medicin mot allt....

Ja jag säger då det. Alvedon/ipren/ibuprofen och allt vare nu heter verkar vara mirakelmedicinen. Jag var tvungen att stanna hemma igår på grund av att min rygg inte ville vara som den brukar  när den är okej. Jag hade en punkt i mitten av ländryggen som värkte som satan och som strålade ut värk åt alla håll typ. Hujedamej va ont det gjorde men inte så farligt när jag var uppe och rörde på mej som när jag satt eller skulle lyfta nåt. Jag trodde i min enfald att jag skulle kunna jobba så jag väntade in i det sista med att ringa min kollega (stackaren) som fick masa sig upp och ställa upp för mig för femtielfte gången. Det känns inte bra (som dom säger i reklamen) att som jag har börjat där för inte så länge sen och sen har jag varit borta mer där än vad jag har varit på hela min tid på samuelsons/hemköp. Men vad gör man? Jag hoppas att dom inser att jag inte är någon simulant iaf. för det är det sista jag skulle vilja bli. Jag tycker inte att det är roligt att behöva stanna hemma även om det är fint väder och så, nej jag vill kunna sköta mitt jobb som jag en gång har valt själv att jag vill hålla på med i resten av mitt liv.

Nåväl, jag ringer vårdcentralen och får höra att det finns något som hette ryggsvaghet och det hade naturligtvis ett annat namn på latin som jag inte kan komma ihåg ens en gång. Då kan man få sån värk som jag hade/har och när jag berättade att jag hade det jobbet som jag hade så var det ingen tvekan att jag hade denna ryggsvaghet och att jag säkert hade lyft för tungt och på fel sätt.
Och i viss mån får jag hoppas att dom har rätt för går det inte över med träning värktabletter och det ena med det andra så misstänkte dom ett diskbråck, men eftersom jag inte kunde få komma ner och kolla varken igår eller idag (strejken har väl satt sina spår även i lilla anderstorp kan jag tro) så kunde dom inte säga på rak arm vare är.

Men en ordination på alvedon/ipren fick jag och sen ett par pass i veckan med styrketräning så skulle det kunna fixa sig. Och ingen blir gladare än jag om det är så. Jag har för säkerhets skull fixat mej en helkroppsmassage av snälla Josefine som ställer upp. Det ska bli skönt (tror jag hehe)

Annars är allt bra med mej och jag hoppas att jag har några läsare kvar här ... I helgen blir det nog en titt på karnelevalen i gislaved (om ryggen tillåter) och lite marknadshandling blire också....

Det ska iaf bli soligt och minst 25 grader varmt hela helgen så jag ska absolut inte klaga. ME LIKE A LOT!

Nu ska jag ut och röra på mig en smula och värken är inte så ihållande som igår så jag kanske till och med kan sätta mej på någe mjukt ut i trädgården. Här ska iaf. tränas och promeneras så det står härliga till så jag blir bra igen.
Man är ju inte släkt med Karlssons för inget ??!! eller va säger ni söstrar? sega är vi som skam.....

kram på er alla och ha en riktigt underbar helg i sooooolen.
Jag själv kommer att flyyyyyyyyy rakt in  i den.........

ps! Sara-vännen.... vi tar fikan när du känner för det och när du kan.... ingen panik... men kul om vi kan träffas! kram pårej

carpe diem men göre lugnt.....

kvinnlig intuition...

Ja det måste det ha varit...min kvinnliga intuition som sa mig att jag inte skulle få ledigt. Jag fick bara ledigt idag men inte imorgon tyvärr. Blev lite besviken eftersom "han" kom in på morgonen och sa att han fixat min ledighet, för att senare strax innan middag komma och säga att han absolut inte kunde fixa fredagen eftersom tre andra skulle ha semester då. MEN HALLÅ!! Vet man inte som "overhead" (hihi så kallat överhuvud) att man ska kolla efter om man kan ge folk ledigt innan man talar om för dom att dom kan få ledigt??!!

Jag skulle tycka att det vore en självklarhet att göra så, men vad vet jag? Så gjorde iaf. jag innan jag lovade någon ledigt när jag hade hand om scheman på hum hum-affären.... Jag är absolut inte arg (jo kanske lite dårå) men väldigt besviken blev jag... jag blev så himla glad att jag kunde få ledigt och kanske fått hitta på något skoj, som typ resa dårå, men icke sa nicke...det sket sig direkt...Me not like!

Idag har jag iaf. typ storstädat så gott jag kunnat. Det är skönt att ha det gjort innan helgen, så räcker det att dammsuga lite efter hand som det behövs sedan. Då kan jag tare lite lugnt i helgen. Jag och syster yster tänkte dra tvåhjulingarna till Rusta och se om vi hitta någe skoj där. Tyvärr så hörde vi också att dom lovade regn under helgen och det bådar inte gott när vi ska hoja. Vi har varit med om ett riktigt oväder när vi skulle cykla hem efter att vi varit och tittat på studentbal-paraden eller va man nu ska kalla den.... att regnet ÖSTE ner är en underdrift ......... och inte räcker det att säga att det var som om någon stod och hällde vatten från hinkar på oss.......nope....DET VAR ÄNNU VÄRRE........Niagarafallet är bara början av vad som kom över oss......vill vi inte vara med om fler gånger........

Jag tror jag måste lägga av med lite av all fika jag får i mig snart också. Inte för att jag inte vill vara med på vår vecko-fika, den vill jag inte missa för allt i världen, men jag kan kanske försöka välja något nyttigare alternativ än bakelser och kakor!
Jag måste verkligen se till att gå ner i vikt och det omedelbums! FY PÅ MEJ!! Jag vet inte hur många veckor som jag har lovat mej själv att sluta köpa en massa godis och sånt för jag SKA inte äta sånt.... men sen hör jag hur dom små påsarna ropar efter mig i affären......"pia...pia...vi vill hoppa ner i din korg och följa med dej hem"
det viskas och tisslas och tasslas i varenda hylla och alla godispåsar tycks kunna trivas hemma hos mig?!
Och bara för att få tyst på detta nästan spöklika viskande så hämtar min högra hand en påse som hänger där så färggrann och fin, och släpper ner den i min handlarkorg.

MEN, när den väl kommit hem till mig så är det inte nog med det.... den vill inte ligga i godisburken alldeles ensam och övergiven,,, nej nej.. Så för att stilla dess ensamhet så släpps typ lite mer än halva påsen ner i min mage bland annan mat som också känt sig ensam och som jag har haft förbarmande över. Sen ligger dom där och skvalpar och har det mysigt och vill inte komma ut i första taget. NOPE! först måste dom släppa av allt onyttig som inte har tänkt något annat än att stanna kvar därinne i mörkret för att växa så pass mycket så att man ser ut som en fet gammal kossa som inte varken gjort nummer två eller tre på ett halvår......

Ser ut som ett gammalt däck som behöver regummeras och få nya fina spår i sig. Det ska väck minst åtta/tio kilon.
Jag måste skärpa mej verkligen.........jag mår inte bra av att se mig själv i spegeln (som om jag någonsin gjort det =O)     )

Nåväl, det får bli ändring påre det är en sak som är säker..........

Nu ska jag snart välta ner gumpen och dess följeslager i bingen för att läsa lite.... ska upp och jobba som vanligt imorgon ju......vart inte som jag hade tänkt mej men va gör man??

Ha det godis alla slanka fina vänner
carpe diem men göre lugnt!

And I think to myself...

What a wonderful world..........

Idag har det bara varit en helt underbar dag. Solen är fantastisk, när den är framme hela dagen så hinner man med dubbelt så mycket mot vad man hinner med en dag med moln och regn. Solsken och värme..... Me like!
Jag började dagen med en sovmorgon, steg inte upp förrän klockan vart kvart i åtta typ. Slängde ut hundarna på en kiss, och sen in i duschen och fram med frullen.
Efter det TÄNKTE jag att jag skulle städa, MEN min kära dotter och hennes pojkvän sov så gott så jag ville inte väcka dom. Vad göra då?!!

JO, jag satte igång att måla mina utemöbler, köpte en typ roströd färg, fanns ju inte den röda som jag ville ha...Hade velat haft en klarröd men men det blir nog bra ändå....Sen tro det eller ej så har jag tvättat och hängt ut på tork. Sen vart Jenny så snäll och körde mej så jag kunde tanka min lilla dunk med bensin, för att jag skulle kunna få igång gräsklipparen. Och ett under skedde,,,, jag fick igång den på första försöket helt ooootroligt!!

Så gräset blev klippt också, sen vart det fika hos Jenny, glass och kaffe, det var göttigt!

Så dagen har gått fort men har ändå varit skön.... får se om jag får ledigt torsdag fredag denna veckan som jag har frågat om, men det känns som om jag INTE skulle få det... Jag lämnade nog in pappret lite för sent tror jag. Jag fick inte tummen ur förrän i torsdags så det är nog kört känns det som....eftersom det inte blir någon resa som jag hade tänkt  så är det inte så farligt, men det hade varit gött o va ledig ändå, eftersom mina små doggisar är hemma ensamma hela dagen annars. Gubben är i dalarna och Markus slutar tidigt bara tisdag och onsdag, så det hade varit skönt att slippa stressa hem på middagen för att kissa dom små liven. Men det får väl gå det med.... vi har ju bara en halvtimmes middagsrast så det känns lite körigt att hoja hem och släppa ut dom på den tiden och ändå hinna med att äta något....

Nåväl vi får se hur det går det ordnar sej nog alltid på någe vis.......

Nu ska jag ta mej tusan sätta mej i soffan och glutta på tv:n eller försöka läsa ut min bok som jag håller på med.
Ha det godis alla glada solskensvänner......
carpe diem men göre lugnt.........
kram!

några dagar efter.......

Några dagar efter "the girlsnight" så skriver jag bara så här.........

drick lite  och lite  xider........spela sedan image78


kan med varmt hjärta och många skratt rekomendera det här spelet....RETRO... när man väl fick kläm på hur man spelade det så vare hur kul som helst......eller va säger ni tjejer????!!

Idag har jag inte så mycket mer på hjärtat...är trött och sleten känns de som...men men om orken finns och jag håller mej vaken imorgon så återkommer jag då..........

Och vill tacka min kära sussilago för en trevlig liten shoppingrunda.... vi får inte tappa tagen nu när vi börja komma tillbaka i våra gamla takter...hehe...
kram pårej (och er andra me)

carpe diem men göre luuuugnt........

PS! snart kommer "vädermannen" ut .......ME LIKE!!

Girlsnight ....

Hej hallå.......

Ikväll blire en liten sammankomst/sektmöte hemma hos mej...det vill säga en tjejkväll med (förhoppningsvis)god mat(,det är jag som ska laga den) och kanske något gott att dricka till det dårå.......
Jag och syster yster har förberett en sallad och sen har jag gjort en romsås som vi ska surpla i oss till en ugnsgrillad lax, som legat i marinad sen idag på förmiddagen.......hoppas verkligen att det går att äta nurå....

Nåväl, ni får väl skälla på mig isf. Vi har garderat oss med chips,jordnötter och godis också ifall ifall hehe...

Drycken får bli öl vin eller cider eller som jag brukar göra en alkoholfri variant av cider nämligen så att man tager någon slags saft man har hemma ....och i stället för vanligt vatten tar man bubbelvatten så som typ loka eller ramlösa och spär ut saften med, då blire som cider nästan.........

Och för att vi ska ha något att verkligen sätta tänderna i så har vi köpt baguetter att smöra på och ha till denna enkla måltid!! =O)

Jag har varit och köpt ett nytt spel också ifall andan faller på och man vill spela något i den vägen. Jag köpte RETRO-spelet. Det är nog typ TP fast detta är med frågor från 50 - 60 - 70 - 80 och 90-talet.

Kan bli lite nostalgi därå.......det blir säkert skojigt.... Jag hade tänkt parkera mina vänner ute men det verkar mulna på så vi får väl i värsta fall sitta i köket och smaska och "kockla" vin.........jag har inte brytt mej om att städa idag så ni får tare som jag hare.......nämligen lite tussar av dammande råttor som springer omkring lite i varje hörn.

Elvis har ockuperat soffan i teve-rummet så där kan vi inte vara.......bäst att han få ha någonstans att vara där han känner sig lugn och där han kan titta ut genom fönstret som han brukar.....ibland tittar han på teven också, har inte fått kläm på vad han gillar för program riktigt, mer än när det är djur med förstås....

men hörrninini... nu ska jag nog vila en stund så jag kan ta emot friendsen närom kommer....

Ha en godislördag och sköt om er därute........

carpe diem men göre lugnt..........

ps! snart släpper dom Lundells nya bok......"vädermannen"....... =O) 

Första maj.......välkommen?!

Jaha så var det redan första maj.... vet inte om jag välkomnar den så där överdrivet mycket. Jag hade hellre välkomnat 1:a Juli eller 1:a Augusti....tycker det är helt underbart att man slipper pracka på sig en massa kläder i onödan iaf.
Nu behöver man bara en tunnare jacka eller tröja på sig på morgonen när man traskar till jobbet. På tal om jobb förresten!
Nu har min sambo bytt jobb (eller ska byta) också. Han börjar inte än men trevligt att byta efter sexton år på samma ställe dårå....

Jag vet inte om det har hänt så mycket annat här hemma som kan vara av intresse för er läsare (om det nu finns några kvar som läser min blogg efter ett såååååååååå långt uppehåll,ni kanske har tröttnat totalt??!!)

Det är mycket folk på jobbet och de händer verkligen något hela jäkla tiden. Och gör det inte det så finns det dom som hittar på grejor som ska göras så man blir nästan lite galen ibland faktiskt. Man KAN inte hinna med hur mycket som helst har jag kommit på, men den frasen uppskattas inte av vissa, så jag får väl formulera om den på något vis så att  den kan förstås av alla .... =O/

Jag hoppas att ni mår bra allihopa...Sara-vännen!! NÄR ska vi ta den där fikan???!! öh hehe...
Man kanske skulle öppna ett café eller litet fik så man fick träffas och fika på arbetstid? vad säger du om det sara? Vi som kan göra så goda smörgåsar och tårtor och sånt....vi kan nog konkurrera ut vår gamla arbetsplats tror du inte det? Kattis du kan ju med sånt....!!
Och min nya arbetspolare kan visst göra goda tårtor hon med har jag hört av kunderna.....så det så....
Är nog något att tänka på =O)

Jag har inte så mycket planerat i helgen förutom att jag ska göra laxpate åt en granne lite längre bort. Dom tycker inte att den smakar likadant på hemköp längre så dom fråga om jag ville göra det åt dom och det är inte så himla komplicerat så ...why not tänkte jag !

Nu från det till något helt annat.........det som man alltid brukar prata om nämligen VÄDRET!
Varför ska det regna när man är ledig? Det ska regna idag iaf. vad jag har förstått. Och jag som tänkte hänga ut lite tvätt...Nu har ju den säsongen börjat så att man kan hänga ut sin tvätt och när man tar in den igen så doftar det ju helt underbart.....tänk vad lite vind och uteluft kan göra!

Nu ska jag försöka gå ut och räfsa lite gräs tänkte jag, min son var så snäll och klippte gräset igår, så jag slapp det när jag kom hem efter jobbet. Men så långt som till att räfsa upp det kunde han inte sträcka sig till....Men jag klandrar honom inte, eftersom han har varit hemma med magsjuka "halvlight" så var det ju snällt av han ändå...inte så kul att arbeta och få springa in på "skithuset" och sätta sig stup i kvarten. Nä så TACK snälla "marre" för din insats....

Men det är väl bäst att jag går ut innan regnet öser ner.........

Ha en trevlig första maj....
 
och Carpe diem men gör det luuuuuuuuugnt........

kram och puss

RSS 2.0