Plötsligt händer det ....... inget !!

Ja den här helgen har inte varit någon överraskningarnas dagar precis. Jag har jobbat, och sen bara tagit det lugnt. Mina roliga, sötaste goaste vänner har roat mig o piggat upp mig med lite roande konversationer och bilder på facebook. Jag är lyckligt lottad som har så underbara vänner måste jag säga. Inte många, men ack så dyrbara och värdefulla dom är :) !!

Jag har mest slöat, känt mig trött i kroppen och längtar till våren något så kopiöst asså :P !!
Är så trött på vintern nu, vill byta ut det kalla hårda vädret mot lite värme, sol, och bristande knoppar !!
 
 
Nej det har inte hänt så mycket som jag kan berätta om....
Jag har bara varit i helgen, ätit mat, sovit, tänkt, löst sudoku, lyssnat på musik, och gått lite promenader.
 
Jag hade velat strosa runt i naturen, med solen i ögonen, vinden i håret, och värmen i ryggen. Det bästa sakerna man har i livet är inte saker..... Får jag bara ha dom människor som jag värdesätter mest av allt i livet hos mig, så är jag den rikaste i världen. Naturen ger sitt bidrag till min skattkista, och mina upplevelser och mina drömmar får samlas i samma gömma.
 
Sov gott
Fånga dagen i din egen takt.........
Puss o Kram
 

Visst, man ska inte slösa på plastpåsar .... meeeen

Idag var jag och min bästaste vän Susanne ute på en liten liten roadtrip. Vi skulle dra en repa genom Kupan först och sen vidare för att besöka Von Lidl. Väl bestämt, Suss kom o hämtade mig med sin lilla söta ryggsäck till bil, är väl en av hennes "lilla svarta" så att säga ;) :D !!
 
Vi kom in på Kupan utan att visa leg, där åldersgränsen troligtvis ligger på  strax över 73 i genomsnitt. Man strosar ju runt där som en pensionär i allmänhet, och efter ett tag tycks jag till och med släpa med fötterna utan att lyfta dom alls från golvet. Blir väl lite hjärntvättad med rutiner o ritualer som uppkommer när man är där :) !!  Jag hittade iaf. en liten fin porslinsfigurin
 
 
Jag tycker mycket om såna här små godingar :) Det var den o lite annat jag hittade, det är inte nån större ruljans på sakerna här, så nyheter slår en inte i ansiktet varje gång man går dit precis !!
Väl framme i kassan står "Berta" 89 framför en nygammal kassa-apparat som dom säkert fått in av nån som skänkt dom en, och tänkte att wooooow äntligen ska vi ha en kassa-apparat i stället för att använda vårt fina lilla kassaskrin vi har haft sen 1954. Och för att inget ska gå fel så står även "August" 77 och "Egon" 69 där för att guida henne igenom denna svåra ohanterliga apparat, som för henne är värre än när man sätter en iphone i näven på en ett-åring .... Som ni förstår blir det bara pannkaka av alla inslagningar, trettielva frågor extra från stressade lilla "Berta" som måste fråga innan hon trycker på en knapp, och dessutom samtidigt hålla reda på vad för siffror hon ska slå in och få med alla grejer, så stormen Gudrun va ju som en piss i havet jämfört med detta fenomen. Men till slut lyckades hon iaf slå in alla mina TVÅ varor, och Gubbarna slog in dom i tidningspapper, lämnar dom tillbaka till "Berta" som vänligt och lite förvirrat säger "Varsågod, du kan väl ta dom i fickan? " !!!!!!!!
Jag kan hålla med om att vi i dagens samhälle förbrukar alldeles för många plastkassar och plastpåsar, men hmmmmm näää , att ta porslinsfiguriner i min ytterficka i kappan tyckte jag inte vart helt okej. Så jag fick till slut en liten papperspåse, en gulrandig fin sak som bara den var lite av en antikvitet för mig o Suss.... Det var nämligen en sån papperspåse vi fick när vi inhandlade suddigum och pennor på Arvids Bokhandel för ca 40 år sen.....
 
Jag fick med mig sakerna hem i alla fall, hela och fina. Nu står den så vackert i köksfönstret och ber om att inte bli lämnad fler gånger till förvirrade men ändå lite charmiga biträden på Kupan i Anderstorp :)
 
Va jag gjorde hos Von Lidl får ni allt lista ut själva :P
 
Ha en bra kväll
Fånga dagen i din egen takt
och puss o kram från mig med den härliga gulrandiga papperspåsen .... :) :D

Det händer ibland, fast man inte vill tänka pååååre !!!

En ledig dag som denna, började lugnt och stilla med att jag tog mig en sovmorgon. Var ute en snabbis med Elvis (hund) , så att han fick kissa av sig, sen gonade jag mig i soffan en bra stund. Med frulle på bordet, sittande i morgonrocken slöade jag till ordentligt.
 
Sen kom tråkiga nyheter, som man som butiksarbetare inte ens vill höra talas om. Det var ett rån på morgonen i vår hemköpsbutik. DET är nåt som man bara inte vågar tänka tanken på ens en gång, och absolut inte vill uppleva själv. Men det händer ju tyvärr, och för dom drabbade kommer det bli men för livet. Även om man pratar ut med proffsiga människor, så är det en svår händelse att hantera.
 
Jag hoppas av hela mitt hjärta att det gått bra för den drabbade och att det hela ordnar upp sig. Ett gripande av gärningsmännen vill man ha som alltid när det händer som det händer. Tyvärr blir det ju inte alltid så, men dom som kan utsätta oskyldigt folk för såna hemskheter, dom ska straffas.... !!!
 
Det är i sådana här stunder, som man funderar mer än en gång på om man skulle ta o byta yrke. Det är ju inte så lätt att göra det bara i dagens samhälle, där praktikanterna ofrivilligt sprider sig som löpeldar bland företagen, och dom kämpar med näbbar o klor för att få komma in på arbetsmarknaden med full lön. Det är inte okej att utnyttja arbetskraft på detta viset tycker jag. Ge dom en lärlingsperiod i stället med åtminstone 80% lön. Vilken ungdom klarar sig på 2-3 tusen i månaden??? Ja ja det är vad jag tycker iaf, jag ska inte gå in mer på denna biten. Jag blir bara så irriterad ......
 
Jag kommer att slå bort tankarna på rån så mycket det bara går.... och fortsätta jobba tills jag vet vad annars jag kan och vill göra med mitt liv.
 
Annars har väl dagen flöööööööötet på i lagom takt. Vart hos tandläkarn också.... det är inget kul, men det är tur att dom finns ;) !! En liten lagning som tog knappa tio minuter, sen behöver jag inte gå dit mer på ett halvår iaf :D
 
Och efter alla vardagliga sysslor, sitter jag nu här o bloggar lite, dricker ett glas rött, äter lite choklad och kvällskaffet får man inte glömma, i min gamla stereobänk ljuder det ljuvliga toner av klassisk musik, och jag kopplar verkligen av.
 
 
Jag vill försöka spara ihop lite pengar så jag kan åka till Göteborg igen för att se renoveringen av Palace hotel. Ett måste bara......... Det får bli när det blir helt enkelt... men dit ska jag :)
 
Ännu en ledig dag väntar mig imorgon, ska försöka fånga den på bästa sätt, som jag tycker att alla ska göra ...... Säger tack o hej för ikväll.
 
Fånga dagen på ditt eget sätt........
kramar ...

Äntligen är det måndag........ kväll !!

Finns det någon dag som är trögare än Måndagar? Spelar ingen roll hur vädret är, hur länge man jobbar eller hur dagen har avlöpt, så nog faaan äre allt den tristaste dagen i veckan :P Meeeeen, däremot månda'kväll kan gå an, då börjar man skönja en viss avlägsenhet till nästa Måndag, och det är ju positivt !! Man måste ju försöka se det "braiga" i allt säger dom, och det är väl det jag har gjort här nu tror jag :D !! Månda'kväll får bli bara-vara-kväll...med lite go mat, kaffe, chokla¨' och en liten virre eventuellt, visst piffar det till det, eller va säger ni?
 
Min dag idag har väl vart som vicken annan måååååååånda' som helst annars. Man går till jobbet, bakar, grillar, styckar kött och plockar varor,fikar, äter middag, städar, kollar ordrar, diskar, är social till dom som behöver det och sen stämplar man ut o går hem !
 
Väl hemma drar man en äntligens suck, ger hunden mat, skickar ut nån annan att gå ut med hunden, diskar lagar mat, städar undan lite, kollar posten, duschar och äter lite mat. Dricker kaffe, är social till dom som behöver det,kollar lite teve, lyssnar på musik, ev anstränger jag hjärnan lite extra med sudoku, en bok, eller lite korsord, och sen stämplar man ut går och lägger sig
 
Sen börjar man om i drömmarnas land, där en helt annan värld uppenbarar sig. Och den är, när den är som bäst, precis så som du vill ha den :) Där kan allt hända,där kan allt ses, och där kan allt upplevas .....
 
Än så länge har jag bara kommit till kaffet och lite teve tittande......... får se vart drömmarna bär mig inatt!
Fånga dagen i din egen takt...... !!
Puss o Kram från mig till dig ! <3
 
 
 

En vinterdag i Januari.........

Idag har jag varit ute och gått med Elvis i vintervädret. Det var lite underkylt regn när vi gick, men det försvann rätt så snabbt. Vi gick genom skogen i Törås ut till båtplatsen vid gläntan och sen gick vi en liten bit till, innan vi vände och gick tillbaka. Stannade såklart upp vid sjön och tog några bilder.
 
 
Det är en avkoppling bara att komma ut och fota lite i naturen, eller nån annanstans också naturligtvis. Jag längtar ju att få komma ut till stugan snart igen. Det är ett litet paradis jag har därute. Men nu tillbaka till dagen som idag är :) !!
Jag tror nog allt att det får bli en liten promenad senare i eftermiddag igen om vädret inte blir sämre och det blir snöstorm eller nåt sånt :P !

Elvis tycker om att gå långa promenader, men han drar så in i bänken i kopplet i början så man får nästan träningsvärk av allt ryckande som blir ... men det går det med !
Nu är det så kallt ute på morgnarna, det knirrar och gnisslar under skorna av den kalla snön, ibland när jag är ute tidigt, så känns det som att man väcker halva byn bara genom att promenera igenom den, det låter som en gammal rostig cykel som är ute det gnisslar verkligen och det ekar pga att det är ju inte många ute vid tidiga morrontimmar i vårt lilla samhälle !!
 
Att få komma ut, kanske ta lite gott kaffe med sig eller varm choklad, nåra ostmackor och bara sitta o njuta av tystnaden och den vackra naturen, det är väl ändå en fin gåva vi fått, som inte kostar skjortan av oss, som vissa saker gör i dagens prylsamhälle. Jag är själv glad i prylar såklart, men man får inte glömma bort vad moder jord vill ge oss helt gratis.... Stanna upp för en dag, gå ut och se vad som bjuds, har man bara ögonen öppna så ser man mycket som man uppskattar  t.ex dess skönhet, lugn, eller för att det helt enkelt bara är så otroligt härligt.
 
Hoppas ni får en härlig dag ...... jag tror ju inte att det är någon som läser min blogg eftersom det är årtusenden (känns det som) sen jag skrev något här ....... ! Men den som vill får läsa, och ta del av det  jag har att skriva :)
 
Fånga dagen i din egen takt
kramar från mig ! :)

RSS 2.0