jobb

har jobbat idag till sex......

orkar inte mer...

kram pyyret

fredag äntligen..

Men varför säger jag så? Jag ska ju jobba hela helgen, imorgon 12-18,15 söndag 9,30-18,15 och som om inte det skulle vara nog så har jag ju den världsberömda SJU TILL SJU-DAGEN på måndag IGEN!!

Stackars mej på måndag kväll när jag ligger utschasad i soffan och tycker synd om mej själv för att jag inte har semester förrän om två veckor. Ska bara tala om att det blir bastu och låååång dusch på måndag-kväll efter jobbet....sen mår man sååå goodis så det är inte sant...särskilt när jag är ledig på tisdagen, och då ska jag gå och klippa mej ÄNTELIGEN säger jag bara, börjar känna mej långhårig som bara den. Och snälla goa rara SUSS ska göra slingor på mej har hon lovat efter att jag har mutat henne med både cider och gottefika....kanske till och med bjuder dej på mat hehehe !!
Det var väldigt snällt av dej iaf. att du offrar en halv dag på att göra slingor på mig, får se om jag inte kan bli liiiiite finare än va jag är nu... *ler*.

Jag litar på dig suss...bara så du vet det, men jag tror du får ta cidern EFTER att du har gjort mina slingor =o)

Idag har jag jobbat och slitit som en liten myra. Började vid ett och var färdig vid halv-åtta typ, men Hilda var ju så snäll och stannade (eftersom jag protesterade över att jag skulle vara själv från klockan fem till sju en fredagkväll) så frågade lasse om hilda inte kunde stanna och det gjorde hon...TACK HILDA!

Det var myyyycket folk idag, lönevecka säger jag bara! ujujuj...
Äter inte folk mer än den veckan dom har fått lön eller? Det verkar inte så iaf. Dom handlar som om dom aldrig hade sett mat förut.
men men..så är det väl i dagens samhälle tydligen.

Nu ska jag iaf. ut och lufta fesoset lite... tar väl med mig Elvis the Pelvis på promenaden... han behöver verkligen lufta sitt fesos...hehe

Ha det gott alla glada så hörs vi imorgon..

puss och kram pyyretimage51 ps! hörrdu suss jag hoppas att jag inte ser ut så här efter din slingsession....*asg* 
kram pårej...

Rea rea rea...

Ni kan inte gissa vad jag har gjort idag förutom att jobba? JO, jag har varit och shoppat lite på rean med suss och hennes mamma (soliga solveig)...alltid lika soligt glada bägge två...hehe! Tack för en trevlig eftermiddag båda två..och Solveig ska ha tack för den GODA fikan... ja, för vi fikade ju naturligtvis också...

Nå vad köpte jag dådåva? jo SKOR image50dessa underbara eccoskor....samma modell som dessa typ fast jag köpte ju då naturligtvis GRÖNA !! =o)
Har som sagt min lilla gröna period just nu, och jag lyckades få med mej suss på ett par gröna ecco samma modell och sen hitta hon en grönrutig skjorta och en vit v-ringad tröja med grön kant runt...supersnyggt vare.. GO GREEN SUSS go green... !

Sen hittade jag ett linne och  ett typ pikélinne i svart.... sen hitta jag inge mer idag dårå... Jo jag fyndade förresten på jobbet också...Köpte två Hellström-skivor och en Jakob Hellman och trore eller ej jag köpte även en med klassisk musik på....ja jag vet jag är jätteknasig!

Annars har jag som sagt var jobbat idag till klockan ett. Har gjort massa sallader idag, det blev västkustsallad, räksallad, lök & tomatsallad, skagenröra, mimosasallad, potatissallad med rödlök i och tonfisksallad och gurksallad. Tror inte att det var mer sallader däremot gjorde jag en kycklingröra också till våra ciabattabröd,yammi yammi...gott äre!

Jag kom på idag också att jag inte har startat min receptkategori, kanske får börja med den snart så ni har något gott att laga och baka =)

Nu ska jag faktiskt inte skriva mer idag heller, för nu ska jag njuta av mina skivor som jag inte har hunnit lyssna på än dårå!

Ha det gott alla goa läsare.... vi ses imörrn...!!
kram/pyyret

it´s soon the final countdown...

Snart börjar nedräkningen till semestern . Cirkus två och en halv vecka kvar har jag innan man har det där riktiga leendet på läpparna och kan gå ut och njuta av den första dagen på semestern. image49   Hur underbart ska det inte bli? Det kommer att kännas som man föds på nytt hehe!

Och denna sommaren ska jag verkligen njuta av all musik som jag inte har hunnit lyssna på tillräckligt mycket i år. Jag behöver kanske inte nämna vilka artister det blir,men säkert blire LUNDELL naturligtvis och Winnerbäck och Lisa Ekdahl får inte glömma Hellström också. Några nya favvisar är Lasse Lindh och Tiger Lou...

ursäkta mig men jag orkar inte skriva mer idag... det kom något ledsamt emellan..

ha det gott /pyyret

tillbaka till framtiden....

Önskar man kunde förflytta sig,som i filmen tillbaka till framtiden. Finns vissa saker jag skulle vilja ändra på, men tyvärr så går det ju inte till på det viset. Min sju till sjudag är över och det känns som en befrielse. Nu har jag ledigt imorgon sen jobbar jag varje dag till nästa tisdag. JA ni hör ju själva! Jag behöver inte kommentera det mer eller hur?

image48  tänker bara på min semester nu och hur härligt det skulle vara att lämna såna här spår i sanden....bara ströva fritt och njuta av solen och friheten. Älskar friheten.... Älskar faktiskt livet om jag får leva det på mitt sätt, det kanske ni inte trodde efter allt hormonsnack jag har haft här och dessa depp-inlägg som har kommit  allt oftare. Men livet är härligt och det är som lundell säger "gott att leva trots allt".
Nu är det bara tre veckor kvar innan min fyyyyrha-veckors semester börjar. Och jag har som så många andra planerat in allt som ska hända och ske just DEN HÄR semestern. Och som vanligt kommer inte hälften av allt att vara gjort när den är slut, så äre varje år tyvärr. Men man försöker så gott man kan. Och mer kan man inte göra ju.

Nu är det så dags för mig att skrubba mej ren i duschen från all grill-lukt och korvstank och lök och gud vet allt va man doftar när man kommer hem efter en heldag på jobbet. Tänker inte krypa ner med lukten i sängen iaf.
Så nu ska rot-borsten fram och matoset väck.

Ha det godis alla trevliga läsar vi syns kanske här igen?!!

och tack för alla trevliga kommentarer... alltid lika roligt att höra vad ni tycker och tänker även om ni har semester hehe....

krampuss/ pyyret

midsommar vart tog du vägen?

image46Så här hade jag tänkt att jag skulle sett ut efter midsommarfirandet, eftersom jag nu för en gång skull hade varit på systemet och köpt en massa cider och öl. Ja,ja okej jag köpte lite vin också!

Visst det blev lite pepino cactus hos jenny och en carlsberg och ett glas vitt....sen var den kvällen färdig hehe! Midsommarafton blev väldigt trevlig hos Jussis syster i gislaved, lugn och stillsam men vi hade det trevligt ändå!! MYCKET god mat, det vart nypotatis och sill förstås, men även god grönsallad, grillad älgstek, supergod kladdkaka med jordgubbar och glass och vispad grädde och kaffe. yammi yammi yammi....

Vi hoppade över spriten på midsommarafton ... kanske att vi tog varsin öl jag och gubben kommer inte ihåg så noga hehe..men mer blev det inte det kan jag nästan lova. Igår åt jag och syster Anneli och Jenny sill och ägg-smörgås och till det blev det både öl och cider och innan dess hade vi intagit både kaffe och Jordgubbsvin på Annelis balkong. Trevligt och godis....

Fika har det inte blivit sååååååå mycket av i helgen faktiskt, vi fikade i onsdags på bernts och sen igår på annelis balkong annars hare varit lugnt på den fronten med.
Men jag håller med dej tina att xider pine(vare lemon oxå) vart hiiiiiiiiimla gooodis! slurp så var den slut =o/

Jaha tänker en del gör hon inget annat än dricker cider och öl eller??? JO för tänk att jag gör det....tror jag! *ler*
man vill ju inte se ut som den här damen efter en helg med mycket dryck och för lite mat, för hon kan inte ha ätit eftersom hon inte har fyllt ut alla rynkorna =o) men som det så sant står under bilden .... they all look better at closing time...och visst är det sant?!! det gäller ju både fruntimmer och karlar...eller hur ? håller ni inte med mej hihihi....
så här såg hon ut iaf.   image47Liiiiiite mer kläder skulle jag nog föredra om man hade kvar på sig efter en kväll ute med gänget och jag har väl vuxit ifrån det där med att supa sig redlös för att sen ragga på allt som rör sig, så jag har faktiskt alla kläder kvar på mig när jag kommer hem. Om dom mot all förmodan inte skulle ha gått sönder eller blivit brända av något "fyllo" som inte vet var han har alla sina händer någonstans och absolut inte har reda på om det är hans/hennes eller någon annans cigarett som ryker alldeles bredvid en hela tiden...

Nåväl, idag har jag som sagt var städat så gott som hela förmiddagen. Tog en lite ordentligare städning här i vårt datarum så det tog ett tag innan jag var färdig. Sen blev det mathandling på jobbet och sen hem och laga lasagnen och äta och vila lite...har tvättat fyra maskiner tvätt idag me.... undrar verkligen om jag inte har lyckats få smutstvätten att föröka sig av sig självt..... annars är det nog någon annan som har tillgång till mitt tvättnedkast till källaren för när jag tycker att jag har tvättat upp så gott som allt som finns nere i tvättstugan, och kommer ner och ska duscha eller basta så har det blivit fullt i alla mina sorteringskassar igen!! hur går det till egentligen ?? jag har aldrig lyckats fundera ut en sund förklaring till det om det nu inte är så att man får skylla allt på sina tonåringar till barn? Får man göra det?!

Igår var jag ute och vidgade mina vyer igen på Kvantum i Gislaved, eftersom TRO DET ELLER EJ! VI HADE STÄNGT PÅ JOBBET!! Och "söstra mi" skulle handla och jag behövde bröd så visst hakade jag på den turen även om det innebar att vi var tvugna att cykla dit, men det tar inte långt stund alls och den motionen kunde jag mycket väl behöva...skulle det vara riktigt bra så skulle man (läs jag) behöva den rundan tre gånger om dagen....

kilona rasar inte av mej precis, nej snarare tvärtom! Jag måste ha svalt någon typ av magnet som drar till sig choklad godis och god mat med mycket grädde.... för just sån mat bara FLYGER in  i munnen på mej utan att jag märker det ! JA så måste det vara.... då har jag löst det problemet.... gäller bara att hitta något som kan avmagnetisera mig....
JA SUSS, jag vet vilken slags motion du tänker på som kan avmagnetisera godisbegäret, och visst jag håller med dej men han som jag delar morgontidningen med är inte hemma så ofta att jag kan ta till det knepet när jag känner mig sötsugen....hehe! Får föröka med nyttiga nötter i stället....(misstolka nu inte ordet nötter =o)   ) jag menar helt vanliga nötter som hasselnötter cashewnötter och dylikt ingenting annat.....!

Nu är det ju så himla tråkigt då att jag börjar jobba igen imorgon och har min berömda sju till sju dag...eeeehhh måndagar borde förbjudas som arbetsdag oxå....och vissa har ju lagt till sig med semester redan så gliringarna kommer väl att hagla över mig under dom kommande veckorna, men vänta du suss jag ger igen när du börjar jobba och jag BÖRJAR min semester....säger bara "den som spar han har" LEEEEDIGT !! hahahahaha.....
så det så....

nu ska jag ut och ge min jämthund tretton liter vatten och en skopa mat... varmt äre....stackarn tur att han har fällt så gott som hela vinterpälsen....

yyyuuuiiiiii.............oki jerry mat är på väg...

men alla läsare var inte oroliga...ju närmare semestern jag kommer desto mer kommer jag att skriva här....so watch out........man vet aldrig vad som kommer på tal ...

stora städkramar och såpapussar på er.../ pyyret

dinnertime

nu är det middagsdags för mej så jag kommer inte att skriva så mycket här nu...FÖRHOPPNINGSVIS skriver jag lite senare i eftermiddag eller ikväll.....

har städat hela förmiddagen så nu ska jag unna mig lite lasagne och gott bröd...

vi hörs här senare...

kramisar och mycket godis /pyyretimage45

tar mig nog en liten middagslur också för visst ser det härligt ut....??!!

skynda skynda...

yammi yammi cider ikväll blev det lite sånt här ... nästan...pepino cactus, öl och vin...


SÅ !!

vi hörs här imorgon

=o)

kramopuss/pyyret

ännu en dag avverkad nästan

var som sagt var i värnamo idag med jenny, hon hade tid hos lilla doktorn först, sen åkte vi till willys. KUL att få träffa min "gamle" chef igen, det var ett tag sen sist. Men han såg ut som vanligt inga ålderstecken där inte. Brun och fin efter att ha varit och hälsat på sin son som har bar/restaurang på mallis.

Kul att se dig igen Janne, synd att du inte stannade hos oss!!

Nåväl, på willys köpte jag en elektrisk potatisskalare till mej och en till kidsens farmor. Lite annat smått och gott hittade jag också, tex. Ahlgrens bilar fast med en färg i varje påse...hehe...hur nice som helst...en röd en vit och en grön, naturligtvis köpte jag en av varje. Och billig potatis hade dom det var nästan så att dom delade ut dom gratis....kostade inte mer än 18 ÖRE/ kilo....jag köpte drygt fyra kilo för 76 öre...ujujuj...

sen var vi en liiiiiiten svängis på smålänningen och där hittade jag en tröja och gooooodis och sist men inte minst ......FIKA-BRÖD!!

Det du suss.....trodde du inte om mig va, att jag sysslade med sånt =o)

Sen bar det av hemåt, och väl hemma blev det till att  laga mat eftersom jag hade vårat kylskåp på släp efter bilen så kunde ju ingen annan laga något. Det blev en riktig gourmetmiddag bestående av pasta och såna där va heter de.....?!! (säger bara scan)
Sen var det  då dags för att ställa iordning kaffebryggaren och starta upp den, för siwan skulle komma och ta en fika dådåva...och innan hon var färdig så hann Jenny komma o ta en kopp också väldi väldi trevlig var de jaaaaa!!

Efter fika-paus på cirka 2 1/2 timme startade jag upp gräsklipparen i stället för att få ner "ängsgräset" vi har odlat hela månaden. Men tro det eller ej, jag har något otalt med allt vad gräsklippare heter, för om ni inte visste det innan så pajade vår multiklipp för typ fyra veckor sen, och nu när jag nästan hade klippt färdigt och flyttat lite "möblemang" som stod i vägen så skulle jag klippa den lilla plätten som vart kvar....VA HÄNDER DÅ? JO den klipper inte!! Kände mej ganska hjälplös då, och tänkte att jaha pyy, det enda du kan klara av och som troligtvis inte skulle gå sönder är välan en gräsklippare som man sköter helt manuellt....alltså en handgräsklippare och OM den nu skulle gå sönder den också (har inte köpt någon än) så får det väl blir en nagelsax eller nåt sånt typ...

Nu ska jag bara meddela att när min kära "gubbe" kom hem och vi hade ätit kvällsmat, så gick han ut startade gräsklipparen och kikade lite under den,,,,startade den igen OCH DEN KLIPPER DET FANSKAPET !! Blir man inte crazy då så blir man det ta mej tusan aldrig....sånt är så fruktansvärt irriterande. säger bara gggggrrrrrrrrrrr.........

Idag har mina små dogs varit hur gulliga och keliga som helst...Elvis har legat i min famn och sovit som en baby...helt underbart söööt vart han...hehe...och Ari också hon har riktiga sockersöta ögon som bara tittar på en och man smälter som en isbit i sommarvärmen....tuttinuttigt är det!

Imorgon börjar verkligheten igen, klockan elva stämplar jag in på samarinavdelningen som snart får heta prozackvarteret. Och om ett halvår eller så kan vi öppna ett rehab för drogmissbrukare och dom största "kunderna" där kommer att vara dom anställda. Det är inte spagetti vi serverar som snabbmat längre utan det är våra nerver som har ramlat ner i köttfärssåsen...Alla kommer att känna sig HELT KOKTA,  Och alla kommer att få bedömning som på en tävling med hästhoppning.... minst 8 fel för totalvägran och fyra fel för rivning av inredningen.... Sen kan dom stå där med lång näsa och sakna korna när dom har lämnat båset. Dom kommer bara att undra varför det gick snett och vad det är dom inte har gjort som är rätt och varför vi inte klarar av allt som sägs ska kunna vara färdigt på fem minuter....Men svaret vet alla andra utom dom. Men tyvärr har vi ju tystnadsplikt så jag kan inte säga mer än vad jag redan har försökt förklara med mina egna ord.

Snart heter butiken helkört.....

ove och ut.....(over and out in english)

gräs mellan tårna-kramar / pyyret

shopppppppa me jenny

idag blir det värnamo och en liiiiiten shoppingtur med jenny....ska bli trevligt...

vi hörs här i eftermiddag eller ikväll...

kram pyyret

till tina...

har du slutat läsa mina inlägg eller haru bara tröttnat på att kommentera dom *hihihi*....

har köpt mina cider nu ju och allt..göttigt vare..både strawberry desire och wasabi lemon...mumma

ha det godis och hälsa danne och nemo...

kram/pyyret

okej...

tåååårtan vart ganska okej så den kommer väl in här så småningom i min recept-kategori...

ha det godis alla hungriga och mätta vänner...

från en som har fyllt ut alla sina rynkor...

kram/pyyret

regn regn regn...

Igår var det dags för studenterna att ha sin bal. Det var mulet hela eftermiddagen och vid fem när dom skulle gå sin parad upp till hotellet så vart det nog så att hälften av dom fick gå i regn och blåst. Inte trevligt alls, tyckte mycket synd om dom som kom bland dom sista för regnet bara öööööööste ner.
Fick i alla fall se dom jag ville se, och det var ju "gubbens" systerson Glen och Emelies pojkvän Emil. Dom var sååå fina bägge två. Lika glada var dom också, dom är ena riktiga solstrålar dom två....

Vackra klänningar var det gott om men det var en och annan som inte föll mig i smaken direkt. En tjej hade sin sittandes så löst att ena bröstet höll på att ramla ut och det kan inte ha varit så nice. Det hjälpte ju inte att hon gick och drog upp klänningen hela tiden heller eftersom halternecken säkert hade lossnat i nacken på henne....

Nåväl, dom flesta var jäääättefina i sina kläder, inget snack om saken....

Och SARA.....guuuud va kul det var att se dej igen!! och va fiiiiiiiin du va! Du såg ju ut som solen själv, utan glasögon och supersnygga kläder och det riktigt strålade student om dig...hehe...riktigt roligt att se dig så glad och pigg och ja en solstråle helt enkelt....
Ser fram emot att få jobba med dej...verkligen...då blir det full volym me winnerbäck och hellström på morgonen...japp!! ;o)

Idag har det väl inte hänt något speciellt. Har skurat vår soptunna ren från en massa skit, sen har vi (jag och syster anneli) varit och våldgästat Jenny . Vi tvingade henne att bjuda oss på kaffe.....så där satt vi en stund på hennes balkong och drack kaffe och snackade skit som vanligt.

Vart ute på nätet innan o kollade in en sida med posters på....har lagt den som länk här på min sida. Där finns verkligen precis allt...hittade massor av roliga skyltar men som jag inte kan lägga in här för jag har inte program för det. Men på en stod det så här (och den passar verkligen in på mig *fniss*)

"I AM NOBODY. NOBODY IS PERFECT. THEREFORE I AM PERFECT .

Visst stämmer det på mig =) *hihi*

en annan lite "snuskigare" variant av skylt löd så här:

" I´M ON PROZAC,ROGAINE AND VIAGRA
  I´M HAPPY, HAIRY AND HORNY"

Ja ja ni får gå in på sidan själva och kolla höll på att garva mej själv av stolen...

Har lagat middag idag också faktiskt hehe. Det blev nypotatis och kall skinka, sen har jag även lagt ihop en smörgåstårta, en ny variant som jag inte har provat innan. Fick ett recept av en kund, och då vill man ju prova hur den smakar. Är ju alltid roligt med nya recept och särskilt då om dom är smidiga och lätta och inte tar hela dagen att åstadkomma. Och precis så var det här receptet. Blir den god så lägger jag ut receptet här på min blogg...ska fixa en kategori med bara recept tänkte jag ... vad tror ni om det vänner??!!

nu ska jag gå och ge den stoooora hårbollen käk och släppa ut honom lite i utegården....

ha det så bra vi hörs fortare än vad ni tror....

En varm sand-strand hade inte varit fel.... älskar att ha sand emellan....??
puss o kram på er / pyyret

zzzzzzzzzz....

nya inlägg är på inkommande jag lovar....
har varit lite seg de senaste dagarna bara..zzzzzzzzzzovit gott men alldeles för länge!

just nu ska jag iväg o handla och sen är det pelletshämtning på gång....

vi hörs här senare..

kram /pyyret

Dessa hormoner "will kill me"...

Ja jag säger då det, hormoner hit och hormoner dit... ska man räkna in dom i sin vänkrets så har jag aldrig haft så många vänner som jag har nu.... =)
Jag behöver definitivt inte känna mej ensam, den saken är klar. Ändå sitter man och gråter så knäna blir precis skrynkliga för att tårarna rinner ner på dom och man orkar inte torka...VARFÖR gråter man då? Ja den frågan skulle jag gärna vilja ha svar på också! För jag har inte den minsta susning, och kanske man inte vill veta det heller, eller vill man det?
En sak som spelar stor roll i mina humörsvängningar är typ förutom dom vanliga "rubbningar" man har att den tiden närmar sig då mina föräldrar gick bort.
Det kommer alltid att kännas lika tungt tror jag vid den här tiden, det var inte förrän i augusti och september iofs. men det kommer smygande utan att man märker det.
Det är väl så det ska vara tror jag när det händer som det hände med dom, man kan nog aldrig bearbeta det helt färdigt.

Dom känslorna kommer på kvällar och nätter och när man är ensam ... så är det bara och det kommer alla att få märka en gång i livet, det händer bara vid olika tidpunkter.

Men hormoner kan te sig i olika former dom också tror jag... man kan tappa minnet totalt och sen får man bara fnatt och flummar runt och skrattar och fnissar åt allt som händer runt omkring trots att det inte är alls kul för dom människor som försöker hålla sig på avstånd från dig för du verkar helt genomkokt,men dom måste ju tyvärr arbeta med dig åtminstone försöka....hehe

så kan det vara när man kommer upp i åldern och det spökar både med döda släktingar och vänner och levande hormoner

Idag har jag iaf. skickat sms och grattat min syster som fyller år...GRATTIS ANNELI!!...

sen har vi handlat lite och jag har grillat älgkalvstek med klyftpotatis och bearnaissås och nybakade frallor...godis godis...

annars allt som vanligt förutom hormonvännerna som kutar runt och bara skriker och gör ont och ibland bara flinar dom upp sig och säger att HON ÄR JU INTE KLOK JU....

Nu ska jag duscha och sen nanna kudden...

gonatt då bloggen... vi se imörrn....
kram kram pååååååå er!

sjung om studentens lyckliga dar...

image43Ja...jag tar INTE studenten, det var några år sen man gjorde det och det ska gudarna veta att ingen är lyckligare än jag att det är avklarat. Och dessutom är jag glad över att det inte var så upptrissat med allt runt omkring.  Nej jag skulle INTE vilja vara student  idag... men det är säkert roligt på sitt vis, jag bara önskar och hoppas att ALLA har RÅD att förverkliga allt som förväntas av dom.. jag tycker synd om ensamstående mammor eller pappor som ska punga ut med flera tusentals kronor för att "alla andra" gör så. Vet inte hur dom löser det men det måste kännas ganska tungt.....

Själv har jag bara ett problem med den här studenten, och det är vad man ska KÖPA för något till en kille som tar studenten?
Ska man ge dom typ glas och husgeråd som man kan göra till vilken tjej som helst, eller va ska dom ha eller rättare sagt vad önskar dom sig? Pengar?
Vi har två grabbar som vi ska uppvakta på studenten i år och  det ÄR inte lätt alltså...Är det någon som har några förslag på va man kan ge bort?

I värsta fall får det bli pengar helt enkelt. Blommor blir det naturligtvis och något att hänga runt halsen...image44  champagne får dom kanske nog av ändå så det tror jag inte att vi ska köpa heller... nåväl får väl se var det blir för något !


Annars idag har jag jobbat lite extra, från klockan sju till ett. Det var helt okej och inte särskilt svårt när dom mutade mej med en ledig dag på fredag, synd bara att jag tackade ja till att jobba på lördag. Tänkte inte på att det var balen på lördag så nu får jag varken se hur Emil eller Glen ser ut i sina fina "outfits" ..... får se till att det finns någon på plats som kan ta några foton.
 
Fick semesterschemat igår oxå....men jag känner inte för att ta upp det  i det här inlägget, jag får avreagera mig i ett annat inlägg känner jag, för det var verkligen inte något att hänga i julgranen må jag säga. Tror inte ens att chefen har kollat igenom det över huvud taget. Men som sagt var så tar vi det  en annan gång
nu ska jag iväg och handla lite ..

kram kram/pyyret

try again..

okej, försöker blogga färdigt härå för dagen... har suttit ute lite grand idag med, men då fick det faktiskt bli i skuggan,förutom benen som fick hänga ut och försöka få lite färg. Varför skare va så svårt att få dom bruna?!! Ja ni som är blondiner och har samma pigment som jag vet vad jag talar om. Annars har jag fått en ganska hyfsad färg nu tycker jag själv...

Har varit liiiite aktiv idag på morgonen, först var jag och syster ute med hårbollarna, sen tog vi cyklarna och cyklade en runda som vi kallar för "stjärnehultarundan" , det är vägen förbi där vi bodde när vi var små. Flyttade därifrån typ -78-80 nåt sånt tror jag. Man saknar verkligen det stället...särskilt på somrarna.....mmmmmmm hade varit underbart att få bo där igen...men men dä lär väl bli en dröm som INTE blir sann tyvärr !

Annars hare inte hänt något speciellt idag... har bara tagit det lugnt och tjötat lite med suss i luren, jag har iofs. bakat idag .... ja jag vet att jag är galen som bakar en sån här dag, men det var en färdig blandning som man bara tillsätter vatten i och sen skjuts in i ugnen så tar det typ 40 minuter innan den är klar.........
garnerade den med vaniljvisp mango och banan...

godis godis...

har känt av lite av dom berömda hormonerna idag oxå...inte bra... men man kan väl få tycka synd om sig själv någon gång då och då eller??!!

ibland är man ju ensam i hela världen...så är det bara och det är ingen annan som har det som en själv...!!
Vet inte om detta syndrom dök upp för att jag kom på att jag ska gå och jobba imorgon =o/
Det kan vara på det viset, det är som vanligt när jag kommer dit imorgon det vet jag ju, så jag tar ett djupt andetag innan jag går in genom dörren och sätter igång me stretandet igen...
usch vill inte tänka påre ens en gång...
hokus pokus ge mej en krokus... vill glömma det där
som är min arbetsatmosfär....
säger hellre simsalabim
och tränar magen i trim...
kan göra allting annat än att gå dit...
kan måla garaget i färgerna brun och vit...
 vad som helst bara jag kunde slippa
att gå där och känna att jag måste vara allas "klippa"......
det tar all min energi
att se allt som går förbi..
ingen annan märker vad som händer
det är bara jag och du som ser vart det vänder....
alla tappar sugen och gnäller och gnyr....
tror jag tittar mot himlen och mot solen flyr...
fäller en tår i min sista stund i frihet,kom ge mej styrka jag behöver den nu
ingen stund har varit som denna ingen vän har varit som du...
men vännen är långt borta finns inte här mer
jag har dej bara i tanken kan se när du mot mej ler
ska jag bedöva min smärta med tårar som rinner ner för kinden
varför flyr jag mot solen och rätt in i vinden...
finns ingen tröst när jag som mest behöver
ta tag i mitt liv och rycka upp mig
måste kunna glömma och komma över
det som hänt har hänt
ska inte titta bakåt, men det finaste finns bakom dörren på glänt
i det förflutna långt långt borta kommer alltid att minnas
kommer aldrig att dö kommer alltid att finnas

gonatt och glöm mej inte...kram

här är det hett...

Idag har det varit hett må jag säga, tror hela sverige har fått med av solen idag. MEN jag ska inte klaga eftersom jag älskar solen...yammi yammi. Det gör våra hundar också,dom gillar att ligga i solen och flumma runt, hur dom nu kan tycka att det är skönt eftersom de är totalt svarta i pälsen, det måste bli himla varmt tror jag, men så är dom ju lika lustiga som resten av familjen *S*

oj nu kommer mina kaffegäster bäst att servera dom lite fika..

shop shop song..

Igår hade vi kunnat sjunga the shop shoping song hehe.. Var som sagt var i ullared image42    med syster Anneli och polarn Jenny. Det var lagom med folk inte trångt och inga köer, men jag tycker nästan alltid att det flyter på ganska bra vilken dag man än kommer dit. Det är i stort sett NÄSTAN bara på morgonen om man kommer dit när dom precis ska öppna som det är kö in. Det är sjukt billigt där tycker jag, man kan och man SKA nog ha en hel dag på sig för att hinna med allt och för att man ska kunna ta det lugnt. Tyckte vi klara av det galant igår då. Ingen som stressade eller så, men vi hann inte med allt eftersom vi inte var iväg så tidigt, inte för att det gjorde mej något, jag hann få med av allt jag skulle ha med mej hem (tror jag *ler*)  TACK SÅ MYCKET JENNY FÖR ATT DU KÖRDE OSS DIT!!! Det var jättetrevligt och roligt, det måste vi göra fler gånger om du står ut med oss någon mer gång =o)

SÅ vad shoppade jag då?!! Jo, till mig själv fick jag ihop 
4 t-shirts,
5 linnen,
1 par shorts,
en typ kavaj och en
 tunnare regnjacka,
till min Emelie köpte jag
en kjol och en t-shirt
sen snodde hon ett linne för mig direkt...2 av mina linnen var då halterneck om det är någon som är intresserad...hihi.
.Sen till guuuubben köpte jag
 2 badshorts,
 3 linnen
och till Markus blev det
 2 badshorts
och 3 t-shirts,
sen vart det b
röd,
spislock,
en frisbee till hundarna
 och en frisbee till oss,
ben till vovvisarna,
 vattenballonger (360 st)
 en parfym (paris hiltons "just me")
dvd-skivor till brännaren
och kex med choklad emellan,
lite dricka (festis)
jordnötter,
sen tror jag inte att det var mer !! som om inte det skulle vara nog tyckte ni va?
och summa sumarum blev ca.1400 kronor för alltihopa....!!
Kan det bli billigare?
Vi gick inte så mycket bland prylarna denna gången annars hade jag nog köpt en del nytt till köket tror jag, brukar alltid bli någe dit också även om man inte behöver det , så köper jag ändå och byter ut det gamla mot något nytt, det är billigare där också så man tycker man har råd att byta någon gång emellanåt.

Det var varmt och soligt hela dagen igår också. Jag har nog aldrig i hela mitt liv lyckats pricka in någon semestervecka som jag har gjort i år. Det brukar inte vara så fint väder en hel vecka när man bara har tagit ut en åt gången så här som jag har gjort nu, en liten försmak av vad som komma skall hoppas jag ju att det är då. Eftersom min semester (den "riktiga") börjar vecka 29 och slutar vecka 32...det brukar alltid vara någon vecka då som man har tur att få se solen hela veckan, men lite åska och regn skadar inte ibland. Det blir lite för "tropiskt" klimat annars...fast jag älskar ju värmen och solen... skulle kunna ligga vid havet eller vid en sjö en vecka och bara lapa sol hela tiden...mmmmmums va gott!

Idag har jag tvättat och hängt ut på tork, sen har jag varit hos grannen och fikat,sen var jag och syster yster Anneli på ICA och handlade billigt kaffe...(ni ser jag tar mej va?!!)
MEN sen åkte vi till jobbet och handlade resten.

Ikväll ska vi grilla, jag har tagit upp kött ur frysen, det blir det här:

Älgkalv-revben
Älgkalv-stek och
Älgkalv-file

till det ska jag göra en egen potatissallad som består av
1 burk färdigt potatissallad (jag köper den vi gör själva)
sen blandar jag i typ 1/2 färsk gurka
1 burk majs
och lite purjolök
sen kryddas den med pepparmix man kan blanda i lite extra dill i om man vill också...det blir mucho gotto...

Bröd blir det också förstås, baguetter passar väl bäst till grillat tycker jag. Och vad ska vi dricka till det?
Jo, jag köpte norrlandsguld 3,5% det får räcka för oss i kväll...eftersom jag missade systemet när vi var i gislaved i torsdags....ajajajaj...det gjorde ont när jag kom på det hemma...suck o stön!!

men nu ska jag ut i soooolen....
så ha det så goooodis ni kan...
och ni som inte har varit i ullared......ÅK DIT !! det är värt varenda krona...
vi hörs kanske imorgon igen
kram kram kram/pyyret

crying out loud.....

Snart är min semestervecka slut....fäller en tår eller två, nej förresten gråter hela floder!! Va trist att behöva gå tillbaka och jobba igen, fast jag får vara ganska nöjd med min vecka, har ju haft sol så gott som hela tiden. Det märks nog kanske förresten på min hud som sagt var...*ler* !! Eller va säger ni som sett mig (fniss).

Idag har jag och min syster cyklat till gislaved, först var vi på kvantum (ojojoj vilka framsteg jag gör!) där skulle vi hitta något till "kattis" i inflyttningspresent, men vi hittade inget skoj, men jag fick ju prata me min gamla jobbarkompis iaf. och det var ju trevligt, alltid lika trevligt när vi väl hinner tjöta lite, eller va säger du?! Vi MÅSTE ta en fika någon dag så att vi kan "prata ut" ordentligt ....jope....

Efter kvantum åkte vi i själva samhället och jag gick in på Azuro (tror det stavas så) och köpte supersnygga jeansshorts och ett linne till min son,,,iceman blev det i bägge fallen, inte tokigt alls faktiskt om jag får säga det själv!?

Sen bar det av till presentverksta´n där vi äntligen hittade en inflyttningspresent. Det blev en fin skål på fot med lime-godis i, tyckte den var fin... men så har jag ju en likadan själv också.

Då var det dags för att börja återresan, så vi mellanlandar hos katarina och får gooooooood fika där, och vi fick även hälsa på lilla "spiken" som är så söt så söt, men Kattis !! Jag tyckte han gått upp lite för mycket i vikt, men  jag vet ju hur lätt det är att ge dom lite extra,sen tror nog jag att "mormor" och "morfar" är lite medbrottslingar i det hela...eller har jag fel?? (ska kanske förklara att Spike är en hund för er som inte visste det)

Efter den goda fika bar det av till Europris, men först var jag tvungen att gå in på Lidl och säga hej till min andra gamla jobbarkompis Aida som satt i kassan idag, synd att du satt där vännen, hann vi ju inte prata så mycket =(

På Europris blev de inga storfynd direkt... två par sockar och läkerol hehehe...
Efter denna storhandling steg vi över vägen och gick in på Rusta, där blev det lite mer handlat. Köpte två flaskor sköljmedel, en väska, flugfångare, lite godis till Markus, jordnötter, en hopfällbar spade, trädgårdshandskar sen kommer jag inte ihåg något mer ..joooooo ett par flip-flop också förresten, sen var det nog inte något mer...

Både jag och min syster gick och plockade i flera grejor, men sa hela tiden att det har dom säkert billigare i Ullared hehehehe....så vi köpte inte så mycket varken hon eller jag.

Sen när vi kom hem så dumpa vi varorna hemma, tillbaks till rosa kiosken för att vräka i oss varsin hamburgare, sen cykla vi vidar till Hemköp faktiskt, trots att jag har sagt att jag ska undvika det så mycket som möjligt så var jag nästan tvungen att åka dit för att köpa lite pastasallad till "gubben" för det gör dom inte på något annat ställe som jag vet iaf. Det är svårt att inte handla på sitt eget jobb har jag märkt, men det blir nog fler besök till kvantum för där är det utan tvekan fint och snyggt ... priserna har jag inte hunnit kolla så mycket än då men det kommer det kommer....

Annars tror jag att jag ska försöka handla på lite olika ställen framöver med, det är både roligare och ibland billigare...!!!

När vi kom hem igen så va det bara att sätta på kaffehurran igen för vid fyra skulle en kompis komma och fika hemma hos mig då, och till oss hade jag köpt varsin vaniljmunk och sen hade jag bara ballerinakex till....men snälla syrran tog med sig sin "lattesugare" som hon kalla dom, det var dammsugare med lattesmak...Jenny kom också och tog en kopp och lite fika...trevligt att få träffa min kära vän Monica igen, det är alltid lika roligt att prata med dig...ursäkta om jag pilla lite för mycket på mobilen, men jag blev totalt bombad av mess från Eva Rönnlund... tror hon skickade MINST fyre fem historier...eller vare inte det Eva?! Och snuskiga varom me....*s*

Nu ska jag ta och känna om min kudde är redo för ett 41-årigt huvud.... med en 25-årings kropp...eller var det tvärtom?!!! =o)

Jag ska skriva en rapport om vår resa till Ullared imorgon, jag lovar.

Nu nanna sängen....zzzzzzov godizzz och dröm zzzzött ....kramizzzzar pyyret

imorgon bär det iväg till ...

ULLARED.... oja oja,,, shoppa igen... vilket slit och släp man har...

vi hörs imorgon eller senare ikväll...

kram/pyyret

obs obs obs...

Har solen gjort så att det har blivit "kommentar-torka" på min sida??!!

bara undrar...Har haft vissa som flitigt kommenterat min inlägg, men dom kanske inte är så intressanta längre =)

i vilket fall som helst....

haaaaaaaaaa det goooodis / pyyret

en extra lön...

image41 ja det är faktisk så att man kan nästan tro att det är en illusion precis som ringarna på bilden.... men jag har faktiskt NÄSTAN fått en halv lön extra... man tror inte det är sant... !! Jag talar naturligtvis om skattepengarna. Fick dom igår insatt på kontot...kan man säga annat än ....YAMMI YAMMI ?! =)

Så idag ska vi gå fram till vårt lilla samhälle och se vad som händer och sker därå. Ska bli spännande att se om det blir någon marknad eller inte, eftersom dom har satt ut olika i programmen... I det som kom med tidningen står det att det SKULLE vara marknad och i det "riktiga" programmet står det inge alls om någon marknad. Men det är i alla fall riktigt roligt om det är fint väder och mycket folk. Det kan vi behöva mer av i vår lilla "by" hehe....

Får se när suss har slagit upp sina klarblå och lyft fötterna ur bingen, hon skulle ringa mej när hon var något sånär redo... Syrran hänger med också, får se om min andra syster yster vill haka på me, hon har inte svarat på mina sms än så hon ligger nog i dvala än och drömmer vackra drömmar =)
Jag har som sagt var ledigt hela veckan om det är någon som har missat detta budskap på min blogg, så jag måste ju säga det vareviga dag *ler*..

Igår lapade jag verkligen sol alltså... eller ska man gå efter vilken färg jag har på min hud idag så snarare HALSADE jag hela himlen på solstrålar... och alla tycker så synd om mej och säger att jag har ont och att det svider, MEN jag lovar .... Jag HAR inte ont och det svider inte ett dyft !! Tro mej... jag vet inte hur jag är funtad riktigt för VERKLIGEN, jag är knallröd/brun och det skulle verkligen göra ont tycker jag med, men icke sa nicke....
inte jag inte och tur är väl det eftersom jag älskar att ligga i solen... men jag smörjer in mej ordentligt också, det är kanske där hemligheten ligger, fast jag känner många som smörjer in sig tio gånger mer än mig och får ändå ont av solbrännan...jag försökte ta ett foto på min bränna men de blev inge lyckat, så alex nästa gång fåru ta me dej kameran  igen hihi...!!

nu ska jag ta mej en kopp kaffe till och sen får jag väl invänta alla samtal som ska komma innan vi kan gå någonstans...
vi kanske syns på "stan" idag för några av er som läser är väl härifrån *=)

solskenskramar/pyyret

yes yes yes..

skulle bara tala om att soooooolen har kommit....

ut och lapa...solbadare   ladda batterierna...


                                                    kramisar/pyyret

flyyyr rakt in i solen...

image40 skulle gärna fly rakt in i solen, men den lyser (inte)med sin frånvaro...just nu äre molnigt men ganska varmt ändå. Jag som trodde jag hade valt den perfekta veckan att vara ledig på? Men solen kommer säkert tillbaka senare under dagen, det är ju i stort sett bara morgon än.

Idag har jag inte planerat något, förutom att jag kanske ska ta en tripp till värnamo med en jobbarkompis, vi tänkte hälsa på vår "gamle" chef på willys. Får se om han ringer och säger om det blir av eller inte. Annars kommer jag nog att lapa lite sol idag om den kommer fram som sagt var....har längtat efter att få ladda mina batterier till max igen ju. Har verkligen tappat sugen för allt vad arbete och social verksamhet heter.

Har hängt ut lite tvätt, och lagt i mer i maskinen, för har man två tonåringar så "mycke tvätt bliiiire"..
Igår kokade jag grytbitar av hjort som jag tänkte göra någe gott på till middag idag. Vet inte om jag ska ha ris till för en gångs skull, kan ju va gott de med om man gör en gryta av köttet eller hur?

Min hosta och halsont är detsamma i stort sett, så det har jag verkligen prickat in ordentligt, det är typiskt att vara sjuk när man är ledig och vill vara ute så mycket som möjligt, men jag har inte någon feber eller så, så jag kan gå ut om jag vill och om jag fortfarande är kapabel att stå på min gigantiska ben...låren på mej är ju som en tjurnacke...herregud säger jag bara... hur GÖR man för att få bort dom?

Ojojoj.... nu ser jag att en av mina hårbollar måste få sig en kissepaus ute...

vi ses här senare eller imorgon...
vänliga vänner värmer verkligen varandra....voff voff/ pyyret

sjukt ledig !!

Visst, jag ÄR sjukt ledig på alla sätt och vis. Är ju ledig en hel vecka och det är ju HELT SJUKT,men tyvärr är jag också på väg att få någon slags infulensa eller nåt tror jag, har hostat i en vecka nu och haft jätteont i halsen och idag på morgonen när jag vakna hade jag knappt ingen röst kvar...inte så skoj måste jag säga.

Men nu har jag "sjungt" upp mej (jag lovar ...ingen hörde mej =) ) så nu kan jag prata igen.
Idag har jag "bara" tvättat plockat upp gräshögar och fiiiikat...Jo förresten jag och markus har städat hos Jerry också, han fick en dusch på köpet(jerry alltså) han tyckte nog det var ganska skönt fast han inte ville erkänna det först... men nu när det är så varmt och han håller på att fälla sin vinterpäls typ så äre nog skönt att svalka av sig med en dusch...

Idag ska vi ha enkel middag, det blir nypotatis med skinka och gräslök...gooodis!
Jag ska väl ta och gå ut mer i trädgården idag me hade jag planerat, igår rensade jag i två av mina fyra rabatter, och sen klippte jag gräset dårå...och sist men inte minst så räfsade jag ihop allt och det blev inte så lite det ... tror det var 8-10 högar me gräs, men då har jag inte klippt på flera veckor eftersom vår multiklipp pajat. Så igår fick jag ta åkgräsklipparen och det gick fint det med. Klippte ner det ganska mycket, och vad får jag se i dag då om inte dessa evinnerliga gyllenforsbaggarna som invaderar trädgården vartenda år... får se hur mycket det blir om det är lönt att sätta ut några spänner eller burkar som jag kan dränka dom i.

Men nu ska jag ut och klippa lite kanter hade jag tänkt mej....
hesa hälsningar hörs härifrån
ha härlig helgdag...hugs / pyyret

ingen cider men väl...

image39  en jägermeister........DET DU ALEX...hehe,jag vet att du blir jääätteavundsjuk på mig nu när jag har druckit jäger och du inte fick vara med...sorry,men jag har sparat lite till dej =)

ÄNTLIGEN är jag ledig från jobbet, har nio dagar fritt från hemköp, och jag kommer att hålla mej därifrån så mycket som det bara går...måste hålla avstånd från all stress och alla som kommer och frågar en massa frågor fast man kommer in civilklädd, och då menar jag inte bara kunderna utan även personalen...så det ska jag försöka slippa i den mån de går....kommer inte att svara i telefonen heller om dom ringer...bara så ni vet !!

nu ska jag till ica och handla ....=! vi hörs och ses kanske
kram/pyyret

yammi yammi...

yammi yammi cider det här skulle jag druckit ikväll om jag hade haft några hemma...och det för att fira att jag är LEDIG en hel vecka....uuuuuuiiiiiii !!
LYCKLIG LYCKLIG LYCKLIG...!!

Det kommer att kännas helt himmelskt att få stänga dörren till jobbet och bara gå hem...jag kommer att undvika jobbet så mycket som möjligt under den kommande veckan, sen får kunderna tycka att jag sviker eller inte om jag handlar någon annanstans, men jag måste bara hålla mej därifrån ett tag....så äre bara!!

Tycker ni att jag är galen som gör så?
Får se vilken av butikerna i anderstorp eller gislaved som får "äran" att ha mej som kund en vecka dårå....hehe!
Kan ju va bra för mej också att få se andra butiker, spionera lite då me...Ne bara skoja jag kommer inte att kolla sååååå jättenoga men arbetsskadad är man ju så priser och datum kommer att hamna framför ögonen direkt antingen jag vill det eller inte....

Annars är det ganska bra me mej om det är någon som undrar?! Jag har fortfarande sjuhelskotta ont i halsen och är totalt igentäppt på morgnarna och kvällarna. Känns som om jag har en örontops i varje öra och ett halvt kilo bomull i näsan och halsen är fylld med filmjölk typ. Vad ska man göra åt det då?  =/

Jag ska ju vara ledig och då vill jag inte gå omkring och vara sjuk heller .....det förstår ni väl? så fram med alla huskurer ni har så jag slipper min onda hals och allt det onda som har drabbat lilla mej...

Jag har fått i min brännare i datorn nu också så jag har lyckats få ner en skiva me lasse lindh.....såååå bra ä den...mera yammi yammi...

Under veckan som kommer så ska jag försöka ta mej ut i trädgården, det är verkligen behövligt .. får ta fram lien snart om jag inte får hem vår åk-gräsklippare. Vår multiklipp har pajat så den dör hela tiden....Det skulle bli fint imorgon säger dom så jag hoppas kunna få hem den tills dess och klippa kanterna med mera...

Annars är jag öppen för förslag vad jag ska hitta på mer i veckan som kommer, förutom att jag måste gå fram till samhället den 6:e juni och se varom har åstadkommit i år..får blir några varv fram och tillbaka därå..
Jag får väl ta och baka något me kanske allt är ju slut på en dag som bakas i det här huset, max tre dar räcker det. Okej beror på lite vare är förstås, men vi är ena rikitga kakmonster hela familjen..

solbadare  Blir det RIKTIGT fint väder så kommer jag att se ut som på bilden...solbadare japp!! Har kanske inte riktigt sååå lång tunga men annars äre väl ganska likt eller va tycker ni?

Nähä hörrni alla glada människor... nu ska jag göra en liten sallad till lunch, bestående av SALLAD ( naturligtvis) gurka majs morötter fetaost och till det ska vi ha rökt skivad kalkon....

hare godis...vi hörs här en annan dag..
carpe diem..kram/pyyret

RSS 2.0