musik......

Jag sitter här och lyssnar på musik i mina lurar vid datorn. Finns det något mer än musik och konst som kan fånga en människas känslor? Jag är en sån person som bara DYKER in i konsten och  musiken, kommer till en helt annan värld än den jag lever i !
Och det finns såååå såååå mycket att välja bland, så den kan ju aldrig någonsin ta slut den här andra underbara världen... Den är min räddare i nöden många gånger, och den är ju förstås även min glädje och min sorg. Det finns musik för alla slags känslor och humör, det finns konst för alla slags drömmar och verkligheter, undringar och för att inte glömma, så konst är ju så mycket mer än en bild. Man kan bara föreställa sig vilket liv en gammal tavla har haft, vilka har den hängt hos? Hur levde konstnären som målade den, hur var verkligheten på den tiden då tavlan kom till??
Mmmmmmmmmmm många funderingar finns det, och det är ju det som är så härligt med tavlor och konst...men även musiken såklart....
Jag kan inte leva utan den ...... konst har jag inte så mycket än, men det kommer nog att bli en del framöver om jag känner mig själv rätt !

Om jag ska koppla av så blir det musik, det blir konst, eller DET har jag ju glömt med ju... DIKTERNA......!! Mmm så många fina dikter det finns om man bara vill ta sig tid att hitta dom. Det lättaste sätter för mig att finna dom är här på nätet... kan sitta hur länge som helst och läsa Dan Andersson, Karin Boye etc etc....

Nåväl... Nu vet ni ju lite vad jag tycker om ..... ni som inte visste det innan hehehe !! Jag har just nu avnjutit en god sallad med ett glas rödvin till ;) ! JO det ÄR måndag........ men det struntar jag i...... Det är mitt liv och ingen annans....
Njut av allt det goda ni som inte har provat det förr....Ni kommer att få en sån AHA-upplevelse :) Om ni kan njuta av det på rätt sätt ... Och vilket är det? JO det är på ert eget sätt.... man ska vara den man är inte den som andra tror att man är ....

Fundera på det och
Carpe diem, men göre lugnt !!
puss o kram

Spring ?!

Jaaa... IS it SPRING-time or what ?!?! Idag fick jag den känslan iaf :) Steg upp och skulle gå ut med hundarna på morgonen, och det var så OTROLIGT vackert ute redan då. Det var helt rosa på himlen och solen skymtade fram blan dom lätta molnen. Det var nästan så man trodde att man var i paradiset (fast utan adam dårå ;)) Dagen fortsatte att vara underbart fin, med mycket sol och värme, en energikick som hette duga !

Jag hade tid i tvättstugan på morgonen, så den gick fort fram till klockan ett, då det var dags för mig att äta lite mat. Sen kunde man ju bara inte låta bli att hämta utebordet och stolarna, städa av balkongen (mer känd som "ballen" i vår vänkrets). Ut med bord och stolar på "ballen" och städa undan på golv och fönsterkarmar.... på med duk och sen avnjuta en kopp med riktigt varmt kaffe.... Till detta serverade naturen en strålande sol och massor av värme!!
Kan inte bli bättre söndagseftermiddag....

Annars har jag tillbringat mycket av min tid i den här möbeln. Stor? JA, goe o sitta i? JA...Lätt att somna i? JA... Hade lite skallebank idag me, men orsaken till den behöver vi väl inte gå in på här då just idag ;) !! Sen som alla andra kvällar sitter jag framför en skärm, som sägs ta mig ut i världens alla hörn, och sveriges alla små byar och ställen som man både skulle vilja besöka och roa sig i !

Vi får väl se om man tar steget ut och ger sig ut i vida världen en vacker dag, då börjar man väl främst att utforska någon stad i sverige. Vill inte bli sittandes här i den vanliga vardagen, nä nu får man väl ta sig i kragen och ge sig ut lite med hjälp av vänner och bekanta. Det är ju också en del av livet som man måste avnjuta och ta hand om, sin vänkrets och särskilt den allra närmsta, samtidigt som man får skaffa nya vänner och se livet ur andras perspektiv och lära sig nåt förhoppninsvis. Men framförallt kommer jag att sikta på att ha det så bra jag bara kan och ta till vara på tillfällen som ges mig. Njuta av livet och det som kommer i framtiden... Ta en dag i taget och bara vara mig själv..... bara vara !! Lugn och ro, stilla, tyst, bara naturen som vän... Blunda och njut !! Lapa in sol och luft, andas liv !!

Ha en härlig kväll alla ....
puss o kram
carpe diem, men göre lugnt !


cyberspace, virtuella världen !

I eftermiddag har jag mest vilat, varit ute på facebook lyssnat på lite kärleksmusik och ätit chips, druckit cider toppat med marabou mjölkchoklad..... om nom nom ! GOTTEGRIS tänker nog många, men icke då... GODIS har jag NÄSTAN slutat att äta helt, det sa min mage att jag skulle göra ! Den mår mycket bättre om jag inte trycker ner smågodis, så det får man väl ta och acceptera... men jag nyper en och annan bit ibland hos syster yster, men det blir inga mängder då ju.

Som sagt var så har det blivit nästan bara fejan för mig idag...man fastnar lätt där om det är rätt people, bra inlägg och roliga kommentarer :) Samtidigt letar jag bilder, konst, musik, recept, och allt gott som man kan finna här i den virtuella världen.... och DET är inte LITE det ska ni veta ;) !! Det hade jag aldrig trott från början när man satte sig vid sin dator dom första gångerna vilka möjligheter det finns här ute. Ja, det går liksom inte förklara...det finns ALLT !! :D

Fin konst i alla de former och färger och jag gillar ju allt i stort sett ...nästan iaf. Precis som min musiksmak.....blandad kompott !Jag slänger ju in ett och annat förslag här på vad jag gillar....så det är bara att titta och njuta eller gå väck från min blogg hehe! Eller får ni gärna kommenter och säga va ni tycker :)

Jag har som ni märker inte något speciellt att blogga om idag. Har mycket som jag skulle kunna berätta men orkar inte idag...... känner inte före heller för den delen....sån är ju jag ! Gör lite som jag känner för ...

såååååå titta och njut.......eller inte!

puss och kram
och carpe diem, men göre lugnt!

Het panna....

Ja, het panna kan man säga finns i två bemärkelser.... Jag ligger hemma med feber och ont i halsen och ont i huvudet. Den andra pannan som ÄNTLIGEN är het är den som ligger på torsgatan. Det tog lång tid men efter två stora rökutvecklingar i pannrummet, och två besök av sotarn, så kom den igång med !!

Det vart ett jäkla krånglande me pannan i huset... Nu får vi hoppas att den kan hålla igång ett tag till.
Ja som sagt var så rullar det på ganska bra här då ... En del knutar börjar lösa upp sig verkar det som och jag kan se på livet åter lite ljusare på många sätt. Trasslet i mitt livs garn börjar reda ut sig och bli ett fint nystan igen... :) bara man vevar ihop det på rätt sätt så ska det nog bli bra igen.

Jag ser väl livet på ett litet annorlunda vis nu än vad jag gjorde innan, och det märker nog folk på mig också, en del tycker till det bättre och en del tycker att jag borde skärpa mig och sörja vidare, men dom som tycker det sistnämnda vet inte vad dom talar om, eller va allting handlar om, så det ska jag inte ens uttala mig om över huvud taget... Jag säger som jag har gjort innan bara, att dom som tycker så har inget eget liv dom vill leva genom andras liv och deras glädje och sorg !!
NÄÄÄ fy fan för sånt folk säger jag bara...... dom kan dra dit pepparn växer och jag hoppas att den växer lååångt bort åt h....vete!!

Nu har jag och förhoppningsvis mina barn börjat om, tar dagen som den är idag inte som den var igår eller förra året !  Leva i nuet ska man göra så mycket det bara går..... Det har jag tänkt att göra iaf så länge jag själv vill det och kan det.

Jag håller mig till dom vänner som jag själv väljer att ha, jag håller mig borta från dom "vänner" som jag anser inte förtjänar min vänskap, för nu vet man vilka som utnyttjat mig inna och låtsats vara vän, men pratat skit bakom ryggen. Ja, det hettar till i humöret med visst, inte bara i  pannorna !!  Men jag gillar inte det här sättet som vissa tycker är helt okej att använda sig av.... nääää dom kan hålla sig till varandra så håller jag mig till mina bästa vänner och dom är inte många men dom är mina rariteter och mina diamanter... det finns inga andra som dom ! Och dom kommer jag att vårda ömt med allt vad jag har, det ska ni veta ! Jag nämner inga namn som vanligt men ni som är typ 3-4 stycken till antalet vet vilka ni är så jag hoppas att ni känner likadant med mig ! :)

Jag finns ju här om ni behöver mig också och det vet ni om !
Så mitt nya jag är bara att acceptera för det är så här jag är och inte på något annat vis...

Lägger in en dikt här av Karin Boye.........

Till en vän

På utbredda vingar i vidderna seglar örnen.
Luften är tunn, där han glider, och svår att andas.
I fjällvinterns ödsliga luft är han ensam vida.
Skymning och köld är hans följe --
hans enda glädje
glädjen att känna sig flyga på starka vingar.

Så högt färdas du i de tommaste vinterhimlar,
tapper som örnen i kraft av en ljungeldsvilja.
Du avstod att sträva till lycka, du valde stigar
branta, som skrämmer oss veka.
Så blek du vandrar,
vandrar med snabba och spänstiga steg som vinden.

Min värld liknar din, och den liknar den ändå inte.
Skrattande dansar min stjärna bland stjärnegåtor.
Din järngråa glädje, den älskar jag långt ur fjärran.
Låt mig få gå vid din sida
och nå med blicken
in i din vintriga värld och din ljungeldsvilja!

Say no more, say no more !!

puss o kram till er alla.......
carpe diem, men göre lugnt !



Äntligen måndag ...

Jaha, så var helgen (den lediga varianten) över. Och en ny vecka har börjat och det är ÄNTLIGEN Måndag... Om jag är TOKIG!! Nä det vet jag inte om jag är, lite galen är jag men annars känns det bra, men med äntligen måndag menar jag att då är det ju en hel vecka tills nästa kommer ;)

Min helg har varit jättebra och jättetrevlig, om jag inte räknar med min tid igår då jag skruvade ihop min nya byrå. DET  var inte gjort i en handvändning precis vill jag lova. Nä, det tog mig nästan hela dagen :/ I instruktionerna stod det att det skulle ta en timme, så aaaja om jag nu lägger på fyra timmar till så kommer vi nog mer nära verkligheten. Hade allting varit förborrat som det skulle va så hade jag nog klarat det på ca 2 - 2 1/2 timme, men nu var det ju inte på detta viset förstår ni! Jag pajade väl två skruvar men lyckades få dit dom med en tång och ett intalande för mig själv att JAG SKA KLARA DET HÄR, utan att bli förbannad !! Lyckades jag med det ??!! NOPE det gjorde jag inte... Det var nära att jag slet av mig håret till slut såååå fucking irriterande det var.... Men men nu står den i min sängkammare och väntar på lite "Underwears" :D

Hundarna verkar trivas bra i lägenheten också, får dom bara mat och vatten varje dag och en liten gosestund med matte så är dom nöjda för dagen. Elvis som ligger och solar här på bilden har riktiga sammetsöron som är såååååååååå mjuka och goa, det vet jag fler som tycker hehe !! Kommer hit och säger att hon vill hälsa på mig, men i själva verket är det Elvis öron hon vill åt ;) !!

Som sagt var så har helgen varit trevlig och lugn i det stora hela... Det finns så mycket att upptäcka här på nätet så det går några timmar om dagen, men det struntar jag i för jag har det så in i bänkens nice, när jag får sitta här och leta musik och konst och lite dikter och lite annat godis me ;) !! Men det märker ni ju ni som har mig som vän på FB. eller hur ?!?! hihi...........

Mitt senaste fynd....... Den är sååå vacker !! Ja, jag vet att inte ALLA tycker det... jag är allätare på det mesta men just sån här konst som man riktigt kan "krypa in i" är så nice att kolla in !!
Drömma sig bort lite i en annan värld.... Japp det är härligt det ^^ .

Idag har vi haft mycket att göra på jobbet också. Vi har både blandfärs (vi har nog malt ca 300 kg än så länge) och vi har kotletter, fransyska och tjocka revben på extrapris !! Det är många kilon som ska malas i vår lilla kvarn då .... vi maler nästan 1 1/2 ton på en vecka... TÄNK på det NI som inte tror att vi gör så mycket, vi som har affärsyrken... Det är mycket som ska förberedas innan vi ens öppnar dörrarna på morgonen...

Ja, nu ska jag ta och slänga tillbaka mig till vår största skvallersida på nätet.........nämligen Facebook hehe !!

ha det gott vänner och sköt om er så bra ni bara kan !!
carpe diem, men göre lugnt!! 
puss o kram !


fredag.......

Idag är det fredag, har väl varit en sådär dag på jobbet! Det började väl helt okej, låg till och med före mig i jobbet, men sen ringer de på min mobil och nån konstig karl säger att jag har varor som ska levereras !! !! VA, vad säger du, frågar jag!! JA du har varor som kommer med DHL alldeles strax till dig !!
AAAAAAA mina "möbler! tänker jag ...jaaaaa just det ja. Hade ju gått här och väntat lääänge på min och Markus byråer och en hallspegel och golvlampa och fönsterlampa.... YYOOOO I see !! Stack hem direkt för att ta emot varorna. Fick vänta tjugo minuter miiiinst innan han dök upp dock !
Fick ta middag samtidigt, och då vill jag påpeka att klockan var typ 10,45 ...

Jag hann slänga i mig två stycken pannkakor á la Kalla... och ett glas med Loka citron! Sen tillbaka till jobbet, för att få ännu ett samtal av mäklaren som ringer och säger att hans visning gått hyfsat bra, men att det var svinigt kallt i huset så pannan har nog stannat !! WWWIIIII va lycklig jag blev då.......måste man sota pannan när man kommer hem med dårå... Hur kul är det på en skala en fredageftermiddag/kväll?!!?!?! Jo det ska jag tala om för er det är en stark MINUS 15 :P

Nåväl på jobbet så pajar kvarnen också, och vi som ska ha extrapris på färs nästa vecka (ooopps där avslöja ja visst en hemlis, lite inside information ! ) Ringer reparatören som är sketfull och sluddrar, för han trodde väl ALDRIG  att en maskin kan gå sönder en fredageftermiddag klockan tre  !! ;(

Sen bar det som sagt var av hemåt och en storsotning av pannan gjordes, så nu är den igång och förhoppningsvis blir det snart varmt i huset igen. TUR säger jag ju bara att jag städade igår .... Hundar ska ju ut och ha mat också och sen SKULLE jag satt ihop byårerna men ORKA !!NOT !!

Det får vänta tills jag känner att jag pallar med ...men vill ju ha upp dom så det blir väl imorgon iaf om jag känner mig rätt :)

Sätter mig ner vid datorn och kollar lite konst i stället... har lagt upp ett litet album me favvisar :) Spanar och kollar lite här och var... finns mycket fint att lägga ögonen på ;D

Mina väggar vill ha maaasssor !! Jag tycker det är vackert med konst som man kan sjunka in i och förlora sig bort en stund..man kan känna sig som att man är där inuti själv....Det är konst och det är jag i ett nötskal ! Musik är ju aldrig fel heller så det blire mycket av ikväll !!

Idag har det snöat ÄNNU mer ..... JA det har verkligen varit en av de bästa dagarna på länge NOT heller !!
Inte förrän jag kom hem till vår nya lilla lya och kan tare lugnt... njuta av mitt liv och prata med goa vänner och äta lite gott !

Tar en öl och lite jäger.... omnomnomnomnom !!
Åt potatisgratäng och fläskfilé till kvällen. Inte fel det heller, absolut inte ;)      

Jag är i alla fall väldans mätt och belåten. Har pratat med så många trevliga, snälla och goa människor idag, som tycker att min "make-over" va fin, vilket jag då ser som att dom tycker att jag har sett för jävlig ut innan ELLER ?! Lite den känslan får man ju, men självklart kul att höra att dom tycker det blev bra iaf. Jag är nöjd själv så det är väl huvudsaken dårå.....
Man ska bara göra så att man mår bra själv, man ska inte göra om sig för att någon annan säger det !

Hoppas att ni får en trevlig helg allihopa vänner och allt va som finns därute i nätverket
carpe diem, men göre lugnt!!
puss o kram på er !!

Första dagen på jobbet....

Idag började jag jobba första dagen efter min ledighet som jag haft i  ca 1 1/2 vecka. Det var liiiite grand segt att stiga upp dock, eftersom, blondin som man nu är, så hade jag ju inte varit smart nog att ta ledigt 2 dagar till, för DÅ hade jag varit ledig i drygt två vecker. Men nu istället fick jag stiga upp 04,45 Wiiiiiii va glad jag var då :P

Segade mig ur sängen för att gå ut med hundarna som, som vanligt, va lika pigga som två mörtar en vårdagmorgon i Maj ;)
Steg i alla fall upp och gick till köksfönstret för att spana in vilken outfit man skulle dra över huvudet idag då!! Tittar upp mot gatlyktan och får sen något jättekonstigt men ack så vackert! Det var inte snö som kom singlandes sakta i luften, nej det var mer som Stoftet som tingeling har för att kunna få folk att flyga hehe... Det var så jättevackert så jag stod länge och bara tittade ut och i mitt huvud kom naturligtvis strofen "flyg iväg, flyg iväg, flyg iväg" ........ (skulle väl tro att det var frostflingor av något slag som flög runt då iofs) men drömde mig bort där ett tag !!

Sen vaknade jag upp ur den dagdrömmen när mina hundar började krafsa mig på benen och ville ut och släppa loss om man säger så ;)

Sen var det bara in igen och sätta på kaffe och göra en macka! Äta frukost och läsa värnamo nyheter...Kolla facebook, och sen iväg ut i verkligheten igen.
Det gick förvånansvärt bra tycker jag väl ändå. Hade lite och roa mig med på jobbet med så tiden gick ganska fort. Var en sväng på min bank med och fixade till mitt pensionsspar, sånt där som man tänker mer på nu än någonsin efter allt som hänt och skett. Så då ordnade vi det till det bästa så länge iaf. Vill ju påpeka till andra också att se till så ni har återbetalningsskydd till era nära och kära, på det som man kan ha det på! Annars kanske man står där en vacker dag och det hänt något och så går pengarna tillbaka till "kollektivet"...

Nåväl, det tog inte så lång tid för min del iaf. Har så superbra bank och dom är så trevliga och hjälper alltid till på bästa sätt så jag är helnöjd jag :D

Annars förflöt dagen hyfsat smidigt. Fick ganska mycket gjort. Gick till huset och kollade till pannan, städade, diskade, duschade gick ut med hundarna och gav dom mat. Sen pillade man ju lite på mobilen dårå hehe... måste ju hålla på så man lär sig så mycket som möjligt, det ÄR ju lite skillnad på en iphone och en nokia slide-telefon :P

Sen kom min kompis Mia och ville ha kaffe, som straff för det så fick hon köpa med sig en hamburgare och lite strips, eftersom jag inte hade ätit någon middag på hela dagen !
Snällt av henne tyckte jag .... Mia, du får skicka räkning eftersom jag inte hade några cash hemma hihi !!
Sen har jag bara tagit det lugnt .... suttit och pratat lite på fb me goa vänner (och faktiskt tog mej ett liiiitet glas me punch) punch-näsan hoppas jag att jag slipper efter det lilla, men man vet ju aldrig!
Nu ska jag bara softa och drömma mig bort i datorvärlden och allt man kan finna där ;)
Och DET mina vänner är inte LITE det :D !!

Kram på er och sköt om er!
carpe diem, men göre lugnt !

Inget långt inlägg....

Idag blir det inget långt inlägg, pga av att jag har tagit steget ända ut och köpt mig en Iphone4 ....Blir mycket pill på den ikväll här i min stoooora soffa.... Vart mycket man måste gå igenom o kolla.

Det har ju inte hänt sådär jättemycket idag heller för den delen.Hela min dag har i stort sett varit en enda lååååååång fika. köpte min lur, fika med tina. Sen var jag med min goda granne Anna och handlade lite. fika på berndts. Hem och så kom barnens farmor och faster, fika. Sen kom en del av tjejgänget hit ....fika.

Så nu ligger jag i soffan snart och päser och jäser och lär mig min nya lur....

Lär väl bli ett inlägg imorgon om jag har gjort några tabbar eller framgångar dårå hehe...

Ha det gott alla vänner.....
carpe diem, men göre lugnt!!
puss o kram

Snart Färdigstöpt !?

Ska man säga att man är så gott som färdigstöpt till sitt rätta jag,efter det ena med det andra som har hänt ?! Jag har gjort en självterapi och bara tänkt på mig själv, riktigt riktigt ego har jag varit. Jag har unnat mig massor som jag inte skulle ha gjort annars. Och vet ni vad !! Jag mår så gott som SKITBRA!!  Får man lov att säga så, tänker nog en del, och JA varför skulle jag inte få säga så, när det är så jag känner det!

( Det är väl tack vare vissa speciella vänner som jag har klarat av att göra det här, och det ska ni ha all tack i världen för....puss puss !! Ni vet vilka ni är....)

Det som har hänt under förra året lägger jag bakom mig så mycket det bara går, jag kan inte göra något för att få tillbaka något, men jag kan göra något åt nuet. Det finns säkert dom som har ont av det, tänker att OJ va hon har ändrat på sig då helt plötsligt,undrar om hon har någon särskild anledning att göra sig annorlunda!? Och till er kan jag väl bara säga att JA det har jag och med all rätt i världen.....Jag har lika mycket rätt att göra vad jag vill med mig själv och  min kropp som vilken annan människa på jorden har( och det gör jag för att jag ska kunna må bra igen).
Det är ju dock inte alla som GÖR det, men dom har inte varit med om så mycket i livet heller kanske, va vet jag!? Jag vet bara att jag kommer i fortsättningen av resten av mitt liv, ta dagen som den kommer, göra det som faller mig in så länge det inte skadar någon annan. Så mycket har jag lärt mig att livet går inte bara ut på pengar, prylar jobb och stress!

Den här bilden kan vara ett bra sätt att visa hur livet ska vara emellanåt. Man ska kunna njuta av livet, naturen och av varandra. Är det vänner, familj eller sin livskamrat.....ta hand om varandra och njut av livet tillsammans. Stanna upp och tänk efter varför ni finns. Vi är inte bara till för att jobba och tjäna pengar vi finns ju även för varandra. Vi ska umgås, skratta, gråta och älska tillsammans. DET är vad livet ska gå ut på för att vi ska kunna gå vidare.... Sorgen kommer alla att få uppleva en vacker dag, och när den väl gör det, så kanske jag säger KANSKE dom flesta förstår vad lycka egentligen är....Det är först DÅ som man vet vad andra kan ha gått igenom och då förstår dom att det är inte så kul att få höra allt snack efteråt och alla spekulationer, rykten osv osv.

Jag säger till dom som vill höra och ta åt sig. Lägg inte ner all er energi på skitsnack, skvaller och undersökningar om hur andra lever. Tänk på hur ni själva lever i stället och försök ta tillvara på det ni har. Ni vet aldrig när det försvinner..........

Det var väl vad jag hade att säga idag. Förutom att jag kanske borde passa på att säga tack till alla som verkligen har ställt upp för mig och mina barn. Ni vet vilka ni är så  jag nämner inga namn.
Jag har väl några av mina bästa vänner här i samhället och några finns här ute på nätet.... Stor kram och puss på er alla som känner sig träffade....... NI vet vilka jag menar så jag kommer av olika anledningar inte att säga några namn alls...Alla vill inte ha sina namn här och det respekterar jag och jag vill inte att någon ska bli glömd så att säga. Det är iaf under såna här "omständigheter" som man ser vilka vänner som är äkta och vilka som inte är det......Också en sak man lär sig under livets vandring.
Vi ses alla goa vänner......Nu vill jag bara att det ska bli vår!!
puss och kram och
carpe diem, men göre lugnt!


It´s raining....but it´s not men !

Kikar ut genom fönstret när man vaknar och vad ser man då?! Regn regn regn....Grått och trist blir det med en gång så fort snön går bort, och som sagt var så är till och med jag trött på snön. Om ändå våren kunde komma bara sådär på en gång då! Inget tråkigt regnigt väder.... Det bästa hade ju varit om snön fått smälta bort i solsken sakta men säkert. En riktig vår är en FIN vår... det ska ju inte bli sommar på stört som det har vart några år innan. Det är så vackert om våren får komma smygande först med lite sol, och blommor som spricker upp lite här och var. Ungarna på gatan börjar hoppa hopprep och rita upp hagar att hoppa i :) Man kan se asfalten igen och dom kommer och sopar upp allt grus och all sten som samlats från vintervädrets hårda tid. MMMMMM Det är vår för mig.....

Sjöarna spricker upp och solen bländar i vattnet...Man kan sitta i lä någonstans och bara lapa solsken och ladda sina batterier!! Visst längtar man dit nu?

Från dom drömmarna går jag väl till vad som har hänt under dagen ..... Jag steg upp sent för ovanlighetens skull. Ögonen ville inte rullas upp förrän klockan var över halv nio. Hundarna krafsade på mig och ville gå ut på en morgonkiss, så då var jag tvungen att rulla väck ur sänghalmen....

Sen gick dagen utan några som helst händelser, förutom mer tevetittande och mer dator och mer musik.
Sen runt tre-snåret gick jag till ett riktigt gott dukat kaffebord hos Anneli... rabarberpaj och vaniljglass, det satt ju inte alls fel måste jag säga, och trevligt sällskap med så där gick det ju en och annan halvtimme iväg snabbt som attan. Sen kom min brorsas barn för en fika hemma hos mig, så nu är snart airbagen fulladdad igen, redo att lösas ut vid krock ;) ..... fick väl bort en o annan rynka om inte annat...man måste ju hitta något positivt i allt eller hur ?

Sen var det hundarnas tur för fika, eller snarare kvällsmat. Glufs o slafs så var det slut... sen ut på en promenad i sjölandskapet utanför dörren. Is och vatten så långt ögat kunde se, hundarna än simmade och än halkade... Det blev inte någon lång sväng idag heller kan jag lova. Men nu är väl de flesta MÅSTE-sysslorna avklarade så nu infaller sig lugnet igen i Karlssons gemytliga boning. Reeeelalaxa...... det enda som fattas mig nu är en härligt massage som kan ta väck min nackstelhet och göra min kropp ännu mer slapp än vad den redan är hehe....

Så nu ska jag bara ta det lugnt igen och göra vad andan faller på.......
Kollar lite på time out med ena ögat och det andra håller koll på allt som händer och sker på facebook :P
Ha det gott alla vänner, lev nu och lär under tiden!
kram och puss
carpe diem, men göre lugnt....................



Ännu en dag på torsplan har gått...

Ännu en dag har förflutit stilla och lugnt här på Torsplan i lägenheten. Jag har inte gjort ett uns av nyttigheter idag. Har bara lagat mat och diskat. Annars har jag bara pillat med kameran som ni kanske har märkt på fb. Vant mej vid mina nya ögon...håller på o försöka göra det jaaa ... det tar tid kan jag lova men det blir bättre och bättre.....inte för att det är progressiva glas utan för att dom är svarta!

Annars har jag bara gått runt och funnits till, och det är väl en väl så god tillgång i livet som någon annan?
Mycket musik har det blivit idag och mycket känslor till den också, musik kan framkalla alla slags känslor det kan man inte förneka. Men ett liv utan musik är som ett liv utan luft!

Jag har inte så mycket att berätta om idag, som sagt var. Det har varit lugna gatan här och det kommer väl resten av kvällen också att vara.
Kollade in Mr. Bean innan på teve, man kan ju inte annat än att asgarva... såååå rolig!!
Det har blivit lite powernaps och mycket musik och film på teve..... Kollar mycket disney och julkalendrar om det finns tid till det.....Jag är väl både en Disneyoman och Julkalendernörd......samlar det mesta....Är väl fast i barndomen på det sättet hehe ....Men det står jag för och skäms inte ett dugg :)

Nä nu ska jag avsluta för stunden....kommer jag på något mer sköj, så poppar jag väl in det här senare eller inatt om inte john blund infinner sig....

Så ta väl hand om er i vintermörkret......
puss o kram
carpe diem, men göre lugnt!! 
njut av livet så mycket ni kan !!

En vit morgon...

Idag när man slog upp sina blå, blev det vitt!! Tittar ut genom mitt stora fönster i lägenheten och ser hur vackert det är på träden, det dalar ner små små små vita flingor, och det är dom som skapat allt detta vackra. Kan ju inte neka till att det är underbart fint, det kan jag inte göra. Men just nu så längtar vi nog alla till våren och sommaren, så att vi kan ladda om våra batterier igen och njuta av dom långa dagarna som vi har framför oss. Sitta ute och lapa sol och dricka något gott och låta kroppen få vila. Bara få vara helt enkelt, det är väl också en del av våra liv? Vi ska väl inte bara jobba,stressa och vara irriterade på allt och alla som vissa kan vara tycker jag.

Jag orkar inte slösa energi på sånt. Nu när jag vet att man ska leva livet medans det finns där, så vet jag också att man ska ta dagen som den kommer och för vad den är.....Alla ni som inte har provat det...försök att njuta av sekunden, minuten och timman när den väl är där.....det går inte att göra det i efterhand. Då är det ju bara ett minne inte en händelse här och nu!

Nu ska jag göra lite frukost och läsa tidningen, som jag säkert ska lyckas läsa utan att behöva ta av mig mina glasögon !!

Önskar alla en underbart härlig lördag, ta hand om er!!
Vi hörs här senare
kram och puss.......
carpe diem, men göre lugnt !

Krakel spektakel........

Jaha, Idag anlände de nya spektaklen som ska sitta på min potatonose... Det tar väl ett tag innan man vänjer sig, ska se om jag inte kan få tag på linser också. Vill gärna ha det på jobbet om inte annat, det sliter på glasögonen när man ska putsa och feja dom titt som tätt.
OCH det är ju progressiva me då så det tar nog lite extra tid att vänja sig vid det också. Fast "knack, knack på huvet mitt" så har det inte varit så farligt med "yrsla" än.

Det var när jag skulle gå till grannen och dricka kaffe i så fall som det kändes lite flummigt! Kändes som att man var tre meter lång och skulle få asfalten rätt upp i fejan... Får man fyllan på köpet kanske ;)
Jag och Susanne och kära lilla Solveig var i Ullared och inhandlade dessa förträffliga (enligt oss själva iaf ) glasögon. Vi var väl nöjda alla tre tror jag när vi åkte därifrån. Sen hur vi är nöjda eller inte nu när dom har anlänt hem till lilla anderstorp det återstår ju att se.

Vi får väl peppa varandra och säga hur vackra vi blivit :D
Annars får vi skylla på varandras smak, eftersom vi hjälpte varann att välja bågar. Jag var ju dock så smart att jag tog hjälp utifrån också av en annan nära person, genom att ta kort med mobilen och skicka mms !! DET var väl smart? Sen om korten vart så bra så att det gick att se något är en annan femma, men alla tyckte att jag skulle ta dessa bågar som inte "sticker ut" alls eller så hehehe !!

Något man inte kan klaga på i detta köp var i alla fall priset. Jag fick mina bågar, synundersökning, progressiva glas och antireflexbehandlat glas för endast 2995:-
wwiiiiiiiiiiiii wiiiiiiiiiiii wiiiiiiiiiii !!!! Det måste man ju vara nöjd med!
Kom på bara sen att undrar om dom inte har nåt jäkla samband med gekås, för vem åker dit och bara köper glasögon härifrån???? Naturligtvis går man in på gekås med när man ÄNDÅ ÄR DÄR!! Och så drar det ivän nån tusenlapp till... MEN MEN ska villigt erkänna att jag kom inte upp i den summan som det hade kostat mej att köpa glasögonen här runt omkring .... nope!!

Så nu är det snart natta igen som rumpnissarna sa! Ja, jag menar inga andra rumpnissar än dom i Ronja Rövardotter......Dagarna går fort även när man har ledigt och är sjuk,men jag har haft trevligt sällskap av vänner som har ringt och chattat på fb och så, så ensam har jag ju inte varit helt iaf.
Och nästa vecka blir det mycket fika av ska jag säga... får tänka på vad jag stoppar i mig för godsaker då nu när jag äntligen lyckats gå ner några kilon. På måndag ska jag klippa mig och göra slingor med, så vi får väl se om man kan gå ut i samhället eller inte med ny frilla och nya brillor....Men jag litar på Sofie, vet inte varför jag inte gått till henne mycket tidigare .... kul att byta lite måste jag ju säga ärligt talat. Inget ont om min förra frisörska absolut inte.... men förnyelse är nog så bra i livet och kanske särskilt för min del känner jag.

Nu ska jag fortsätta med min medicinkur jag fick av Dr.Hill på Kullen !! :P

Kom inte ihåg hur många shots det var om dagen, men jag tar nån extra för säkerhets skull så jag inte missar nån bacill då ..... dom som överlever har ju iaf roligt.....

skål och ha ett riktigt trevligt fredagsmys... och för er lite äldre...ett riktigt gött fredagsgos :)
puss och kram från mig
carpe diem men göre lugnt!!

ps! är det felstavata nånstans så skyller jag på dom nya glasögonen ;P

Godmorgon världen......

Idag vaknade jag av att sotarn ringde....Skulle avboka på grund av sjukdom, så nu får jag väl sota pannan själv och vänta och hoppas att dom kommer snar,t för det behövs en genomgång i skorstenen med. Det blev en väldigt kort kissrunda med hundarna idag,jag kände mig inte alls pigg idag heller. Har fortfarande ont i nacken och skuldrorna, men febern verkar ha släppt något. Det vill nog inte bryta ut ordentligt, ska väl få dras med detta nu i flera dagar säkert...

Jag måste väl i vilket fall som helst släpa mig bort och sota pannan känner jag. Det får bli dagens projekt för min del. Sen blir det att ta det lugnt resten av dagen.Får se när jag orkar att masa mej bort bara.

längtar till våren och sommaren...... Vill ha energin tillbaka!!

Vi hörs senare här då, nu får jag väl se till att göra något vettigt........eller inte !
Ta er tid för kärlek :)
kram på er ......

sov så gott, slumra in i drömmen så fin...

Ja, om jag ändå kunde sova... Är alldeles för het för det ;)
Min feber har inte släppt helt än !
Stiger upp och hämtar något drickbart va femte minut, men törstar efter det mesta just nu!
Alltså i drickväg menar jag då :P

Jag får väl både tanka o tömma samtidigt snart, för dricker jag mer nu så svämmar det väl över i hela kroppen. Kan ju inte svettas ur allt även om det känns så. Måste väl iaf tänka på att få i mig mycket vätska, så jag orkar stå upp i morgon bitti när hundarna vill ut på promenad. Det måste ju skötas vilket skick man än är i så att säga. Dom kan ju inte sluta bli kissnödiga för att jag är sjuk...Markus är värre förkyld än mig den stackarn. Han har fått både hostan och snorigheten me...

Men vi får hoppas att vi blir friska så fort som möjligt!!

Medans jag INTE kan sova,så skriver jag en dikt här, av VEM då undrar ni ? Ni som känner mig väl, vet redan....
Ulf Lundell:

TID FÖR KÄRLEK

Jag vet att den här världen
är alldeles utstuderat
rutten
och jag har hela bröstet fullt av
information om denna världs
ruttenhet
Och jag vet att hoppet
bara är
ett hopp
och att min längtan
förmodligen är vansinnig
och aldrig någonsin kommer att bli
besvarad
Jag vet det
Tack så mycket
Var ska jag skriva under
Där?
Tack
Nu när det är gjort vill jag bara säja
en sak
och det är
att det är tid för kärlek nu
och eftersom det är det
så tänker jag ägna mej åt just det
Kärlek
Och kom ihåg att jag har skrivit under
så kom inte hit igen
Jag har inte tid med er
Jag har bara tid för
kärlek

puss på er,säger väl både jag och Lundell dårå !! sov så gott <3

Kallt - varnt - varmt - kallt ...





Det här är vad jag har åstadkommit idag! Köpt byrå,lampa och en spegel.... Thats it säger jag bara.... nu blire inge mer på ett år typ hehe.... Men jag är nöjd och glad och skönt att slippa ta med sig från huset. Nu startar vi på nytt här och då känns det bra att få ha sitt eget och sin egen stil.

Annars är det feber som gäller här på karlssons café ;/
Markus kom hem med en dunderförkylning och själv går jag runt och fryser och är varm om vartannat. Har så förbenat ont i nacken med och det går ner till skuldrorna.

Jag får väl ta det lugnt idag o imorgon så får jag se om jag inte kan rota i grejerna i huset till helgen i stället då.. Idag har jag bara gjort det nödvändigaste. Tvättat, diskat varit ute med doggisarna. Har inte ens lagat nån mat ännu... Mackor och corn thins har det blivt för min del och mycket vätska. Dessa vätskor består av Loka citron, kaffe, juice och saft och nu te till kvällen, kör mitt rooibos-te med lite citron i ! Tar en jäger i medicinskt syfte med ikväll då, har jag blivit ordinerad av min privatläkare Dr. Hill :D

Följde en annan väns råd och tog en superduperhet dusch... DET var inte alls dumt, jag är väl en av dom som älskar att duscha så varmt som möjligt.... börjar lagom och slutar skållhett ;) !!

Har tid för klippning och slingor på måndag så jag hoppas att jag är bra tills dess, sen väntar ju jag och suss på våra bågar me... NÄ inte nåra HD hehe...
snarare GB (glasögonbågar,naturligtvis med glas i ) Så kanske VI ser bra UT iaf.
Det kommer att öppnas nya världar för oss Susanne...tänk va mycket snyggt vi kommer att få se som vi har missat innan :P

Det kommer nog att ta tid innan jag vänjer mig vid mina eftersom dom är helsvarta och det har jag inte haft på jättelänge... men men de får väl bli som det blir annars åker väl dom gamla på igen ;)

lite dåliga bilder eller myyycket dåliga bilder men va fan ni ser ju lite av kläderna jag hämtade igår då....det ser väl bättre ut i verkligheten får jag väl hoppas då ;)
Kan ju inte visa allt här heller då ju!

Nu så blir det nog inget mer skrivet av mig här idag tror jag, det känns inte så just nu i alla fall, får se om jag sover dåligt så kanske det dyker upp något som jag måste skriva om. Det vet man ju aldrig när det gäller mig !!

Så jag säger väl puss och gokväll..
Sov gott alla som sova skall och
glöm inte ....carpe diem men göre lugnt!


lite bilder ........

Hej igen! Lägger in lite bilder som jag har sparat här sen innan.... Vill kolla så att dom säkert går att lägga ut också, så ser ni inte alla så är det inget fel på er dator, då är det mitt fel hehe !!
Går det som smort, får ni se många kort ! :)

kramisar...





Come to mama......

Jaha, så vaknar man till en ny dag och känner att det är något skumt på gång!
Ont i nacken, huvudet och fryser nästan hela tiden, men är jättevarm emellanåt....
Är det Förkylning som skriker " Come to Mama" ?!?!?!
Är inte ett dugg snorig, men var lite kycklinghes igår till och från, så jag vet inte allvarligt talat vad det kan va för spännande som vill komma hit till mig, vill väl hålla mig sällskap på min semester antar jag. Det är ju också nice när man har tänkt göra annat, att det då som ett brev på posten kommer någon form av sjukdom.

Men jag ger mig inte i första taget, så länge jag kan vara uppe på benen så ska det väl iaf hända någonting i det "Karlssonska recidenset" .....

Det blir mycket musik och myckte dator haha !! Blir ni förvånade :P ?
Måste handla lite nyttigheter med tror jag, såsom mjölk,juice och en och annan frukt!

Jag kommer nog att skriva lite mer här sen, om vad som har hänt under dagen och vad jag har haft för funderingar....

Go for it.....
Carpe Diem, men göre lugnt <3

Kommer att lägga ut lite konst annat som faller mig i smaken, kanske inte er smak dock, men skyll er själva när ni surfar hit och läser ;) Kommer att poppa upp lite konst och annat som jag gillar, ni får väl scrolla fort om ni inte gillar vad ni ser ;)

kram och puss !

Back in buisness ...




Ja så har det ju gått några år typ. Har inte bloggat på så länge så jag har nog glömta av hur man ska göra :).
Vi får väl hoppas att ni blir nöjda med den till slut dårå. Jag kommer väl att ändra på den efterhand som jag hinner, så ha tålamod friends..

Idag har jag inte gjort så särskilt mycket. Har semester, men ändå inte för jag ska rensa ut skräp och annat som vi inte ska ha från huset (som vi håller på att försöka sälja ) . Har bara varit ute med hundarna idag, fyllt på lite pellets så att värmen ska hålla sig i huset. Sen har min kära systerdotter varit här och ätit liiite lunch :)

Har mest vilat och suttit här vid datorn och chattat med snälla vänner :D
Sen är det ju tack vare Susanne då som jag tog upp det här med min  blogg igen, vet inte om inte hon har haft något skoj o läsa på sistone, så detta var väl sista utvägen att få läsa både lite skvaller, och kanske förhoppningsvis, ett gott skratt då och då !

Ja med mig vet man ju aldrig jag kan ju vräka ur mig både det ena och det andra, så passa er alla ni som brukar umgås med mig hehehe !! Nä så stygg ska jag väl inte vara, men försöker väl hitta något roligt varje dag att ta tillvara på iaf.

Jag är en sån människa som försöker leva livet en dag i taget, tar för mig av det goda som finns och skiter det "onda" även om det händer mig, så får man försöka ta det på rätt sätt och gå vidare.
Det är inte det lättaste men det är definitivt det bästa sättet......Njut av erat liv så länge ni kan och njut det minut för minut.......man vet inte hur länge man får ha den gåvan att kunna göra detta!

Så mitt Carpe Diem håller jag nog fast vid fortfarande.....
Vi får se vad som händer och sker här med då....
Nu får det vara färdigskrivet för idag...

Ta hand om era bästa vänner... dom växer inte på träd !!
puss o kram från mig :*

RSS 2.0