Försommar, fläktande vindar och fiske.......

    


Är så trött på vintern nu, eftersom det inte har varit någon RIKTIG vinter i år och att snön kom nu, det har jag inte mycket för egentligen !! Nu vill jag bara att våren ska komma med soliga mornar, torra vägar, och man ser barn som hoppar hopprep och leker ute ( det finns faktiskt barn som fortfarande gör det ;) )

Tänk dom första vårdagarna när man kan ta sitt morgon kaffe ute på balkongen, man kan sitta i lä i solen och bara koppla av och njuta !! Man kan gå på längre promenader eller cykelturer och fota moder natur i sin varma gudomligt vackra skönhet !! Jag vill tillbringa så mycket tid jag bara kan ute i stugan i vår, och jag vill absolut ut o fiska. Jag har inte varit ute o fiskat på så många år, så nu ska jag baske mig ta igen all den förlorade njutningen som en fiskedag kan innebära. För att vara ärlig så skiter jag i om jag får fisk eller inte, det är allt runtomkring som är det fina. Klart det är kul om man kan dra upp en o annann "borre" eller gammelgäddan, men lugnet i en båt på sjön är en obetalbar känsla.

Jag kan redan nu drömma mig bort ...... sittandes i båten, med kaffe, goa mackor och nåt annat gott. Spöet i handen och den totala tystnaden som kan infinna sig på sjön en helt vindstilla varm vårdag eller sommardag !!!
jag säger bara Om nom nom nom nom !!

Jag vill ha våren här nu, jag vill ha mina bara-vara-dagar.... antingen med kära o nära, goa vänner eller helt o hållet för mig själv !! Det finns en njutning i allt om man bara orkar leta lite efter den !!

Jag säger tack o hej för ikväll ...... fortsätter mina drömmar !!
Carpe diem, men göre lugnt !!
pussar o kramar !!

Carpe Diem !!!

Det är inte utan erfarenhet jag pratar, när jag säger att carpe diem är ett sätt att leva.
Det är ju så när man tänker efter............

Man kan inte leva om igår
Morgondagen vet man inte vad som ska hända
Lev i nuet och i dagen som är

Det är svåra dagar emellanåt, men utan dom svåra dagarna har man inga goda dagar att se fram emot, och utan tråkiga dagar har man inga roliga dagar !! För hur ska du veta att det är goda och roliga dagar om du inte får ha det svårt ?

Nu lät jag nästan som reklamen med dagarna hit o dagarna dit :P
Men visst det är dagarna du lever som du har glädje av ..... eller hur?

Så Carpe diem .... men göre lugnt !!
Pussar o kramar från mig !!!


Ännu en ledig dag........

      Ja, så har ännu en ledig dag nästan gått till ända, och utan att det har hänt något särskilt så har dagen försvunnit. Jag hade planerat att göra så mycket, men när man inte tar sig tid att äta frukost förrän klockan nästan är tio, så blir dagen inte lika lång som man tänkt sig. Jag har väl inget o skylla på egentligen, men min kronsika följeslagare Mr. Ulcerös Kolit, har varit o hälsat på igen, och efter ett sånt besök blir man jäääääääävligt trött, måste jag säga.
Ni som inte vet va Ulcerös Kolit är, får googla eller nåt för jag orkar inte dra de här va denna makalösa "skitjobbiga" sjukdom innebär. Försöker tänka så lite som möjligt på den när den inte behagar visa sig, så att säga!

Men men efter att jag har ändrat mina kostvanor en del och kör mycket LCHF, så verkar det ha lugnat ner sig en bra bit iaf. Och ett tips till alla ni som har problem med magen och kanske känner att ni har gått upp ett o annat kilo för mycket, till er säger jag ------ sluta äta smågodis------- !! Jag har gjort det (fuskäter en o annan bit ibland men köper inte hem nåt o har hemma) Jag slutade det med det iaf och har gått ner ca fem kilo bara på grund av det ! OCH magen känner sig myyyyyyyycket bättre. Jag unnar mig lite choklad istället, som alla som känner mig vet redan ;)

Men nu till dagen som varit, jag har väl slöat det mesta, förutom promenixerna med dogsen då och sen vart jag på Röda Korset, som KORS i taket hade utförsäljning på HELA sitt sortiment :P Jag var en sekund från att hämta febertermometern och kolla om dom var sjuka eller inte !! Dom har ALDRIG haft rea på hela alltet så att säga,utan mest på böcker och krukor som dom nästan skänker bort !!

Jag gjorde ett o annat fynd iaf ... mässing-koppar grejer, pussel och prydnadsfigurer nåra stycken för endast 80 spänn :D
Jag hade kunnat röja lite till men det befolkades ju med människor "från-hela-världen" och dom tog sin plats ska jag säga, gick där och pekade ut vad dom skulle ha och va det skulle kosta ........ aaaaaaaaja thats life !!

Ser fram emot en ledig helg och med ett besök upp på källebacke o fika hos Agneta, ska bli najsigt töööcker jag :D  !!
Annars hade jag nog gärna tillbringat min lediga helg ute i stugan i Alanäset, där är det så avkopplande och lugnt och skönt !! Jag älskar att vara därute och två dagar där är som en veckas semester nästan ...

    Så här vackert var det i höstas ...... och ingen är gladare än jag att det inte kommit lika mycket snö som det gjorde förra året !!! Thank God !!!
Men nu ska jag ta kvällen härifrån....
Carpe diem men göre lugnt
puss o kram från mig !!



Julen är på väg ut !!!

Och våren är på väg in hoppas jag !!
Idag har det varit lite blandat bad and good så att säga......... Men jag har iaf haft energi som gått att använda till att städa undan julen, och förbereda för våren som jag vill ska komma på pricken exakt NU !!!!

Idag när jag stod o putsade mina fönster för att ta ner julgardiner och hänga upp lite halvt om halv vårgardiner, så hörde jag småfåglar som kvittrade och solen visade sig för ett litet litet ögonblick !!
Tror ni jag kände det som en underbart tidig vårdag??!!??!!??
Jupp jupp.......... så vare !! Men det krossades snart igen av att det började mulna på igen och minusgraderna kändes i fingertopparna ! Brrrrrrr så kallt det blev med en gång !!! Hujedamej .......

Fick städat i två av tre rum och i köket iaf ...... Skönt och ha gjort själva grovstädningen så har man bara o mata snabeldraken sen göra golven doftrika igen me liten aning ajax ......

Nu har man ätit en halvtaskig gratäng, druckit lite te och ätit ost o kex till kvällen !! Tänkte slagit på stort med knäckemacka och starkt lagrad ost..... men de va smidigare o plocka fram lite kex o ost och det gjorde ju inte ont i smaklökarna det heller :P !!

Så nu har den lilla matkoman xxsmall infunnit sig här i min stooooooora soffa och både jag o hundar ligger o päser o jäser !! Alla mätta o belåtna ...... lyssnar på min spotify och tare lugnt ...... läste ut den enoooooooormt otroligt mångsidiga 91:an nyssens, fasen inte dåligt man klarar av att både kolla bilder och läsa samtidigt :P !!

Men nu tar jag kvällen här från min lilla bloggis....... vet inte hur många som orkar ens kolla om jag skriver fortfarande, men OM det finns någon så tackar jag för titten och säger ha en göttans onsda'kväll !!!

Puss o kram från mig
Carpe diem men göre lugnt !!!


RSS 2.0