en och annan avstickare från livets väg in i okända områden, men som man känner att man måste utforska innan man går vidare. Det kan ju finnas något som är värt dom där extra stegen in på en sidoväg, det tar längre tid att komma fram men du har hittat något speciellt och det är värt vartenda extra steg det kostar dig! Hade du inte gjort den där avvikelsen så hade du bara gått rakt fram hela tiden. Och vem blir lycklig av det? Inte jag iaf. Jag har redan gjort många eller en hel del vägval och dom har inte varit raka spåret fram till paradiset.

Man har gjort en del fel val också, men då kan man alltid hitta en ny om man vill och fortsätta på ett annat håll! Det är bara viljan som kan styra din väg i livet! Man har alltid ett val, och det är upp till dig att välja. Väljer man inte så får man gå där utan att se alla möjligheterna till ett njutningsbart liv med någon man tycker om eller ensam, det är ju också ett av valen man måste välja. Vissa vill välja ensamheten, vissa vill välja  livslång vänskap eller evig kärlek...

Men om man nu väljer att gå ensam, gör en avstickare åt ett okänt håll så kanske man kan finna det man söker till slut. Man får aldrig sluta leta, man får aldrig sluta att bli överraskad av vad som kan dyka upp där mitt framför dig när du har gått en bra bit och kanske börjat tröttna på allt. Du har ingen ork eller lust kvar till någonting. Då helt utan förvarning så händer det nåt som gör dig lycklig eller glad ! Det kan till och med vara så att du hittar ditt liv!! Det du trodde att du hade innan promenaden började, kan te sig i olika former, livet! När du däremot har hittat det du söker, så känns allting rätt. Du känner dig fri, du känner livsglädje du känner ett lugn som aldrig har funnits där innan. Du känner att du vet vad man ska njuta av i livet, inte pengar inte prylar, så gott det nu går att klara sig utan allt detta förstås...

Finner du livets rätta väg och rätta korsningar, så är det inte svårt att hitta fram till den där lyckliga stunden du har längtat efter. Det finns alltid lösningar på allt om man söker tillräckligt länge och tillräckligt hårt. Det är inte ens alltid nödvändigt att leta, det kan komma till dig på många olika outgrundliga sätt och vis.. Det kan vara någon annan som har gått sin egen väg och kanske letat, och så helt plötsligt har ni funnit varandra. Det kan också vara så att du hittar livets njutingar i naturen och det fridfulla som finns där, det beror ju helt på vad det är du väljer att söka efter när du strosar runt i ovissheten. Du kanske inte vet vad det är du söker, men kommer på det så fort du ser det framför dig och när du får känna att det här är vad jag behöver, det här är vad jag vill ha ut av livet. Den här vill jag dela det med eller det här vill jag vara ensam om... Alla gör som sagt var val ... Och när man gjort ett val rätt av kanske tio, så är det rätta valet ändå det bästa valet. Dom val som inte var så bra, är inte svåra att glömma eller förtränga när man känner hur gott det är att ha kunnat göra nåt rätt val i sitt liv...

Dela promenaden eller vandringen med en vän om så önskas så blir ju delad glädje dubbel glädje... Kanske rent av hittar ni varandra på vägen fast ni trodde ni kände varann så väl ?! Allt kan hända på livets väg, men gör man den till vad den är och inte tänker på vilka vägar alla andra tar. Man bryr sig inte om ifall det går tio personer åt ett håll, men du vill gå åt ett annat..... Tänk då inte på varför du känner så utan gå din egen väg om du känner att den kan vara den rätta för just dig... Det finns andra som gör likadant som du...

Men tänk inte efter så mycket, våga gå en väg som du känner är åt rätt håll för dig, just för dig och inte för någon annan...
puss o kram på er
carpe diem, men göre lugnt!!


bästa vänner ...

Mina bästa vänner...

Hade jag kunnat hade jag delat ut både en, två och miljoners buketter med rosor till er !! Och med vänner menar jag vänner, inte syskon familj eller nåt annat för dom vet redan hur mycket domj betyder för mig, det behöver jag inte säga här...

Men mina allra bästaste vänner som finns i mitt liv, mina soulmates!! Kan säga att ni är inte många men ni är speciella och ni finns i mitt hjärta nu och för alltid. Kan även säga hur många det är till antalet, typ 3 stycken , sen har man ju vänner i sin omgivnings som betyder mycket men som man ändå inte pratar om allt med !!

MEN nu till mina soulmates.... tack för att ni finns, tack för att ni älskar mig för den jag är, och tack för att ni känner mig som ni gör ;) !!

Ni vet vilka ni är så jag hänger inte ut några namn...

Älskar er så mycket ... på olika sätt för ni är olika personligheter... but I love you ... all of you !!

alla världens kramar och pussar till er... Hoppas att jag kan få finnas här för er i all evighet, för alltid !!

puss o kram och håller om er !!

carpe diem, men göre lugnt !! Kommer att lägga ut lite konst annat som faller mig i smaken, kanske inte er smak dock, men skyll er själva när ni surfar hit och läser ;)


Friheten ....




Friheten finns den?!

Sitter här i ljusets sken,
ensam och med trötta ben
Vill bara blunda och drömma mig bort.
Varför känns det som att livet är för kort?

Ingen hinner lära känna mig på riktigt,
är det bara jag som tycker det är viktigt,
att ha en vän som ser dig som du är då..
Som ärligt kan förstå vad du verkligen bär på !

Ni kan vet vad ni har,utan att prata med varandra
Bara ni och inga andra.
Han kan se vad du känner inuti,
låta dig vara den du är och släpper dig fri ............

(det skulle varit en fortsättning här, men kom inte så långt den dagen för några år sedan)


puss o kram på er
carpe diem, men göre lugnt!

where can I find.....

Här är en typ "dikt" jag skrivit på engelska...




My life is stuck into a body that isn´t mine
Only late at night I feel like I´m me and that everything is right
Only then I´m feeling fine

My heart is beating like it should
But my body doesn´t react the way I had in mind
It´ll do things that YOU would
Have I gone blind

I pleases everybody else but me
Can´t you see

I´m going away to another side
I´m going to a place where I can hide
Hide my feelings, hide my face
Where can I find such a place?


Aldrig Ensam...?

ALDRIG ENSAM!!


Det är svårt att skriva ner tankarna man verkligen har för sig själv.
Man är rädd om dom, men vill ändå berätta dom

Men det finns ingen där som vill lyssna, för dom har egna tankar som gnager och vill ut.
Man känner sig ensam och vilsen, vill gråta och skratta samtidigt

Men vem ska man gråta ut hos? Vem ska man skratta med?
Tveksamt!! Om ingen har delat sina innersta tankar och funderingar med dig,
vem ska du då prata med själv?

Man kan ha EN riktig vän eller på sin höjd TVÅ kanske.
Men kan man störa dom när som helst?
Dom har sitt eget att tänka på, orkar dom verkligen lyssna på dig då?

Man lyssnar för att vara en snäll vän och försöker hjälpa alla andra,
men vem lyssnar på och hjälper dig?

Den sanna vännen fiinns den?
Jo, jag vet och jag tror verkligen att de finns en sann vän,någonstans därute!

Men måste man leva hela livet genom sig själv utan hjälp av andra? Livet blir väl aldrig DITT liv annars?
Lite hjälp av andra kan behövas på vägen.
Det finns ingen som orkar vandra så långt och så länge helt själv.
Ingen, ingen i hela världen!!

Du kan inte vandra livets väg utan att möta andra människor.
Man är ju trots allt aldrig så ensam som man tror egentligen!!

Eller är man det ?!

pyyret!   


En gammal sak jag skrev!!

Det här skrev jag för länge,länge sen....



ENSAMHETEN I MÖRKRET!

Nu kommer mörkret och med den ensamheten.
Varför följs dom oftast åt?
Sen kommer tårarna och tröttheten.
Sömnen följs av morgonen och en ny dag.
Då har du puttat in mörkret,ensamheten och saknaden långt, långt in i hjärtat.

På dagen har man olika sysslor att sköta.
Då skingras tankarna om allt det svåra du genomgår.
Du har oftast lite folk runt omkring dig på dagen.

Alla slags människor, vänner som fiender,
Alla sitter vi någon gång ensamma i mörkret.
Alla är vi någon gång rädda.
Jag vill bara ta mod till mig att komma ut i ljuset igen.

Det är svårt, man tänker på hur det ska bli
Man tänker på hur man ska ha det
Det är svårt, man vet inte vad som kommer att hända
Men vågar man bryta sig loss, kan man må bra själv

Ut från mörkret, in i ljuset igen ... Det är ljuset du ska leva i !!!!!!


Puss o kram
carpe diem, men göre lugnt

hemtrevligt....

Har nog aldrig haft det så här hemtrevligt som jag har det nu. Ursäkta att jag säger så,men så är fallet! Jag har fått styra och ställa som jag själv vill denna gången och det har gjort mig starkare och jag vet verkligen vad jag vill ha nu då! Jag har hittat mig själv, mer än någonsin! Jag har inrett mina rum som jag vill ha det i stort sett, inte färdig än men på god väg.

Jag får ha dom tavlor jag vill ha och ingen annan som kan säga eller bestämma något annat. Jag har fått det så vackert här hemma, så det är nästan ofattbart tycker jag. Nu kan jag hoppa in i vilken tavla som helst och bara njuta i fulla drag av utsikten! Och om jag tänker rätt så blir det ännu fler tavlor som jag ska få upp för att få den rätta njutningen av livet i en lägenhet här på torsplan. Tillsammans med dom  här tavlorna behöver jag inte känna mig så ensam, där lever jag ett annat liv i en annan värld! Dom som hänger på mina väggar nu, kommer alltid att hänga där eller i mitt hem vart det nu kan vara, det vet man ju aldrig egentligen, jag kan ju inte kanske sitta här i en trerummare när alla barn flyttat hemifrån. Men det får man ju ta då när det är dags så att säga. Tavlorna kommer väl alltid att hänga med mig i vilket fall som helst.

Dom är så vackra och fina och smälter in i mitt rum på ett sätt som är perfekt ! Väldans nöjd är jag!

Idag har vi annars hyrt en container för att rensa skräp från huset. Bara vindarna och bokhyllan är tömd och containern är redan halvfull ^^ !! Ja ja, vi får se hur mycket det blir till slut.... Skönt att ta tag  i detta, det enda "problem" som finns kvar av det gamla så att säga, så när det är klart kan man lägga allt det åt sidan och gå vidare hoppas jag!

I regnet idag har jag "bara varit" annars, läst lite dikter av Edith Södergran, lyssnat på musik och njutit av lite lugn och ro..... Imorgon blir det jobb igen och så även på lördag, det ska bli skönt när det är lördag kväll...

puss o kram på er
carpe diem, men göre lugnt!

vägskäl...

Livets väg är olika för alla. Vissa har det bra, andra inte. Vissa vill  leva ÅT andra men vill må bäst själva, somliga står vid ett vägskäl och vet inte vilken väg som ska tas. Men väljer man inte någon, utan står kvar, så är risken väldigt stor att man går sönder! Man kan inte dela sig på två ... hur gärna man än vill!

Att våga välja väg är ett steg framåt, i vissa lägen måste man tänka på att man ska må bra själv, man kan inte orka att bli tillrättavisad och hunsad hela tiden. Det är varken bra för själen eller för kroppen! Om man valde rätt väg vet man väl aldrig förrän valet är gjort. Men OM man då gjorde rätt val, så har man ett liv framför sig att njuta av. Men jag vet.... det är svårt att våga satsa, det är jobbigt innan valet är gjort, tankar flyger runt i huvudet. Vad har jag, vad kommer jag att få, ska jag klara av det här? Är jag stark nog att fixa detta?!

Till slut känner man i magen om man gör rätt val eller inte... Det vet vi som har haft denna känslan !

puss o kram
carpe diem, men göre lugnt!

stora städaredagen !

Idag blir det till att städa känner jag! Det kan väl vara dags när man själv tycker att sockarna man har på sig blir alltmer pälsbeklädda och ändrar färg till svarta i stället för vita :) !
Dessutom är det så underbart härligt väder, solen skiner och det är hur skönt som helst... VÄDRING står först på programmet och det kommer att stå öppet ut till min balkong så länge som möjligt, känner jag det som just nu!

Imorgon blir det "just time to hang with friends" och ingenting annat ! Ska bli hur kul som helst ! Också nåt man ska lära sig av här i livet och ta till vara på mer än vad många andra gör, är just att umgås med sina bästa vänner även på vardagar och när som helst när man har tid... Det lyfter verkligen vardagen till högre höjder och piggar upp för alla involverade...att ha kul tillsammans är att pumpa in mera livsglädje till den vanliga tristessen som kan infinna sig emellanåt! Man ger lika mycket som man tar emot helt enkelt med sina allra bästa vänner...

Dags att plocka fram både snabeldraken och tofsvipan ;) !

Hörs om en stund eller en annan dag!

puss o kram
carpe diem,men göre lugnt!

En helt vanlig dag... Eller?

Vaknade ganska sent idag! Typ halv sju/sju nång gång... Ut med hundarna, in och äta frukost. Sen börja jag med att kolla vad som hänt på facebook. Chattar lite med goa vänner, jag pratar inte med så hemskt många på chatten, det blir bara för rörigt, men vissa goa vänner kan man inte låta bli att prata med hehe!! Det blir sååå roligt ibland så man skrattar sig själv av stolen och håller på att pissa på sig samtidigt hehe!! Det är precis som det ska vara när man har sina soulmates på tråden. Får peppa varandra och se till så att alla mår så bra dom kan! Nåväl, detta om detta! En helt vanlig dag!

Har hängt upp lite tavlor i mitt alltför tomma teve-rum! Det får plats mååånga mååånga fler ;) ! Sitter iaf och dyker in i dom jag har titt som tätt.. Då kommer man in i sin andra värld, där man kan leva ett fritt liv utan några som helst förmaningar eller måsten! Där får du strosa runt som du själv vill.. Det är underbart härligt med konst, när man kan krypa in i dom och försvinna helt en stund... ingen som ser dig ingen som hör dig! Du ser livet ur en tavlas perspektiv... En helt vanlig dag!

Har tvättat, lagat mat, diskat, dragit snabeldraken på en matrunda, läst 91:an Karlsson, kollat in minnenas journal, ätit igen, varit på röda korset, ny lampa, ny diktbok och glasunderlägg. Hundar har fått mat och varit ute på kisserunda! En helt vanlig dag!

Har pratat mer på fb. Gjort lite inlägg där, och kommenterat lite också! Har grattat syster som fyller år, har både lagt på och tagit av mig ansiktet. En helt vanlig dag!

Sen får man en eller två kommentarer av en vän, som gör en så glad så att en helt vanlig dag blir till den bästa dagen hittills. En helt vanlig dag blir den mest ovanliga dagen av alla .... att några små ord kan göra så stor skillnad när man är i sin helt vanliga dag i en helt vanlig vecka, då tänker man vilken gåva jag har fått som har så goda vänner och som säger rätt saker vid rätt tillfälle .... det är såna vänner man ska ha livet ut. Det är dom vännerna som känner dig välare än någon annan, dom känner dig nästan bättre än vad du gör själv! Dom vännerna vårdar man ömt och försiktigt.

En helt vanlig dag, blev en helt annan dag!

puss o kram på er!
carpe diem, men göre lugnt!


RSS 2.0