Regntunga skyyyyar ...... varthän jag än går !!

Gillar inte regnet alls nu för tiden, vill isf att allt som jag har kvar i min ryggsäck ska sköljas bort med allt regn som kommer ner. Men så är ej fallet.....

Jag får rycka upp mig själv från down under,se till att ta tag i saker o ting själv. Det är väl så, som Freda' sjunger i sin låt att "Det måste gå" ..........Jag kan inte försvinna i den där andra världen, det är ju här och nu jag lever. Jag har fått så mycket ny lycka i livet. Fått en ny chans, får känna den härliga känslan av att kunna vara sig själv helt o hållet, det är det inte så många som är eller kan vara, och det är inte lätt i dagens samhälle att vara sig själv... det vet jag !!!

   den här vägen har varit en väg i mitt liv på många vis... ända sedan barndomen och fram till nu har den betytt mycket för mig ..... mycket minnen, mycket känslor ! Och jag ska väl säga att det är mestadels bra, härliga och underbara känslor som jag har fått :) !!

Man får ta ett steg i taget på både livets väg och tankens väg framåt ! Jag har så lätt att glida iväg för långt fram i tiden och glömmer då ibland att njuta till 100% av ögonblickets händelser... Jag är som jag är och det är så mina vänner får stå ut med mig, för jag tänker aldrig mer, om jag kan undvika det, vara någon annan som jag inte är !

              



Här är jag ...... precis som jag är.... varken bättre eller sämre !!
Är väl lite busig ibland, glad ibland, nere ibland, men det som räknas mest tycker jag är att vara sig själv.... !!

Nu ska jag ta och softa, drömma mig bort.....
Gillar inte regnet alls nu för tiden, vill isf att allt som jag har kvar i min ryggsäck ska sköljas bort med allt regn som kommer ner. Men så är ej fallet.....

<3

Carpe diem, men göre lugnt !!
puss o kram !!

Våren för mig är när jag får höra lite Ted Gärdestad <3

En av de vackraste sånger jag vet ......


    


Come give me love......


Jag vet en vän som bor i huset intill
Och hon har lovat mej allt va jag vill
mmmhm.. jag vet en vän, som är lika blåögd som jag
vi borde få det bra

när mina fingrar inte känner mer
när mina ögon inte längre ser
när livet vänder
ska jag ännu be (come give me love, come give me love)

kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar

jag vet ett rum långt in dit vi brukar gå
om vi ska gömma oss, bara vi två
mmmhm… jag vet en vän, som är lika mörkrädd som jag
vi gjorde slut idag

när mina öron inte längre hör
när bladen faller och en stjärna dör
när livet vänder
ska jag ännu be (come give me love, come give me love)

kom ge mej solen
kom ge mej hav
kom ge mej jorden
vi lever av
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
mmm…

kom ge mej sommar
kom ge mej liv
kom ge mej kärlek och livs motiv
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
mmm…

kom ge mej sanning
kom ge mej tid
kom ge mej kunskap
kom ge mej frid
kom ge mej doften
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
mmm…

kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar)

om mina öron inte längre hör
om svalor faller och en stjärna dör
när livet vänder
ska jag ännu be

kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar

                                       

Carpe diem, men göre lugnt !!
Puss o Kram



Så är det, för se det vet jag ;) !!

Att lite gråväder kan få en människa att känna sig så aaasatrött, slapp och lite allmänt less !!!!! Varför ska det suga musten ur en på det här viset, skulle vi inte bara kunna få en enda liten förmiddag (eller eftermiddag går bra också) med solsken?? Behöve ladda mina batterier med något energifullt iaf .  Och just nu ser det ut som det endast är solen som kan få upp mig ur dimman.... Så är det, för se det vet jag ;) !!

När inte ens lite pepp-musik kan få mig att svänga på gumpen, ja då äre allvarligt :P !! Jag tror allt att jag får gå o lägga mig i solariet och supa sol där, så jag får ett ryck att göra nåt vettigt med min vardag, förutom att jobba då naturligtvis ! Jag har iofs. tagit mig i kragen o kommit ut o springa igen, och det är ju inte fel på något sätt alls, måste jag säga! Det tycker inte min sons hund Elvis heller, han blir lika glad varenda gång han ser att joggingskor och joggarbrallan kommer fram och det vankas kuta-i-skogen-runda :)

Ja hörrni man får väl leta efter dom små små ljusglimtarna man kan hitta, en dag/vecka som denna .... Jag försöker verkligen gripa tag i vartenda halmstrå av glädje, lycka, kärlek och skratt som man kan tänkas få här i livet. Och jag skäms inte ett dugg för att jag gör det heller...... Från o med nu ska jag bara vara mig själv o ingen annan. Så är det, för se de vet jag :) !!

Man lär sig se vilka som tycker om dig för den du är, och vilka som vill ha dig till att vara någon som du inte är. Jag har kommit på en sak med sådana människor, det är dom som inte VÅGAR vara sig själva, utan vill se andra leva deras egna drömmars liv. Dom vågar inte leva ut vad dom egentligen går o tänker på och vill göra. Det är lite orätt att vara sån mot sig själv, det är lite falskt att inte vara den du är, alla är vi olika och ingen annan kan leva DITT liv. Misstag gör vi men vi lär oss förhoppningsvis av dom också. Då är man en erfarenhet rikare, man har blivit ett snäpp klokare och man vet hur det känns att göra fel. Vissa som tycker att dom är felfria, som inte ser sina problem, som inte är realistiska och ser livet för vad det är. För dom kommer det en rejäl smäll rätt var det är, när bubblan spricker och dom kommer ut i det verkliga livet. Så är det, för se det vet jag ;) !!

Jag har väl alltid (tror jag) försökt lära mig att klara så mycket som möjligt själv, för att jag vet att en vacker dag så måste jag kunna ta itu med både roliga och svåra ting som MÅSTE göras. När man väl har gjort nåt sånt och klarat av det så tycker jag att man har rätt att känna sig lite stolt över sig själv. Utan att bli mallig, dumdristig, eller klanka ner på någon annan. Man kan gå o vara stolt för sig själv, men en sak kan jag lova er. Är du dig själv, så trivs du med dig själv hur du än är. Och det syns på ditt sätt att vara, om du är dig själv. Det kommer skina som solsken mot folk om du går runt och visar att du är genomlycklig, glad och ler ..... och det smittar av sig det kan jag lova !!! :D

Och vågar du visa att du är ledsen, deppig eller nere.... då kikar varenda sanna vän fram och vill hjälpa dig, precis som du gör mot dom när dom behöver dig !!
Så är det, för se det vet jag :) !!




Ja jag säger det igen .... precis som Karlsson i Hemsöborna sa... " Så är det, för se det vet jag !! "

Carpe diem, men göre lugnt !!
Puss o Kram

Det snurrar och snurrar.........

Annandag Påsk.........

En dag som känns lite grå o trist, mycket pga vädret som har varti molnigt me inslag av snö. Har lite krämpor här o var, och humöret är inte på topp, inte ännu iaf. Vissa dagar är ju bara så.

Det är ingen Carpe Diem dag för mig. Jag försöker bara ta det lugnt och låta känslorna flöda som dom vill, och då kan det inte bli annat än lite berg & dalbaneturer i mitt inre.. .. Jag har det bra, får uppleva så mycket roligt, och jag älskar mitt liv som det är nu, men med små förändringar dag för dag, så hoppas jag att även jag ska få rätsida på mitt liv. Det finns stenar som ska ramla än, och det finns säkert lycka som väntar på mig bakom nåt hörne nånstans, men först måste man ju bara genomlida lite lessamheter, problem och lite annat smått.... innan lyckan kan komma tillbaka och slå rot.

Det är tur man har sina närmsta bästa och mest älskvärda vänner att prata med. Att veta att dom bryr sig och finns där är mer värt en vartenda öre i hela världen. Jag ska inte sticka under stol med att dom är väldigt väldigt få, och vissa betyder oerhört mycket mer för mig än något annat. Och ibland, när man sitter o funderar och  behöver den där kramen, och man inte kan få den, då känns det extra tomt, och man får verkligen andas djupt och bara låta tankarna reda ut allt åt en.......

Nästa gång när man väl FÅR den där kramen som man har behövt o längtat efter, så känns den mer värdefullare än någonsin och man njuter av att det finns någon/några som bryr sig, som älskar dig för den du är och som känner dig så väl att det räcker med en kram och en blick så vet man var man har varandra. Det är sånt man uppskattar. Att man har barn som vågar säga att dom älskar dig, att dom vid vuxen ålder vågar ge dig en kram och en puss är också guld värt. Och jag är en av dom lyckliga som har såna barn...Älskar dom så mycket !

Att ha en blogg att skriva av sig på är också ett sätt för mig att gå vidare i livet, att få dela med mig av mina upplevelser( inte för att det är många som läser men men ) att få ta känslorna, lägga in dom här i en mening, och sen kan man lämna alla dåliga känslor bakom sig. Man kan fånga upp dom goda och älskvärda och ta med sig dom i livet, och dela med sig av det positiva till dom man bryr sig om och som man vill ska veta, förstå och känna att man älskar dom ......

Så idag har jag fått ta minuterna som dom kommer...... Ska ut och springa av mig lite tankar om en stund, och få insupa lite moder natur, lite frisk luft och fågelkvitter. Det kommer göra susen på det mesta..... det vet jag. Och jag vill tacka en av mina finaste vänner för all hjälp med att få mig att komma igång att springa igen, det skulle aldrig hänt annars.
Tack......

Så även om det inte har varit så kommer det att bli en Carpe Diem dag även för mig....
När min Berg & Dalbanetur är över, vet jag inte..... men även den kommer att slå av strömmen och lugna ner sig tills ikväll får jag hoppas... Jag kommer att få hjälp med det ..... det vet jag :) !!

Carpe Diem, men göre lugnt
puss o kram


     Det här va fint att se..... äntligen kan jag få se lite konst och lite annat som jag tycker om.

Kram på er... ni få som läser min blogg......  :)

RSS 2.0